Gabiblocks Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Często widziałem ludzi co próbują zainstalować win 7 na nowszym sprzęcie i im nie działa. Tymczasem ja zintegrowałem sterowniki intela i zamieniłem boot.wim na ten z win 10 i działa xd Zainstalowałem na lapku z procesorem intela 6 generacji (7 wspiera 5 generacje lub starszą) i wszystko jest ok. Jak chcecie to dam link do pobrania GT500s lubi to Cytuj
GT500s Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Szczerze to problem był opanowany już kilka lat temu... Na forum Pan @wiktorynekzrobił obszerne kompendium na ten temat jak i Windows 7 z oryginalnym boot.wim jak dobrze pamiętam. Ale Like za własną inicjatywę i odkrycie na żywym przykładzie, a nie z literatury internetowej (nie do końca dobrej). Gabiblocks lubi to Cytuj
Gabiblocks Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 2 minuty temu, GT500s napisał: Szczerze to problem był opanowany już kilka lat temu... Na forum Pan @wiktorynekzrobił obszerne kompendium na ten temat jak i Windows 7 z oryginalnym boot.wim jak dobrze pamiętam. Ale Like za własną inicjatywę i odkrycie na żywym przykładzie, a nie z literatury internetowej (nie do końca dobrej). ok. szczerze to wiem że pare osób znalazło na to rozwiązanie. Innym sposobem jest integrowanie VboxVGA do iso. Tych sposobów jest o wiele więcej. A dasz linka do tego posta to sobie poczytam Cytuj
Nieobecny Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Ale instalacja Win 7 na 6 gen Intela nie stwarza prawie żadnych problemów. Integracja sterowników USB 3.0 lub podanie ich podczas instalacji + ewentualnie sterowniki NVMe w przypadku takiego dysku. Sam w sobie 6 gen ma pełną obsługę i wsparcie w sterowniki pod Win 7. Nie ma również blokady sprzętowej ze strony MS. brygada69 lubi to Cytuj
typek_2 Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 no to gdzie ten link? Bo dużo przechwalania ,a konkretów brak! Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 O co Tobie chodzi? - czy nabijasz posty? Cytuj
Gość Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 Takt to jest jak coś tam usłyszą ale nie wiedzą w którym kościele dzwonią - wiktorynek szkoda nerwów i dyskusji na ciągłe tłumaczenie. Gabiblocks mogłeś trochę poszukać w poradnikach i dopisać się ze swoim doświadczeniem a nie zakładać nowego tematu i ogłaszać że Amerykę od nowa odkryłeś. Cytuj
typek_2 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 chodzi mnie o to: chciałbym pobrać taką wersję siódemki, a Ty sie wymądrzasz! ale linku, czy zamieszczenia takiego moda to nie robisz! Cytuj
Nieobecny Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 A widzisz, zamiast dużo pisać o niczym, trzeba było napisać: "Poproszę o link do takiego systemu": a tu jest starsza wersja tego systemu, ale istotne są poniżej linki do innych tematów ułatwiających instalację Win 7 na nowych sprzętach: jorgusek lubi to Cytuj
jorgusek Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 20 godzin temu, typek_2 napisał: Dzięki Bardzo!!! Kliknij na strzałkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi