Wieniowaty 16 Posted April 8 Report Share Posted April 8 7 godzin temu, srom-otnik napisał: Tylko A.S.C. sobie z tym radzi IObit ma świetne programy. Używam Driver Booster, Uninstaller i ASC. Żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
Hawokozja 0 Posted April 8 Report Share Posted April 8 15 godzin temu, Hawokozja napisał: Która funkcja za to odpowiada jak to zmienić ?:) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie chce żeby natychmiastowo zaznaczało dany plik/folder. W niemodyfikowanym Windowsie zaznacza dopiero po chwili ( sekunda-dwie) nikt nie wie? Quote Link to post Share on other sites
Dabronik 5 Posted April 8 Report Share Posted April 8 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Mój komputer-->Organizuj-->Opcje folderów-->klikanie elementów Quote Link to post Share on other sites
szymibtw 56 Posted April 8 Report Share Posted April 8 10 godzin temu, Dabronik napisał: Wcale mnie to w sumie nie dziwi bo pracując w serwisie widzę co się ludziom z 10 odwala na ich kompach, dlatego zwykłej wersji nigdy nie zainstaluję. To że dycha jest do bani to ok. Ale miałem długi czas czysta wersję i nic mi się nie działo z laptopem teraz JG 10 Extreme i też wszystko mi elegancko działa Quote Link to post Share on other sites
Dabronik 5 Posted April 8 Report Share Posted April 8 3 minuty temu, szymibtw napisał: To że dycha jest do bani to ok. Ale miałem długi czas czysta wersję i nic mi się nie działo z laptopem teraz JG 10 Extreme i też wszystko mi elegancko działa Win 10 podczas aktualizacji robi jakieś wpisy do biosu i w niektórych przypadkach uwala kompletnie bios i trzeba wlutować nowy i zaprogramować. Quote Link to post Share on other sites
Goliat 1 Posted April 8 Report Share Posted April 8 SROM-otnik ... świetna robota! Dzięki Quote Link to post Share on other sites
JoahimJ 6 Posted April 8 Report Share Posted April 8 @srom-otnik czyli do czyszczenia polecsłbyś od teraz Advenced sys care + Twój skrypt zamiast dism + skrypt? Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,851 Posted April 8 Author Report Share Posted April 8 2 minuty temu, JoahimJ napisał: @srom-otnik czyli do czyszczenia polecsłbyś od teraz Advenced sys care + Twój skrypt zamiast dism + skrypt? Nie A. S. C. tylko Dism++ i moje wbudowane narzędzie. Również nie mam zamiaru używać tego softu do niczego innego niż wykrywania bugów jak ostatnio z modemem. To b. dobry soft, ale próbuje myśleć za mnie i na to mu nie pozwolę. Zmienia moje ustawienia rejestru/usług spowalniając tym samym reaktywność systemu. NIE! JoahimJ likes this Quote Link to post Share on other sites
mentor74 43 Posted Friday at 02:49 AM Report Share Posted Friday at 02:49 AM Jak dla mnie rewelacja,podziękowanie dla pana za fajny system. srom-otnik likes this Quote Link to post Share on other sites
Bins 5 Posted Friday at 04:11 PM Report Share Posted Friday at 04:11 PM Podczas uruchamiania gier/programów pojawia się taki komunikat. Da się to wyłączyć w jakiś sposób? U mnie również ten błąd ze stosem wyskakuje w ustawieniach Obie rzeczy nie są jakieś bardzo denerwujące, ale fajnie jakby się udało je jakoś poskromić ;p [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
muf18 14 Posted Friday at 04:32 PM Report Share Posted Friday at 04:32 PM 19 minutes ago, Bins said: Podczas uruchamiania gier/programów pojawia się taki komunikat. Da się to wyłączyć w jakiś sposób? U mnie również ten błąd ze stosem wyskakuje w ustawieniach Obie rzeczy nie są jakieś bardzo denerwujące, ale fajnie jakby się udało je jakoś poskromić ;p [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na 99% nie, bo to "nowoczesna" appka Microsoftu (Xbox), której już dawno w systemie nie ma i nie można jej niczym zastąpić. Quote Link to post Share on other sites
Bins 5 Posted Friday at 04:55 PM Report Share Posted Friday at 04:55 PM 22 minuty temu, muf18 napisał: Na 99% nie, bo to "nowoczesna" appka Microsoftu (Xbox), której już dawno w systemie nie ma i nie można jej niczym zastąpić. Znaczy apki nie potrzebuję, nie chcę jej zastępować, po prostu chciałbym aby ten komunikat zniknął i więcej się nie wyświetlał ;p Znalazłem w google [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] coś takiego, ale obawiam się, że może popsuć robotę Sromotnika Quote Link to post Share on other sites
muf18 14 Posted Friday at 04:57 PM Report Share Posted Friday at 04:57 PM Będzie się wyświetlał, bo ścieżka w programie/grze wymusza otwieranie za pomocą specyficznego linku/hiperłącza tej appki, której nie ma. Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,851 Posted Friday at 05:02 PM Author Report Share Posted Friday at 05:02 PM 48 minut temu, Bins napisał: Podczas uruchamiania gier/programów pojawia się taki komunikat. Da się to wyłączyć w jakiś sposób? U mnie również ten błąd ze stosem wyskakuje w ustawieniach Obie rzeczy nie są jakieś bardzo denerwujące, ale fajnie jakby się udało je jakoś poskromić ;p Zainstaluj wersję Lite, tam tego nie uświadczysz. Quote Link to post Share on other sites
pawelek1980 9 Posted Friday at 05:30 PM Report Share Posted Friday at 05:30 PM Godzinę temu, Bins napisał: Podczas uruchamiania gier/programów pojawia się taki komunikat. Da się to wyłączyć w jakiś sposób? U mnie również ten błąd ze stosem wyskakuje w ustawieniach Obie rzeczy nie są jakieś bardzo denerwujące, ale fajnie jakby się udało je jakoś poskromić ;p [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wystarczy zainstalować Xbox Game bar ze sklepu i przestanie się wyswietlać ten komunikat. Ja tak zrobiłem i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
Hawokozja 0 Posted Saturday at 07:42 AM Report Share Posted Saturday at 07:42 AM W dniu 8.04.2021 o 16:32, Dabronik napisał: @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Mój komputer-->Organizuj-->Opcje folderów-->klikanie elementów To nie to, na innym PC mam tak samo ustawione wszystko tylko nie jest wgrana modyfikacja sromotnika i po najechaniu na folder zaznacza sie dopiero po 1-2 sekundach. Tutaj jest jakaś opcja włączona od strony optymalizacji/wodotrysków pewnie Quote Link to post Share on other sites
darszp 0 Posted Sunday at 06:42 AM Report Share Posted Sunday at 06:42 AM Podczas uruchamiania Divinity Original Sin wyskakuje komunikat błąd EoCApp pamięć red pomożecie Quote Link to post Share on other sites
deyath 0 Posted Sunday at 08:47 AM Report Share Posted Sunday at 08:47 AM mnie tez irytuje ten napias podczas wlaczania gry a przez glupote usunalem windows store jak go przywrocic ? aby zainstalowac potem Xbox Game i wylaczyc btw czym sie rozni extream a lite ktory lzejszy? Quote Link to post Share on other sites
szymibtw 56 Posted Sunday at 09:11 AM Report Share Posted Sunday at 09:11 AM 23 minuty temu, deyath napisał: mnie tez irytuje ten napias podczas wlaczania gry a przez glupote usunalem windows store jak go przywrocic ? aby zainstalowac potem Xbox Game i wylaczyc btw czym sie rozni extream a lite ktory lzejszy? To się różni tym, że Ty i ludzie twojego pokroju nie czytają 1 posta z opisem Quote Link to post Share on other sites
deyath 0 Posted Sunday at 09:30 AM Report Share Posted Sunday at 09:30 AM widze roznice juz teraz kwestia windowsa sote da sie go jakos przywrocic ? 2 sprawa jak klikam na glosnik lewym nic sie nie dzieje a zawsze przez ten "click" zmienialem glosnosc albo przelaczaelm miedyz glosnikami a sluchawkami Quote Link to post Share on other sites
nudzija 118 Posted Monday at 10:38 PM Report Share Posted Monday at 10:38 PM Panowie co tu moge bezpiecznie odznaczyć? To co sie dało przełączyłem na ręczny. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,851 Posted Monday at 11:00 PM Author Report Share Posted Monday at 11:00 PM 14 minut temu, nudzija napisał: Panowie co tu moge bezpiecznie odznaczyć? U mnie wyleciałoby z pierwszego screena WSZYSTKO z gałęzi RUN oraz Startup - chyba, że jakiś program z ww. nie zadziała w ogóle bez tych wpisów. Drugi screen - WSZYSTKO, chyba że musisz mieć po rozruchu jakiś badziew już na dzień dobry uruchomiony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nudzija likes this Quote Link to post Share on other sites
Eleks 33 Posted yesterday at 04:01 PM Report Share Posted yesterday at 04:01 PM Bez ClickToRunSvc lubi nie działać Office, więc to zostaw. Reszta jak wyżej autor podpowiedział. nudzija likes this Quote Link to post Share on other sites
Szymszel 0 Posted 6 hours ago Report Share Posted 6 hours ago Witam serdecznie. Ten mod śmiga jak poparzony Jest tylko jeden babol Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,851 Posted 5 hours ago Author Report Share Posted 5 hours ago Godzinę temu, Szymszel napisał: Witam serdecznie. Ten mod śmiga jak poparzony Jest tylko jeden babol [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W jakiej okoliczności się to pojawia, co konkretnie a nie ogólnikowo Quote Link to post Share on other sites
Szymszel 0 Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago @srom-otnik Monit się pojawia przy próbie otwarcia podgrupy "Sieć i internet" znajdującym się w oknie "Ustawienia". To samo jest przy próbie otwarcia ustawień i sieci przez PPM ikonki "Sieć" zasobnika systemowego). Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,851 Posted 3 hours ago Author Report Share Posted 3 hours ago 1 minutę temu, Szymszel napisał: @srom-otnik Monit się pojawia przy próbie otwarcia podgrupy "Sieć i internet" znajdującym się w oknie "Ustawienia". To samo jest przy próbie otwarcia ustawień i sieci przez PPM ikonki "Sieć" zasobnika systemowego). Ok, będę się bawił, ale nie dziś Quote Link to post Share on other sites
nudzija 118 Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago @Szymszelja musiałem dać w optymalizatorze pytanie o domyślne ustawienia na nie i reszte pytań na tak system instalowałem z iso w którym była tylko wersja pro extreme Quote Link to post Share on other sites
gumiak9 1 Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago Zainstalowałem wersję Extreme, domyślne ustawienia usług. Działa antywirus, Office, sprawdziłem 3 gierki i wszystko gra. Procesów domyślnie mniej niż na 20H2. Wszystko super.... Ale żeby pomarudzić i nie było za słodko znowu nie działa usuwanie z kosza bez wyskakującego okna dialogowego, takie g***o a potrafi zjeść mnóstwo nerwów, ktoś znalazł rozwiązanie? W temacie 20H2 jeden z użytkowników pokazał screena i u niego ta opcje była domyślnie aktywna, u mnie od wielu wersji tego nie było dopiero pojawiła sie przy 20H2 i teraz Extreme. Zainstalowałem wersje Pro, zaznaczyłem że system jest na dysku ssd i dałem domyślne ustawienia usług, poniżej screeny i opis. Próbowałem przestawić w Szablonach administracyjnych jak na screenie ale nadal wyskakuje okienko przy usuwaniu. Czy może trzeba coś przestawić w DISM++ albo WinAero Tweaker ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I jak zna ktoś może jeszcze inny sposób na wyłączenie tego okna dialogowego przy usuwaniu? Próbowałem zmienić w regedit przez dodanie wpisu ConfirmFileDelete ale również nic to nie dało. Konto lokalne, administrator, opcja "wyświetl okno podczas usuwania plików" jest nieaktywna. Mała rzecz ale przy usuwaniu setek zdjęć bardzo ułatwia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts