Widzior Posted November 20, 2021 Report Posted November 20, 2021 Godzinę temu, wiktorynek napisał: Proszę o identyfikator sprzętu, porównam ze sterownikami zintegrowanymi w obrazie. Pisałem wyżej, że ściągnąłem ze strony tej płyty Asusa paczkę chipset, i w środku są standardowe stery od AMD, takie jak w Amd Chipset Drivers, więc albo gość coś źle robi, albo ta płyta jakaś zwalona
Drongalik Posted January 14, 2022 Report Posted January 14, 2022 @wiktorynek U mnie niestety nie idzie zainstalować na dysku NVMe. Czytając komentarze wyżej wydaje mi się że to wina badziewnego dysku - mam SAMSUNG PM991 512GB MZALQ512HALU-000L2, a laptop ma procesor ryzen 5 5600h. Zgadza się, bo próbowałem wersji fullwypas i pojawiala sie BSOD?
Widzior Posted January 14, 2022 Report Posted January 14, 2022 4 minuty temu, Drongalik napisał: mam SAMSUNG PM991 512GB MZALQ512HALU-000L2, a laptop ma procesor ryzen 5 5600h Zapomnij o Win7 na tej konfiguracji, nie ma szans, dysk to najmniejszy problem.
Drongalik Posted January 14, 2022 Report Posted January 14, 2022 Teraz, Widzior napisał: Zapomnij o Win7 na tej konfiguracji, nie ma szans, dysk to najmniejszy problem. Ok zapomnę, chociaż szkoda. A co jeszcze jest problemem?
Nieobecny Posted January 14, 2022 Author Report Posted January 14, 2022 3 godziny temu, Drongalik napisał: SAMSUNG PM991 512GB MZALQ512HALU-000L2, a laptop ma procesor ryzen 5 5600h Nie żartuj i zapomnij. Nie ma żadnej opcji poza ewentualnie sztuką dla sztuki. Wiele podzespołów nie będzie działać, nawet jakby udało się zainstalować. jarexpol likes this
Drongalik Posted January 14, 2022 Report Posted January 14, 2022 10 minut temu, wiktorynek napisał: Nie żartuj i zapomnij. Nie ma żadnej opcji poza ewentualnie sztuką dla sztuki. Wiele podzespołów nie będzie działać, nawet jakby udało się zainstalować. Ok, to zapominam, dzięki
GrzegorzAsia Posted January 20, 2022 Report Posted January 20, 2022 @wiktorynek Zdecydowałem się na Twój obraz, ale niestety jest problem. Opcja fullwypas nie wykrywa mi mojego dysku NVMe: PNY XLR8 Gdzieś słyszałem, że do niego trzeba użyć sterownika od Phison, dograłem go Ntlitem, ale wtedy nawet nie dochodziło do panelu instalacji, tylko od razu wyskakiwał jakiś blue screen.
Nieobecny Posted January 20, 2022 Author Report Posted January 20, 2022 Ten obraz ma już te sterowniki Phison - innych nie ma i nie będzie. Niestety są mało kompatybilne i głównie do starszych dysków. Nowych kontrolerów Phison nie obsługują. 6 godzin temu, GrzegorzAsia napisał: PNY XLR8 Zmień dysk. Na tym raczej marne szanse na Win 7. GrzegorzAsia likes this
mooner Posted April 27, 2022 Report Posted April 27, 2022 W dniu 5.04.2021 o 22:19, wiktorynek napisał: BONUS od Mr.T - odchudził obrazy i udostępnił na innym serwerze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mniejszy to wersja podstawowa, większy to wersja full. Brak hasła. mozna prosic o reuploud? z gory dziekuje i pozdrawiam agentix, Bartosz97 and Imer090480 like this
Imer090480 Posted May 11, 2022 Report Posted May 11, 2022 W dniu 27.04.2022 o 23:33, mooner napisał: mozna prosic o reuploud? z gory dziekuje i pozdrawiam Podpinam się pod prośbę o ponowne wstawienie na serwer tej wersji. Bartosz97 and mooner like this
Rozomak Posted September 28, 2022 Report Posted September 28, 2022 (edited) Dzięki uprzejmości Mr.T, BONUS znów dostępny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] edit: otrzymałem ten link od Mr.T po wskazaniu nieaktywnego linka, z pierwszego postu wiktorynka Edited September 28, 2022 by Rozomak nieprawidłowa wersja Windows
razor1995 Posted September 28, 2022 Report Posted September 28, 2022 8 minut temu, Rozomak napisał: Dzięki uprzejmości Mr.T, BONUS znów dostępny To są obrazy PosReady. JanKo6 likes this
Nieobecny Posted September 28, 2022 Author Report Posted September 28, 2022 Jeśli MS zakończy wsparcie ESU w styczniu, to zrobię Wam (i dla siebie przy okazji) wersję final. Bez żadnych dodatków, żeby nie było narzekań i próśb. Wersja bez sterowników i to samo ze sterownikami. FILAGOL likes this
Imer090480 Posted September 30, 2022 Report Posted September 30, 2022 W dniu 28.09.2022 o 21:53, wiktorynek napisał: Jeśli MS zakończy wsparcie ESU w styczniu, to zrobię Wam (i dla siebie przy okazji) wersję final. Bez żadnych dodatków, żeby nie było narzekań i próśb. Wersja bez sterowników i to samo ze sterownikami. Z góry dziękujemy.
FILAGOL Posted October 1, 2022 Report Posted October 1, 2022 Dzień Dobry Ludzikowie bardzo mnie cieszy ze @wiktorynek Zrobisz taka wersje Windows 7 przyda się gdyz mam laptopa któremu brakuje Windows7 wyposazonego w sterowniki USB 3.1 VNMe itd Dziękuję i Pozdrawiam
kamil445 Posted October 14, 2022 Report Posted October 14, 2022 obrazy od Mr.T (te oryginalne) wersja podstawowa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wersja full [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lenar14 likes this
lenar14 Posted October 25, 2022 Report Posted October 25, 2022 W dniu 14.10.2022 o 17:05, kamil445 napisał(a): obrazy od Mr.T (te oryginalne) wersja podstawowa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wersja full [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To jest ten temacik od MrT co był kiedyś na jego serwerze ?? Teraz jakis POS jest ..
wojoo Posted December 30, 2022 Report Posted December 30, 2022 Czy ten system bez problemu będzie działał na Dell 5480?
Adiwin&& Posted December 31, 2022 Report Posted December 31, 2022 9 hours ago, wojoo said: Czy ten system bez problemu będzie działał na Dell 5480? powinno ruszyć ale bedziesz musiał szukać modowanych sterowników do zintegrowanej karty
wojoo Posted December 31, 2022 Report Posted December 31, 2022 1 hour ago, Adiwin&& said: powinno ruszyć ale bedziesz musiał szukać modowanych sterowników do zintegrowanej karty Odpaliłem wszystko, działa Lan, Wifi, itd. Udało mi się znaleźć wszystkie sterowniki poza Touchpadem. Siedziałem nad tym do 3 w nocy i chyba sie musze poddać... niestety nie chce działać a te dedykowane z della pod windows 7 nie chcą się zainstalować
Nieobecny Posted December 31, 2022 Author Report Posted December 31, 2022 18 minut temu, wojoo napisał(a): dedykowane z della pod windows 7 nie chcą się zainstalować Jeśli takie sterowniki istnieją to muszą się zainstalować. Zgodnie z informacją nalezy najpierw zainstalować Intel IO, następnie rozpakowujesz sterownik touchpada i instalujesz z pliku inf zgodny z ID sprzętu. Ostatecznie można odpalić DPInst. A tu masz link do sterowników grafiki zintegrowanej Intela oraz IO: - starsze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - nowsze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Intel IO: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
wojoo Posted December 31, 2022 Report Posted December 31, 2022 10 minutes ago, wiktorynek said: Jeśli takie sterowniki istnieją to muszą się zainstalować. Zgodnie z informacją nalezy najpierw zainstalować Intel IO, następnie rozpakowujesz sterownik touchpada i instalujesz z pliku inf zgodny z ID sprzętu. Ostatecznie można odpalić DPInst. Zainstalowałem wszystkie które wyskoczyły mi po Service Tag urządzenia. A po próbie zainstalowania sterowników wyskakuje mi informacja: This driver does not support your touchpad. Tak jest przy każdym
Nieobecny Posted December 31, 2022 Author Report Posted December 31, 2022 3 minuty temu, wojoo napisał(a): This driver does not support your touchpad. Tak jest przy każdym Sprawdziłeś identyfikator urządzenia? Podaj go.
wojoo Posted December 31, 2022 Report Posted December 31, 2022 3 minutes ago, wiktorynek said: Sprawdziłeś identyfikator urządzenia? Podaj go. Dziękuje Ci bardzo! nie widziałem wcześniej Twojej wrzutki z Intel IO. Wgrałem i od razu zaczął działać touchpad Już miałem zamiar wgrywać windowsa 10 ale dobrze, że się wstrzymałem Po instalowałem setki różnych sterowników... chyba postawie od nowa ten system
Nieobecny Posted December 31, 2022 Author Report Posted December 31, 2022 1 minutę temu, wojoo napisał(a): Dziękuje Ci bardzo! nie widziałem wcześniej Twojej wrzutki z Intel IO. Wgrałem i od razu zaczął działać touchpad
wojoo Posted December 31, 2022 Report Posted December 31, 2022 11 minutes ago, wiktorynek said: Czy ta wersja odchudzona od MR T to jest to samo co Twoja wstawka?
Nieobecny Posted December 31, 2022 Author Report Posted December 31, 2022 To samo, to jest tylko odchudzona instalka. W użytkowaniu i po zainstalowaniu aktualizacji będzie już i tak podobnie.
wojoo Posted December 31, 2022 Report Posted December 31, 2022 39 minutes ago, wiktorynek said: To samo, to jest tylko odchudzona instalka. W użytkowaniu i po zainstalowaniu aktualizacji będzie już i tak podobnie. Chyba jednak nie do końca bo nie działa mi touchpad i klawiatura w menu instalacyjnym. Tak samo myszka na usb Sprawdzam Twoją wersję Edit: Twoja wersja bez problemu
wojoo Posted December 31, 2022 Report Posted December 31, 2022 Dałbyś rade odnowić link do sterownika nowszego grafiki?
Widzior Posted December 31, 2022 Report Posted December 31, 2022 A tym linku od MrT są już chyba inne wersje, POSReady, dlatego nie działa mysz i klawa, bo brak sterów USB 3.0
Recommended Posts