Widzior 661 Posted April 8 Report Share Posted April 8 13 minut temu, smaug123 napisał: Czy można w winreducer/wintoolkit otweakować twoją win 7 (żeby lepiej chodziła)? Można, przecież sam o tym pisał. Ja już sobie przerobiłem pod Ryzena i wyczyściłem WinSxS z kopii aktualizacji. Quote Link to post Share on other sites
wiktorynek 4,265 Posted April 8 Author Report Share Posted April 8 39 minut temu, smaug123 napisał: Czy można w winreducer/wintoolkit otweakować twoją win 7 Oczywiście, że można, tylko, że wersja full ma obraz w 2 plikach install.swm, które musisz najpierw scalić przerabiając do 1 pliku install.wim A nie lepiej zastosować tweaki na zainstalowanym systemie? 25 minut temu, Widzior napisał: wyczyściłem WinSxS z kopii aktualizacji Ale w ten sposób nie ma już możliwości odinstalowania żadnej aktualizacji i nie przejdzie testu integralności plików. Mogą też pojawić się problemy podczas instalacji niektórych aktualizacji. Naprawdę, to są kompletnie zbędne czynności. Nic nie poprawią, a mogą tylko zepsuć. Quote Link to post Share on other sites
Widzior 661 Posted April 8 Report Share Posted April 8 5 minut temu, wiktorynek napisał: Ale w ten sposób nie ma już możliwości odinstalowania żadnej aktualizacji i nie przejdzie testu integralności plików Wiem, że nie będę mógł cofnąć aktualizacji, ale integralność przechodzi, przecież MrT też tak robi i scannow nie ma errorów. Co do przyszłych problemów z aktualizacjami - nigdy nie zaznałem. Quote Link to post Share on other sites
wiktorynek 4,265 Posted April 8 Author Report Share Posted April 8 Konto administratora możesz usunąć po zamontowaniu obrazu w prosty sposób usuwając katalog Administrator, a na zainstalowanym systemie w zarządzaniu kontami. 5 minut temu, Widzior napisał: Co do przyszłych problemów z aktualizacjami - nigdy nie zaznałem. To wszystko zależy co usunąłeś i na co trafisz w aktualizacjach MS. Quote Link to post Share on other sites
Pawel300 55 Posted Saturday at 12:39 PM Report Share Posted Saturday at 12:39 PM Super fajnie że jest takie wydanie 7 bardzo się przyda dzięki Quote Link to post Share on other sites
smaug123 7 Posted Saturday at 03:20 PM Report Share Posted Saturday at 03:20 PM W dniu 8.04.2021 o 21:51, wiktorynek napisał: Konto administratora możesz usunąć po zamontowaniu obrazu w prosty sposób usuwając katalog Administrator, a na zainstalowanym systemie w zarządzaniu kontami. To wszystko zależy co usunąłeś i na co trafisz w aktualizacjach MS. za taką radę - dzięki @wiktorynek Quote Link to post Share on other sites
wiktorynek 4,265 Posted Saturday at 06:55 PM Author Report Share Posted Saturday at 06:55 PM 3 godziny temu, smaug123 napisał: za taką radę - dzięki Całe 4MB z groszem mniejszy obraz. Quote Link to post Share on other sites
smaug123 7 Posted Saturday at 07:17 PM Report Share Posted Saturday at 07:17 PM 23 minuty temu, wiktorynek napisał: Całe 4MB z groszem mniejszy obraz. Eee tam. Ja pokasowałem wszystkie klawiatury oprócz polskiej i angielskiej oraz prawie wszystkie kursory + doczyszczanie to obraz schudł do prawie 3 GB (2,9 z kawałkiem) Quote Link to post Share on other sites
Adiwin&& 1 Posted Saturday at 07:22 PM Report Share Posted Saturday at 07:22 PM tylko, że to i tak kompa ci nagle nie przyspieszy ani nic smaug123 likes this Quote Link to post Share on other sites
smaug123 7 Posted Saturday at 07:24 PM Report Share Posted Saturday at 07:24 PM 9 minut temu, Adiwin&& napisał: tylko, że to i tak kompa ci nagle nie przyspieszy ani nic no wiem, jak w winreducer otweakowałem to cudo to przyspieszyło o ok. 10% , ale w vmware to takiego kopa dało, że ... sami wiecie przy 2 GB Quote Link to post Share on other sites
jorgusek 319 Posted Sunday at 11:50 AM Report Share Posted Sunday at 11:50 AM Pobrałem i zainstalowałem odchudzoną wersję "Full" od Mr.T, rewelacja mój 11 letni laptop odżył, działa idealnie "dostał kopa". Wielkie podziękowanie, wypróbuję jeszcze wersję "Podstawową". Quote Link to post Share on other sites
Widzior 661 Posted Sunday at 02:21 PM Report Share Posted Sunday at 02:21 PM 2 godziny temu, jorgusek napisał: Pobrałem i zainstalowałem odchudzoną wersję "Full" od Mr.T, rewelacja mój 11 letni laptop odżył, działa idealnie "dostał kopa". Ciiiiii, bo świro-maniaki mega kastratów zawału zaraz dostaną, jak to możliwe, że niekastrowany system z masą sterowników szybko działa Adiwin&& and BartAcid like this Quote Link to post Share on other sites
jorgusek 319 Posted Monday at 09:45 AM Report Share Posted Monday at 09:45 AM 19 godzin temu, Widzior napisał: Ciiiiii, bo świro-maniaki mega kastratów zawału zaraz dostaną, jak to możliwe, że niekastrowany system z masą sterowników szybko działa Zainstaluj i sprawdź, dopiero później krytykuj Wersja "podstawowa" również rewelacja. jarexpol likes this Quote Link to post Share on other sites
wiktorynek 4,265 Posted Monday at 05:56 PM Author Report Share Posted Monday at 05:56 PM 8 godzin temu, jorgusek napisał: Zainstaluj i sprawdź, dopiero później krytykuj Przecież @Widzior robi sobie szyderę. jorgusek and Adiwin&& like this Quote Link to post Share on other sites
slav111 1 Posted 7 hours ago Report Share Posted 7 hours ago wielkie dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts