Adiwin&& Posted August 17, 2021 Report Posted August 17, 2021 1 hour ago, Mariusz1019 said: nie działa błąd przy rozpakowaniu mi tam magicznie zadziałało, ale nie wiem może farta miałem
Nieobecny Posted August 17, 2021 Author Report Posted August 17, 2021 2 godziny temu, Mariusz1019 napisał: nie działa błąd przy rozpakowaniu hasło: podstawa lub: fullwypas w zależności od pobranego obrazu jarexpol likes this
Mariusz1019 Posted August 19, 2021 Report Posted August 19, 2021 W dniu 17.08.2021 o 20:33, wiktorynek napisał: hasło: podstawa lub: fullwypas w zależności od pobranego obrazu dzieki bardzo dziala
zdzisiek24 Posted August 19, 2021 Report Posted August 19, 2021 A ja z ciekawości pobrałem wszystkie wersje z tematu i podstawa od Wikiego ... nie rabotajet /uszkodzone archiwum/ Także prośba do autora o sprawdzenie i ewentualną korektę
Nieobecny Posted August 19, 2021 Author Report Posted August 19, 2021 Pobieram wersję podstawa i za chwilę sprawdzę.
Nieobecny Posted August 19, 2021 Author Report Posted August 19, 2021 Nie potwierdzam problemów. Wszystko w najlepszym porządku. Może znowu użytkownicy Chrome mają problem. Ta przeglądarka nie lubi się za bardzo z Mega. jarexpol likes this
zdzisiek24 Posted August 19, 2021 Report Posted August 19, 2021 No to zwracam honor. Choć nie wiem co jest grane ? Zasysam mega downloaderem już drugi raz, prędkość zawrotna 150KB/s i pobiera pół dnia gdy np. fullwypass leci 10MB/s. Rozpakowuje winrarem i nigdy nie miałem takich problemów. Ale cóż widać, że i w moim wieku może się zdarzyć ten słodki "pierwszy raz" Ps. te screeny to z obecnie pobranej wersji czy Twojego archiwum ?
Nieobecny Posted August 19, 2021 Author Report Posted August 19, 2021 Screeny patrz po datach - pobrałem, rozpakowałem, sprawdziłem. Mega downloaderem leci 150kB/s, a przez przeglądarkę Firefox leciało dzisiaj 3MB/s (też szału dzisiaj nie ma). zdzisiek24 and jarexpol like this
casper.motors Posted September 3, 2021 Report Posted September 3, 2021 pobrałem plik, zrobiłem flasha rufusem, nie działa. Szary ekran. Pomoże ktoś?
Widzior Posted September 3, 2021 Report Posted September 3, 2021 Godzinę temu, casper.motors napisał: pobrałem plik, zrobiłem flasha rufusem, nie działa. Szary ekran. Pomoże ktoś? Nie, bo wróżki na forum wyginęły.
alexisonfire Posted October 31, 2021 Report Posted October 31, 2021 Czym może być spowodowane to że po zainstalowaniu systemu nie działają mi 2 z 4 portów USB w laptopie? Próbowałem już zainstalować sterowniki 3.0, ale blue screen wywaliło, pewnie dlatego że 3.0 już są zintegrowane z systemem, chociaż porty i tak nie działają.
Nieobecny Posted October 31, 2021 Author Report Posted October 31, 2021 33 minuty temu, alexisonfire napisał: nie działają mi 2 z 4 portów USB w laptopie? Jaki sprzęt? Na jakich kontrolerach te porty? 34 minuty temu, alexisonfire napisał: Próbowałem już zainstalować sterowniki 3.0, ale blue screen wywaliło Jakie? Wywaliło, bo instalowałeś niewłaściwe.
alexisonfire Posted October 31, 2021 Report Posted October 31, 2021 23 minuty temu, wiktorynek napisał: Jaki sprzęt? Na jakich kontrolerach te porty? Lenovo Z580, nie dziłają dwa po lewej stronie (usb 3.0) 23 minuty temu, wiktorynek napisał: Jakie? Wywaliło, bo instalowałeś niewłaściwe. Version 1.0.10.255 WHQL (zawsze działaly)
Nieobecny Posted October 31, 2021 Author Report Posted October 31, 2021 Teraz wszystko jasne. Problemem są sterowniki USB 3.0 dla chipsetów 7x (procesory 3 gen) - nie można ich zintegrować razem z pozostałymi dla chipsetów 8x, 9x, 1xx, 2xx, 3xx (procesory 4, 5, 6, 7, 8, 9 gen) Z tym obrazem zintegrowane są te nowsze i one gryzą się z chipsetami 7x - to jest mega paradoks, pomimo niezgodnego ID sprzętu w jakiś sposób częściowo instalują się. Dla tego laptopa użyj mojego obrazu bez sterowników. Wtedy zainstalujesz na gotowym systemie: 9 minut temu, alexisonfire napisał: Version 1.0.10.255 WHQL (zawsze działaly) alexisonfire and jarexpol like this
jkaw Posted November 18, 2021 Report Posted November 18, 2021 Witam. Zainstalowałem ten mod w komputerze AMD Ryzen 5 3600 6-Core Procesor 3.59 GHz. Po instalacji nie reaguje mysz. Podłączałem we wszystkie złącza usb ale bez rezultatu. Czy dać sobie spokój i zrezygnować z tego systemu?. Chciałbym go jednak mieć. Panowie podpowiedzcie. Pozdrawiam
Widzior Posted November 18, 2021 Report Posted November 18, 2021 A może tak minimum wysiłku, jak chcesz instalować Win7 na nowych, niespieranych sprzętach? Temat wałkowany tu codziennie, aż już ręce opadają. Nawet nie raczyłeś napisać, jaką masz płytę.
jkaw Posted November 18, 2021 Report Posted November 18, 2021 Przepraszam . Płyta: ASUSTeK COMPUTER INC PRIME A320 M-K, Wer. RevX.Ox. Pozdr. 13 minut temu, Widzior napisał: A może tak minimum wysiłku, jak chcesz instalować Win7 na nowych, niespieranych sprzętach? Temat wałkowany tu codziennie, aż już ręce opadają. Nawet nie raczyłeś napisać, jaką masz płytę.
Widzior Posted November 18, 2021 Report Posted November 18, 2021 Na płycie A320 powinny ci działać od kopa czarne porty USB 2.0 po zainstalowaniu tego Win7 oraz USB 3.0 z gniazda na płycie wychodzące na przedni panel. Są to USB z chipsetu. Do niebieskich USB 3.0 na tylnym panelu, wychodzącym z procesora, potrzeba sterowników modyfikowanych (link jest w tematach podanych wyżej). Poza tym tu masz AMD Chipset Drivers do swojej płyty - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
jkaw Posted November 18, 2021 Report Posted November 18, 2021 Może ja coś źle zainstalowałem system bo żadne porty usb ani czarne ani niebieskie nie działają /mysz nie reaguje/. Instalacja Rufusem na instalatorze Win10 /zmiana instal.wim/.
Widzior Posted November 18, 2021 Report Posted November 18, 2021 To nie mam pojęcia, pytaj autora, czy dodał sterowniki AMD USB, ale byłem pewien, że tak, bo inni na platformie AMD Ryzen instalowali ten system i było ok na płytach serii 300 i 400. I nie wiem po co używałeś instalatora Win10, skoro ta wersja została wydana właśnie po to, żeby tego nie robić, bo ma dograne potrzebne sterowniki. Może przez to się coś pochrzaniło. Ja używam wersji tego systemu bez sterowników, bo sam je sobie dodaje do ISO, tylko te co mi są potrzebne, więc o wersji ze sterownikami się nie wypowiem. A w BISOie masz dobrze ustawione USB, bo jest tak kilka opcji od Legacy USB czy coś w tym stylu? Widzę, że płyta ma stare złącza PS/2, więc jakbyś miał taką klawiaturę, to mógłbyś zainstalować AMD Chipset Drivers i USB by ruszyły. Ja zawsze mam taką klawę w pogotowiu.
Adiwin&& Posted November 18, 2021 Report Posted November 18, 2021 3 hours ago, jkaw said: Może ja coś źle zainstalowałem system bo żadne porty usb ani czarne ani niebieskie nie działają /mysz nie reaguje/. Instalacja Rufusem na instalatorze Win10 /zmiana instal.wim/. to sprobuj na instalatorze domyslnym od win7, mi na b450 tomahawk max i r7 2700 normalnie system sie wgrał z tego iso i smiga, skoro ty masz r5 3600 to znajdz ktore usb masz asmedia z chipsetu i tam podlacz pendrive i myszke/klawiature i instaluj a pozniej pod systemem zmodowane sterowniki do usb bedziesz musial wgrac aby wszystkie porty smigały
jkaw Posted November 19, 2021 Report Posted November 19, 2021 Panowie. Czy ktoś ma system już sprawdzony i zainstalowany w tego typu komputerze? Bym był wdzięczny za linka> Pozdrawiam
jkaw Posted November 19, 2021 Report Posted November 19, 2021 16 godzin temu, Adiwin&& napisał: to sprobuj na instalatorze domyslnym od win7, mi na b450 tomahawk max i r7 2700 normalnie system sie wgrał z tego iso i smiga, skoro ty masz r5 3600 to znajdz ktore usb masz asmedia z chipsetu i tam podlacz pendrive i myszke/klawiature i instaluj a pozniej pod systemem zmodowane sterowniki do usb bedziesz musial wgrac aby wszystkie porty smigały A może ktoś prościej wytłumaczyć? Proszę
Stapler Posted November 20, 2021 Report Posted November 20, 2021 Mnie na płycie Asus TUF GAMING B450-PLUS II (AM4) i procesorze Amd Ryzen 5 1600 AF przy próbie instalacji wersji ze sterownikami, też nie działała klawiatura i mysz (mod od sromotnika win JG7 x64 2021 z dodanymi sterownikami przy instalacji wszystko działało).
Adiwin&& Posted November 20, 2021 Report Posted November 20, 2021 On 11/19/2021 at 1:51 PM, jkaw said: A może ktoś prościej wytłumaczyć? Proszę pobierasz iso, nic w nim nie zmieniasz, wrzucasz na pendrive rufusem, podpinasz pod porty na plycie (pendrive i myszke albo klawiature) ktore masz z chipsetu(np frontowe usb) i instalujesz
Widzior Posted November 20, 2021 Report Posted November 20, 2021 Ściągnąłem ze strony płyty PRIME A320 M-K tą paczkę Chipset w sekcji Win7 64bit, co ma 428MB, zajrzałem do środka, odszukałem sterowniki USB, i są to zwykłe sterowniki AMD i Asmedia, jakie sam używam na mojej MSI B350M, więc nie mam pojęcia, dlaczego USB nie działa podczas instalacji, skoro wiktorynek te sterowniki dodał do obrazu. Ale na Asusie i Asrocku takie cyrki to norma.
Jakub Posted November 20, 2021 Report Posted November 20, 2021 2 godziny temu, Widzior napisał: Ściągnąłem ze strony płyty PRIME A320 M-K tą paczkę Chipset w sekcji Win7 64bit, co ma 428MB, zajrzałem do środka, odszukałem sterowniki USB, i są to zwykłe sterowniki AMD i Asmedia, jakie sam używam na mojej MSI B350M, więc nie mam pojęcia, dlaczego USB nie działa podczas instalacji, skoro wiktorynek te sterowniki dodał do obrazu. Ale na Asusie i Asrocku takie cyrki to norma. jakoś mam asrocka i żadnych problemów. Pod jakie porty podpinasz? sprawdź sumę kontrolną plików po pobraniu rufusem wypalasz? Sprawdź porty na tyle lub na przodzie. Jak nie idzie to zaimplementuj z drugiego pendrive sterowniki podczas wyszukania. Może też masz problem z partycjami? Mi normalnie odpala na asrocku / asusie i znajomym też.
Widzior Posted November 20, 2021 Report Posted November 20, 2021 16 minut temu, Jakub napisał: Jak nie idzie to zaimplementuj z drugiego pendrive sterowniki podczas wyszukania No na pewno, jak USB nie działają, to na pewno z pendriva sobie je zainstaluje
Jakub Posted November 20, 2021 Report Posted November 20, 2021 4 minuty temu, Widzior napisał: No na pewno, jak USB nie działają, to na pewno z pendriva sobie je zainstaluje bo masz cos nie tak z kompem lub pendrive
Nieobecny Posted November 20, 2021 Author Report Posted November 20, 2021 Zrobiłem sobie urlop od forum, ale widzę, że w moim temacie piszecie , więc wejdę i zaloguję się. Tak, w moim obrazie są zintegrowane sterowniki USB 3.0/3.1 od AMD i AsMedia. Wg mnie nie powinno byc problemów. Aby rozwikłać problem jest tylko jeden sposób - prosze podać identyfikator sprzętu kontrolera portu USB spod którego po instalacji nie działają urządzenia podłączone pod USB 3.0/3.1 Zwracam uwagę, że macie tam do wyboru porty USB 3.0/3.1 wychodzące z procesora (te nie będą działać w przypadku Ryzenów 3, 4, 5), z chipsetu oraz dodatkowy kontroler AsMedia. Proszę o identyfikator sprzętu, porównam ze sterownikami zintegrowanymi w obrazie. jarexpol likes this
Recommended Posts