Jump to content

Recommended Posts

5 godzin temu, srom-otnik napisał:

Ok, uslugi domyślne tego nie naprawiaj?

Spróbuję coś wymyślić, któraś usługą mimo zmiany nastawy nie startuje, hmmm

Tak przywrócenie usług domyślnych nie przywraca danych komórkowych. Ale przywraca ikonkę sieci w pasku.

Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Dabronik napisał:

Tak przywrócenie usług domyślnych nie przywraca danych komórkowych. Ale przywraca ikonkę sieci w pasku.

Jeden bug mniej. Ikona sieci kablowej jest caly czas, jeśli uzywa się kabla, a ikona wifi jest obecna zawsze z wyjatkiem wifi off w optymalizatorze usług. Dziwne, po włączeniu usług domyślnych startuje ich wiecej niż po instalacji - na czysto. Może to śmieszne pytanie, ale czy modem USB np od Play'a wystarczy żebym mógł przetestować łączność przez dane komórkowe, czy potrzebny jest inny sprzęt? Modem mogę pożyczyć i przetestować problem. 

Ingnito likes this
Link to post
Share on other sites

Wydaje mi się że możesz pożyczyć i sprawdzić bo ja mam modem wbudowany w laptopie, a tak poza tym to sterowniki do modemu i urządzenie jest widoczne tylko właśnie znika opcja z ustawień komórkowe tak jak na screenach.

Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Dabronik napisał:

Wydaje mi się że możesz pożyczyć i sprawdzić bo ja mam modem wbudowany w laptopie, a tak poza tym to sterowniki do modemu i urządzenie jest widoczne tylko właśnie znika opcja z ustawień komórkowe tak jak na screenach.

Tak jak pisałeś, modem działa tylki na początku, poźniej uslugi fiksują. Kombinowałem jak tylko się da z usługami, coś innego jest powodem. Byc może stopień okaleczenia systemu. Zmień system na inny i tyle ;)

Mówiłem że to eksperyment i cud, że to w ogóle działa... 

Link to post
Share on other sites

System instalowałem dzisiaj, działa ładniej, nawet śmiem twierdzić, że szybciej od Twojego moda Win7, dzięki za wkład i pracę. Nie jestem zwolennikiem Win10 ale ten mod pozwala mi delikatnie wejść w jego świat, wcześniejsze podejścia do oryginalnego Win0 kończyły się formatem... Mam kilka pytań:

1. Jak zmienić kolor paska zadań tzn zachować przezroczystość ale bardziej go rozmyć tak jak np tło menu start, słabo widać ikony przy ciemnych tapetach

Pasek-zada-Win10.jpg

W Winaero? Ale jak, gdzie?

 

2. Może ktoś podlinkować dwie ikony kosza z pliku "czarne ikony JG10", chciałbym zamienić tylko kosz bo nie ukrywam jest to paskudna ikona, w Win95 była ładniejsza a teraz mamy 2021 więc... ale to tylko moja opinia

3. Jest całkowicie wyłączone Windows Update? Jak nie to jak to zrobić?

Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, Franz Maurer napisał:

@srom-otnik jakim cudem zszedłeś do 31 procesów w tle ? u mnie na virtualbox minimum to 75 procesów, skorzystałem z OOSU i AIO, tylko coś nie chce działać tryb PRO w tym AIO wiesz może dlaczego ? wpisuje P klikam enter i nic się nie dzieje.

autor removespy jak dobrze pamiętam jakiś czas temu wyłączył tryb pro on chyba bazował na jakimś serwerze ale już nie pamiętam 

Franz Maurer likes this
Link to post
Share on other sites
8 minut temu, Franz Maurer napisał:

@srom-otnik jakim cudem zszedłeś do 31 procesów w tle ? u mnie na virtualbox minimum to 75 procesów, skorzystałem z OOSU i AIO, tylko coś nie chce działać tryb PRO w tym AIO wiesz może dlaczego ? wpisuje P klikam enter i nic się nie dzieje.

Optymalizator usług + Autoruns. W Autoruns wyłączam niepotrzebne wpisy od sterowników. Sama NVIdia daje u mnie 6 zbędnych procesów, na co mi one, jak bez nich komp chodzi jeszcze lepiej??....

Franz Maurer likes this
Link to post
Share on other sites
12 godzin temu, srom-otnik napisał:

Tak jak pisałeś, modem działa tylki na początku, poźniej uslugi fiksują. Kombinowałem jak tylko się da z usługami, coś innego jest powodem. Byc może stopień okaleczenia systemu. Zmień system na inny i tyle ;)

Mówiłem że to eksperyment i cud, że to w ogóle działa... 

Na wersji 1909 i 2004 lite jest to samo ale jak nie użyję optymalizatora to sieć komórkowa jak najbardziej działa.

Link to post
Share on other sites
23 minuty temu, Dabronik napisał:

Na wersji 1909 i 2004 lite jest to samo ale jak nie użyję optymalizatora to sieć komórkowa jak najbardziej działa.

Dzięki! Dorwę modem komórkowy to sprawdzę.

A na LTSC też jest problem - próbowałeś?

Dlaczego N I K T mi wcześniej tego nie zgłosił!
1909 - pobrano 2572 razy

2004 - pobrano 4724 razy

20H2 - pobrano 1856 razy

Razem = 9152 pobrań i pewnie tyle samo instalacji. Czuj się wyróżniony...

Dzięki, że choć Ty zwróciłeś na to uwagę. Będę działał, ale muszę mieć modem, jak nie będę miał, tematu nie ruszę.

 

Link to post
Share on other sites
5 minut temu, Wieniowaty napisał:

Czemu tak dużo?

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Poniżej masz jeszcze sekcję "Procesy  Systemu Windows"
a na pierwszym screenie w temacie masz całościową ilość 31 

Link to post
Share on other sites
43 minuty temu, srom-otnik napisał:

Dzięki! Dorwę modem komórkowy to sprawdzę.

A na LTSC też jest problem - próbowałeś?

Dlaczego N I K T mi wcześniej tego nie zgłosił!
1909 - pobrano 2572 razy

2004 - pobrano 4724 razy

20H2 - pobrano 1856 razy

Razem = 9152 pobrań i pewnie tyle samo instalacji. Czuj się wyróżniony...

Dzięki, że choć Ty zwróciłeś na to uwagę. Będę działał, ale muszę mieć modem, jak nie będę miał, tematu nie ruszę.

 

Sprawdzę i dam znać:)

Link to post
Share on other sites

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Ok sprawdzę dzisiaj obie wersje i dam znać, ku lepszym modom. A i dzisiaj chciałem sobie w ustawieniach w opcjach konta ustawić logowanie przez odcisk palca i nie da się wejść w opcje logowania w ustawieniach, po kliknięciu w nie nic się nie dzieje, znaczy raz wejdzie i później już się "zawiesza".

Link to post
Share on other sites
32 minuty temu, Franz Maurer napisał:

@srom-otnik Pytanko, wiesz może czy na tym systemie można odpalić aero glass ? w Twoim modzie windows 8.1 jest taki programik, który uruchamia nam przezroczystość, a jak sytuacja wygląda na win 10 ?

Nie śledzę tego, bo nie używam tego gównianego systemu W10. 

Zatrzymałem się na 7/8.1

Franz Maurer likes this
Link to post
Share on other sites

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jestem po instalacji LTSC wersji full i lite i sytuacja jest taka, że bez optymalizatora sieć komórkowa jest, po zastosowaniu optymalizatora i zrestartowaniu sieci nie ma tak samo przy swoich ustawieniach, ale jeśli zastosujemy ustawienia domyślne bądź własne i komputera nie zrestartujemy to sieć komórkowa wraca do następnego uruchomienia.

srom-otnik likes this
Link to post
Share on other sites
27 minut temu, Dabronik napisał:

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jestem po instalacji LTSC wersji full i lite i sytuacja jest taka, że bez optymalizatora sieć komórkowa jest, po zastosowaniu optymalizatora i zrestartowaniu sieci nie ma tak samo przy swoich ustawieniach, ale jeśli zastosujemy ustawienia domyślne bądź własne i komputera nie zrestartujemy to sieć komórkowa wraca do następnego uruchomienia.

Bardzo DZIĘKUJĘ i będę myślał co tu wykombinować. Ciężko będzie to rozwikłać bez modemu. Postaram się pożyczyć. 

Jeszcze raz dzięki! 

warzywo9 likes this
Link to post
Share on other sites

miało być swietnie, a jest za**biście. wersja PROsiak kaszalota zainstalowana fizycznie na stacjonarce. zadnych problemów przy instalce, uzbrojeniu i konfigach. dzięki za twoją ciężką prace.

ktoś pytał się czy ten twór do gier się nadaje. tak nadaje się. na syntetykach wyniki na plus. tom driver (chwilowo tylko Tomb Raider`a SOTTR mam) i  furmark. gdzie na sys JG10 x64 1909, też robionym przez sromotnika miałem 95xx czyli o 500+ punktów mniej. wiec jest ok+, oczywiscie jak na kaszalota..

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

srom-otnik likes this
Link to post
Share on other sites

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pytanie mam bo jednak udało mi się dostać do opcji logowania (trzeba dłużej poczekać) ale nie ma tam odcisku palca, rozumiem że ten moduł jest usunięty?

Link to post
Share on other sites
Teraz, Dabronik napisał:

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pytanie mam bo jednak udało mi się dostać do opcji logowania (trzeba dłużej poczekać) ale nie ma tam odcisku palca, rozumiem że ten moduł jest usunięty?

Odcisk palca o ile się nie mylę to usługa "Usługa biometryczna systemu Windows" może spróbuj ją włączyć w services.msc 

Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, kamiloxf napisał:

Odcisk palca o ile się nie mylę to usługa "Usługa biometryczna systemu Windows" może spróbuj ją włączyć w services.msc 

Niestety nie ma takiej usługi czyli chyba została wycięta.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   1 member

×
×
  • Create New...

Important Information