Amarena Posted April 28, 2021 Report Posted April 28, 2021 2 godziny temu, Widzior napisał: Ta łata + druga do NVMe już są w tym systemie. KB2990941-v3 - NVMe drivers KB3087873-v2 - NVMe drivers - naprawia tą wyżej na wypadek błędu stop Niby nie wyskoczyło że ten update już jest zainstalowany i zainstalowało się, ale i tak BSOD więc porażka
Widzior Posted April 28, 2021 Report Posted April 28, 2021 8 minut temu, Amarena napisał: Niby nie wyskoczyło że ten update już jest zainstalowany i zainstalowało się Bo są w zbiorczych, więc mają inny numer KB, chyba logiczne. Amarena likes this
Amarena Posted April 28, 2021 Report Posted April 28, 2021 Czyli zostaje wymiana dysków jeśli bym chciał 7mke ehh
Nieobecny Posted April 28, 2021 Author Report Posted April 28, 2021 Samsung 950, 960, 970 Pro, EVO Plextor M8Pe(G) kilka Inteli kilka OCZ/Toshiba jakiś mało popularny Micron Te dyski posiadają wsparcie w sterowniki NVMe dla Win 7.
fidob Posted April 29, 2021 Report Posted April 29, 2021 Pobrałem wersje podstawową ale nie mogę wypakować pojawia się błąd w archiwum. Przy testowaniu przez 7zip jest komunikat o błędzie nagłówków.
Widzior Posted April 29, 2021 Report Posted April 29, 2021 5 minut temu, fidob napisał: ale nie mogę wypakować pojawia się błąd w archiwum 1 - źle ściągnięty plik (po to są dodane sumy kontrolne) 2 - stary program 7zip
fidob Posted April 29, 2021 Report Posted April 29, 2021 7-zpi najnowszy. Ściągane przy pomocy MegaDownloader
Widzior Posted April 29, 2021 Report Posted April 29, 2021 Chyba o tym, że jest spakowane na hasło, nie muszę przypominać? BartAcid likes this
fidob Posted April 30, 2021 Report Posted April 30, 2021 Nie no poważnie ;-) wiem wiem Już pobrałem w inny sposób wszystko śmiga.
Amarena Posted May 7, 2021 Report Posted May 7, 2021 Po wymianie SSD NVMe na SSD SATA (Crucial MX500) W7 zainstalował się bez problemów i póki co żadnego niebieskiego ekranu
Nieobecny Posted June 6, 2021 Author Report Posted June 6, 2021 W tym poście zebrałem Wam wszystkie sterowniki NVMe i USB 3.x jakie istnieją dla Win 7:
Lexi Majonezik Posted June 12, 2021 Report Posted June 12, 2021 Czyyyli System nie ma Fabrycznie zintegrowanych sterowników NVMe i trzeba samemu? Iii czy starsza wersja też nie miała? boo chciałbym zainstalować na SSD NVMe ale właśnie starsza wersja twojej modyfikacji nie wykrywa dysku a nowej nie jestem w stanie pobrać ze względu na Wykorzystany Transfer Mega
xdxd23 Posted June 12, 2021 Report Posted June 12, 2021 W dniu 5.04.2021 o 22:19, wiktorynek napisał: Przedstawiam ostatnią wersję wykonanego przeze mnie zaktualizowanego Win 7 Pro x64 ESU ze zintegrowanymi sterownikami USB 3.0/3.1 i sterownikami NVMe.
Nieobecny Posted June 13, 2021 Author Report Posted June 13, 2021 17 godzin temu, Lexi Majonezik napisał: Czyyyli System nie ma Fabrycznie zintegrowanych sterowników NVMe i trzeba samemu? Oczywiście, że Win 7 nie ma takich sterowników i nie do wszystkich dysków takie sterowniki w ogóle są. Radzę zapoznać się z opisem.
Lexi Majonezik Posted June 13, 2021 Report Posted June 13, 2021 5 minut temu, wiktorynek napisał: Oczywiście, że Win 7 nie ma takich sterowników i nie do wszystkich dysków takie sterowniki w ogóle są. Radzę zapoznać się z opisem. Tyle to ja wiem tylko żee jak patrzyłem na te iso tej wersji to nie działa ani mysz ani klawiatura XD A po zaktualizowaniu obrazu Updaterem który podesłałeś Rufus nie daje możliwości sformatowania nośnika jako Fat32
Nieobecny Posted June 13, 2021 Author Report Posted June 13, 2021 Na jakim sprzęcie chcesz zainstalować Win 7? 2 minuty temu, Lexi Majonezik napisał: A po zaktualizowaniu obrazu Updaterem który podesłałeś Rufus nie daje możliwości sformatowania nośnika jako Fat32 WTF?
Lexi Majonezik Posted June 13, 2021 Report Posted June 13, 2021 3 minuty temu, wiktorynek napisał: Na jakim sprzęcie chcesz zainstalować Win 7? WTF? Właśnie też mnie to Dziwi XD Bo Twój stary Obraz ISO z chyba 2020 roku po Aktualziacji normalnie działa, wykrywa Dysk NVMe itd ale Podstawka tego Obrazu ISO po wsadzeniu do Rufusa ma tylko opcje NTFS
Nieobecny Posted June 13, 2021 Author Report Posted June 13, 2021 Ponieważ dla FAT32 żaden plik nie może przekraczać rozmiaru 4GB. Co to za obraz Win 7 o rozmiarze 7,8GB? 21 minut temu, Lexi Majonezik napisał: nie działa ani mysz ani klawiatura Co to za sprzęt na którym instalujesz Win 7?
Lexi Majonezik Posted June 13, 2021 Report Posted June 13, 2021 12 minut temu, Lexi Majonezik napisał: Właśnie też mnie to Dziwi XD Bo Twój stary Obraz ISO z chyba 2020 roku po Aktualziacji normalnie działa, wykrywa Dysk NVMe itd ale Podstawka tego Obrazu ISO po wsadzeniu do Rufusa ma tylko opcje NTFS [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] co do sprzętu 16GB RAM 3200Mhz Patriot Viper Steel R5 2400G (Tak Działa, bo miałam twojego Moda wgranego przed zmianą dysku na SSD) 500GB SSD Silicon Powe UD70 XFX RX580 8GB GTS XXX Edition Teraz, wiktorynek napisał: Ponieważ dla FAT32 żaden plik nie może przekraczać rozmiaru 4GB. Co to za obraz Win 7 o rozmiarze 7,8GB? Co to za sprzęt na którym instalujesz Win 7? i to nie Obraz tylko Pojemność Mojego USBka XD co do USB tooo wynika z mojego niedopatrzenia iż Napisałeś w wątku że Wersja Podstwowa tego obrazu nie ma zintegrowanych sterowników a ja nie doczytałam coo nie zmienia faktu że z jakiś przyczyn nie chce mi sformatować USBka do FAT32 z twoim ISO po wgraniu sterowników a wg Wykresu podanego w innym wątku Bootowalne USB z Win 7 Powinien mieć Patrycjonowanie GPT i System Plików FAT32
Nieobecny Posted June 13, 2021 Author Report Posted June 13, 2021 Powtórzę - FAT32 nie obsługuje plików większych niż 4GB. Plik install.wim w wersji podstawowej ma więcej niż 4GB.
Lexi Majonezik Posted June 13, 2021 Report Posted June 13, 2021 3 godziny temu, wiktorynek napisał: Powtórzę - FAT32 nie obsługuje plików większych niż 4GB. Plik install.wim w wersji podstawowej ma więcej niż 4GB. -, - Korzystając ze starszej wersji tej modyfikacji z wgranymi sterownikami pod nvme system podcxas instalacji wywala się Dysk Siliciom Power Ud70 jakie pomysły co można z tym zrobić?
Widzior Posted June 13, 2021 Report Posted June 13, 2021 47 minut temu, Lexi Majonezik napisał: Dysk Siliciom Power Ud70 jakie pomysły co można z tym zrobić? Wyrzucić tego paździerza na QLC przez okno i używać dysków SATA z Win7. Prosta i niezawodna zasada.
Lexi Majonezik Posted June 13, 2021 Report Posted June 13, 2021 38 minut temu, Widzior napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wyrzucić tego paździerza na QLC przez okno i używać dysków SATA z Win7. Prosta i niezawodna zasada. Jak już tak paczysz to mi sprawdź przy okazji Controller jakiego używa WD Black ssd sn750 będę wdzięczna
Nieobecny Posted June 13, 2021 Author Report Posted June 13, 2021 2 godziny temu, Lexi Majonezik napisał: jakie pomysły co można z tym zrobić? Myśleć podczas zakupu mając w zamyśle instalację Win 7. 52 minuty temu, Lexi Majonezik napisał: paczysz patrzysz 55 minut temu, Lexi Majonezik napisał: sprawdź przy okazji Controller jakiego używa WD Black ssd sn750 Kontroler nieznany, prawdopodobnie produkt własny WD lub modyfikowany przez nich jakiś produkt OEM lub montowany jaki podejdzie pod rękę. W każdym razie brak sterowników NVMe pod Win 7. Nie przeczytałaś wszystkich postów i tematów o instalacji Win 7 na nowych sprzętach, a jest tak dużo zmiennych, że nie sposób ogarnąć w kilku zdaniach warunków udanej instalacji. Tu masz wszystkie sterowniki NVMe (+ USB 3.x) pod Win 7 i na pewno będą działać tylko te dedykowane przez producenta pod konkretny model. Nie ma pewności działania uniwersalnych: Kolejna kwestia to możliwości biosu i jego ustawień - gdzie tryb Legacy, gdzie UEFI + CSM, a gdzie UEFI. Oczywiście generacja sprzętu czyli możliwości płyty głównej i dostępnośc sterowników do konkretnych urządzeń.
Gorzki993 Posted June 20, 2021 Report Posted June 20, 2021 Witam. Trochę się sparzyłem przy próbie zmodowania systemu na najnowsze Ryzeny. Ciągle walczę z tematem. Oto mój sprzęt: AMD Ryzen 3 3300X Asus PRIME B550M-A GoodRam IRDM PRO 2x8GB 3600MHz CL17 SSD Crucial BX500 2.5' 240GB Czy znajdę gdzieś gotowy obraz ISO siódemki ze sterownikami pod Ryzeny 3000 i chipset B550?
Never1234 Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 Siema Panowie Byłaby opcja instalacji tego moda pod UEFI?? w trybie BiOS wszystko śmiga
Nieobecny Posted July 17, 2021 Author Report Posted July 17, 2021 Legacy, UEFI-CSM, UEFI - ze strony systemu nie ma żadnych ograniczeń, natomiast mogą być ograniczenia ze strony specyfikacji sprzętu i biosu pod niego. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby spróbować. Wystarczy odpowiednio ustawić bios i pod niego wykonać wg odpowiedniego schematu bootowalnego pendrive. P.S. Po co na siłę Win 7 pod UEFI? - masz dyski powyżej 2TB?
Adiwin&& Posted July 18, 2021 Report Posted July 18, 2021 11 hours ago, wiktorynek said: Legacy, UEFI-CSM, UEFI - ze strony systemu nie ma żadnych ograniczeń, natomiast mogą być ograniczenia ze strony specyfikacji sprzętu i biosu pod niego. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby spróbować. Wystarczy odpowiednio ustawić bios i pod niego wykonać wg odpowiedniego schematu bootowalnego pendrive. P.S. Po co na siłę Win 7 pod UEFI? - masz dyski powyżej 2TB? nie tu
Widzior Posted August 17, 2021 Report Posted August 17, 2021 Godzinę temu, Mariusz1019 napisał: nie działa błąd przy rozpakowaniu No popatrz, a dziesiątkom innych ludzi na forum wszystko działa, ale oni zapewne wpisali hasło
Recommended Posts