Jump to content

Recommended Posts

15 godzin temu, Hawokozja napisał:

Która funkcja za to odpowiada jak to zmienić ?:)

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Nie chce żeby natychmiastowo zaznaczało dany plik/folder. W niemodyfikowanym Windowsie zaznacza dopiero po chwili ( sekunda-dwie)

 

nikt nie wie?

Link to post
Share on other sites
10 godzin temu, Dabronik napisał:

Wcale mnie to w sumie nie dziwi bo pracując w serwisie widzę co się ludziom z 10 odwala na ich kompach, dlatego zwykłej wersji nigdy nie zainstaluję.

To że dycha jest do bani to ok. Ale miałem długi czas czysta wersję i nic mi się nie działo z laptopem :) teraz JG 10 Extreme i też wszystko mi elegancko działa :)

Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, szymibtw napisał:

To że dycha jest do bani to ok. Ale miałem długi czas czysta wersję i nic mi się nie działo z laptopem :) teraz JG 10 Extreme i też wszystko mi elegancko działa :)

Win 10 podczas aktualizacji robi jakieś wpisy do biosu i w niektórych przypadkach uwala kompletnie bios i trzeba wlutować nowy i zaprogramować.

Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, JoahimJ napisał:

@srom-otnik czyli do czyszczenia polecsłbyś od teraz Advenced sys care + Twój skrypt zamiast dism + skrypt? 

Nie A. S. C. tylko Dism++ i moje wbudowane narzędzie. Również nie mam zamiaru używać tego softu do niczego innego niż wykrywania bugów jak ostatnio z modemem. 

To b. dobry soft, ale próbuje myśleć za mnie i na to mu nie pozwolę. Zmienia moje ustawienia rejestru/usług spowalniając tym samym reaktywność systemu. 

NIE! 

JoahimJ likes this
Link to post
Share on other sites

Podczas uruchamiania gier/programów pojawia się taki komunikat. Da się to wyłączyć w jakiś sposób? U mnie również ten błąd ze stosem wyskakuje w ustawieniach :) Obie rzeczy nie są jakieś bardzo denerwujące, ale fajnie jakby się udało je jakoś poskromić ;p

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, Bins said:

Podczas uruchamiania gier/programów pojawia się taki komunikat. Da się to wyłączyć w jakiś sposób? U mnie również ten błąd ze stosem wyskakuje w ustawieniach :) Obie rzeczy nie są jakieś bardzo denerwujące, ale fajnie jakby się udało je jakoś poskromić ;p

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Na 99% nie, bo to "nowoczesna" appka Microsoftu (Xbox), której już dawno w systemie nie ma i nie można jej niczym zastąpić.

Link to post
Share on other sites
22 minuty temu, muf18 napisał:

 

Na 99% nie, bo to "nowoczesna" appka Microsoftu (Xbox), której już dawno w systemie nie ma i nie można jej niczym zastąpić.

Znaczy apki nie potrzebuję, nie chcę jej zastępować, po prostu chciałbym aby ten komunikat zniknął i więcej się nie wyświetlał ;p

 

Znalazłem w google [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] coś takiego, ale obawiam się, że może popsuć robotę Sromotnika 

Link to post
Share on other sites
48 minut temu, Bins napisał:

Podczas uruchamiania gier/programów pojawia się taki komunikat. Da się to wyłączyć w jakiś sposób? U mnie również ten błąd ze stosem wyskakuje w ustawieniach :) Obie rzeczy nie są jakieś bardzo denerwujące, ale fajnie jakby się udało je jakoś poskromić ;p

 

Zainstaluj wersję Lite, tam tego nie uświadczysz. 

Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Bins napisał:

Podczas uruchamiania gier/programów pojawia się taki komunikat. Da się to wyłączyć w jakiś sposób? U mnie również ten błąd ze stosem wyskakuje w ustawieniach :) Obie rzeczy nie są jakieś bardzo denerwujące, ale fajnie jakby się udało je jakoś poskromić ;p

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wystarczy zainstalować  Xbox Game bar ze sklepu i przestanie się wyswietlać  ten komunikat. Ja tak zrobiłem i po sprawie.

Link to post
Share on other sites
W dniu 8.04.2021 o 16:32, Dabronik napisał:

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Mój komputer-->Organizuj-->Opcje folderów-->klikanie elementów

 

To nie to, na innym PC mam tak samo ustawione wszystko tylko nie jest wgrana modyfikacja sromotnika i po najechaniu na folder zaznacza sie dopiero po 1-2 sekundach. Tutaj jest jakaś opcja włączona od strony optymalizacji/wodotrysków  pewnie

Link to post
Share on other sites
23 minuty temu, deyath napisał:

mnie tez irytuje ten napias podczas wlaczania gry a przez glupote usunalem windows store jak go przywrocic ? aby zainstalowac potem Xbox Game  i wylaczyc btw czym sie rozni extream a lite ktory lzejszy?

To się różni tym, że Ty i ludzie twojego pokroju nie czytają 1 posta z opisem :)

Link to post
Share on other sites
14 minut temu, nudzija napisał:

Panowie co tu moge bezpiecznie odznaczyć?

U mnie wyleciałoby z pierwszego screena WSZYSTKO z gałęzi RUN oraz Startup -  chyba, że jakiś program z ww. nie zadziała w ogóle bez tych wpisów.

Drugi screen - WSZYSTKO, chyba że musisz mieć po rozruchu jakiś badziew już na dzień dobry uruchomiony

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

nudzija likes this
Link to post
Share on other sites

Zainstalowałem wersję Extreme, domyślne ustawienia usług. Działa antywirus, Office, sprawdziłem 3 gierki i wszystko gra.  Procesów domyślnie mniej niż na 20H2. Wszystko super.... Ale żeby pomarudzić i nie było za słodko znowu nie działa usuwanie z kosza bez wyskakującego okna dialogowego, takie g***o a potrafi zjeść mnóstwo nerwów, ktoś znalazł rozwiązanie? W temacie 20H2 jeden z użytkowników pokazał screena  i u niego ta opcje była domyślnie aktywna, u mnie od wielu wersji tego nie było dopiero pojawiła sie przy 20H2 i teraz Extreme. Zainstalowałem wersje Pro, zaznaczyłem że system jest na dysku ssd i dałem domyślne ustawienia usług, poniżej screeny i opis.

Próbowałem przestawić w Szablonach administracyjnych jak na screenie ale nadal wyskakuje okienko przy usuwaniu. Czy może trzeba coś przestawić w DISM++ albo WinAero Tweaker ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I jak zna ktoś może jeszcze inny sposób na wyłączenie tego okna dialogowego przy usuwaniu? Próbowałem zmienić w regedit przez dodanie wpisu  ConfirmFileDelete ale również nic to nie dało. Konto lokalne, administrator, opcja "wyświetl okno podczas usuwania plików" jest nieaktywna. Mała rzecz ale przy usuwaniu setek zdjęć bardzo ułatwia.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information