Jump to content

Recommended Posts

W dniu 1.04.2021 o 11:05, srom-otnik napisał:

Wersja z kosmetycznymi poprawkami w usługach dotyczących Wi-Fi (teraz działa na laptopach udostępnianie połączenia internetowego oraz odbiór danych komórkowych).

Polecam ponowną instalację u tych osób, które korzystają z ww funkcji. Reszta bez zmian.

Hi faktycznie systemik lekki jak piórko 5 min.i pobrany ,testujemy

Ingnito likes this
Link to post
Share on other sites

Chyba wyłapałem buga usługa stisvc czyli windows image acquisition (wia) oraz usługa WiaRpc - zdarzenia pozyskiwania obrazów nieruchomych jest wyłączona po zastosowaniu usług zoptymalizowanych, a ma być w trybie "ręczny". Proszę sobie to właśnie tak ustawić tą usługę, jeśli będzie problem ze skanerem lub podłączanym telefonem, kamerą.

 

Będzie nowe iso z poprawką, a w nim również Home :D

 

Ingnito, JanKo6 and marcin23imk like this
Link to post
Share on other sites
8 godzin temu, srom-otnik napisał:

Chyba wyłapałem buga usługa stisvc czyli windows image acquisition (wia) oraz usługa WiaRpc - zdarzenia pozyskiwania obrazów nieruchomych jest wyłączona po zastosowaniu usług zoptymalizowanych, a ma być w trybie "ręczny". Proszę sobie to właśnie tak ustawić tą usługę, jeśli będzie problem ze skanerem lub podłączanym telefonem, kamerą.

 

Będzie nowe iso z poprawką, a w nim również Home :D

 

a jednak ! :D , cudo cudo ! na to czekałem 

Link to post
Share on other sites
8 godzin temu, srom-otnik napisał:

 Proszę sobie to właśnie tak ustawić tą usługę, jeśli będzie problem ze skanerem lub podłączanym telefonem, kamerą.

U mnie nie ma problemów ani z telefonem ani ze skanerem. Nic nie ustawiałem i wszystko działa. :)

Link to post
Share on other sites

dzięki za tak włożoną prace w te dziwne... systemy :D

 

Edit: jeszcze testowałem gry ale jedna cos nie idzie uruchomić, assassin's creed valhalla logo się pojawia i niestety znika jak się włącza, na oryginalnym testowałem i działa bez problemu , na innych modach tez mi działa , tak pisze na przyszłość może cos tam się da to poprawić :P 

Link to post
Share on other sites
6 godzin temu, BodziuRat napisał:

Co to jest Microsoft Text Input Application i jak to cholerstwo wyłączyć? Patrzyłem w internecie ale dziwne maja tam opisy.

Potrzebne do wpsiywania tekstu w Sklepu i nie jestem pewien, ale chyba rownież do Edga. Po wyłączeniu szukana fraza nie wpisuje się w okienku :wacko:

Link to post
Share on other sites
11 minut temu, srom-otnik napisał:

Potrzebne do wpsiywania tekstu w Sklepu i nie jestem pewien, ale chyba rownież do Edga. Po wyłączeniu szukana fraza nie wpisuje się w okienku :wacko:

 To ciekawe, bo sklepu ani Edge nie używam i nie będę używał wodotrysków od mikrosyfu.  Pobawię się, to może znajdę w kluczach rejestru i wyłączę go permanentnie ;)

Link to post
Share on other sites
8 minut temu, BodziuRat napisał:

 To ciekawe, bo sklepu ani Edge nie używam i nie będę używał wodotrysków od mikrosyfu.  Pobawię się, to może znajdę w kluczach rejestru i wyłączę go permanentnie ;)

Spróbuj - Autoruns a w nim wejdź w Options odznacz "Hide windows entries" następnie zakładka Scheduled Tasks i odznacz microsoft\windows\TextServicesFramework 

Restart systemu

Link to post
Share on other sites

Znalazłem dwa problemy z optymalizatorem albo to tylko u mnie. Pierwszy to po włączeniu optymalizatora i  to bez względu czy ustawię ustawienia domyślne czy nie znika opcja sieci komórkowych a druga też bez względu na ustawienia znika ikonka sieci.

Link to post
Share on other sites
34 minuty temu, Dabronik napisał:

Znalazłem dwa problemy z optymalizatorem albo to tylko u mnie. Pierwszy to po włączeniu optymalizatora i  to bez względu czy ustawię ustawienia domyślne czy nie znika opcja sieci komórkowych a druga też bez względu na ustawienia znika ikonka sieci.

Dziękuję za pomoc! Optymalizator ma przepisane na nowo wszystkie skrypty sterujące usługami, więc bugi to norma. M$ zatrudnia tysiące programistów i tak bug na bugu 

Link to post
Share on other sites

Wszystko śmiga jak marzenie prócz jednej acz niestety bardzo w przypadku mojego lapka potrzebnej rzeczy. Próbowałem już wielu rozwiązań - sterowników nadal nie działa B&O od HP - bez tego dźwięk jak z puszki... coś trzeba w rejestrze czy usługach uruchomić by się włączało?

 

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, nowator81 napisał:

Wszystko śmiga jak marzenie prócz jednej acz niestety bardzo w przypadku mojego lapka potrzebnej rzeczy. Próbowałem już wielu rozwiązań - sterowników nadal nie działa B&O od HP - bez tego dźwięk jak z puszki... coś trzeba w rejestrze czy usługach uruchomić by się włączało?

 

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Sprawdzałeś uslugi domyślne? Jak na nich nie działa, to nic nie poradzę - wina totalnego wykastrowania

Link to post
Share on other sites
17 minut temu, srom-otnik napisał:

Sprawdzałeś uslugi domyślne? Jak na nich nie działa, to nic nie poradzę - wina totalnego wykastrowania

sprawdzałem, to samo - wiem tylko że chodzi o usługi -  DTS audio - ale gdzie i jak to uruchomić ?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information