Jump to content

Win JG10 x64 H2 Extreme

Recommended Posts

W dniu 5.01.2022 o 20:05, mariant napisał:

Wszystko jest OK ale link do mega jest coś nie tak podaje że niema Twego systemu 

Przyjaciel Net Framework jeśli nie będzie 4.0.3918 - to nie dam rady sobie poprawnie uruchomić aplikacji do połączenia się z BlockChain. Czy możesz mi napisać jak przeinstalować Net Framework w tym Windows od JG ? Mam komunikat taki jak na zrzucie z ekranu przy próbie wejścia w Menu Włącz lub Wyłącz Funkcje systemu Windows -  Włącz lub Wyłącz Funkcje systemu Windows ? Przy próbie wejścia w to Menu mam ten komunikat.

Proszę mi powiedzieć jak mam wejść sobie do tego Menu 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

W dniu 5.01.2022 o 14:43, helmut112 napisał:

Nie mam jak uruchomić przez opcje  Włącz/ Wyłącz Opcje Windows - Net Framework.

Pobierz plik OptionalFeatures.exe  :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   

Wklej:  C:\Windows\System32

W jaki sposób mam uruchomić Net Framework - jeśli domyślnie jest nie dostępna opcja w Menu patrz zrzut z ekranu >

W dniu 5.01.2022 o 14:21, Wieniowaty napisał:

Jesteś rozbrajający. :)

Po kiego ****** jest ci potrzebny framework na PE? - to jest system ratunkowy.

Pobierz to i zainstaluj.

Uruchomi się po rusku, ale polski jest do wyboru - żebyś nie miauczał.

Zaktualizuj wszystkie sterowniki, włącznie ze wsparciem do gier - i tam jest framework.

Z tego mi nic ponieważ mam ten komunikat  >

Pobierz plik OptionalFeatures.exe  :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   

Dzięki za przesłanie aplikacji. Uruchomiłem skanowanie Pełne. W jaki sposób ta aplikacja naprawia błędy exe z Net Framework ?

Nie jestem rozbrajający - tylko nie wiem przez który Software naprawię błędy związane z Net Framework. Testuje jedną i drugą aplikacje.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Witam według tego poradnika włączam Net Framework 3,5 > 

Proszę o dalsze wsparcie jak włączyć Net Framework 4.0.3919 ?

Mam dalej komunikat ten sam przy próbie uruchomienia włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows.

W jaki sposób mam pobrać ten plik ?

W dniu 5.01.2022 o 20:05, mariant napisał:

Wszystko jest OK ale link do mega jest coś nie tak podaje że niema Twego systemu 

W dniu 5.01.2022 o 14:21, Wieniowaty napisał:

Jesteś rozbrajający. :)

Po kiego ****** jest ci potrzebny framework na PE? - to jest system ratunkowy.

Pobierz to i zainstaluj.

Uruchomi się po rusku, ale polski jest do wyboru - żebyś nie miauczał.

Zaktualizuj wszystkie sterowniki, włącznie ze wsparciem do gier - i tam jest framework.

Witam informuje że mam dostępny na dysku C Net Framework. Dlaczego nie chce mi się włączyć opcja Dodaj lub Usuń Programy w Windows przez Panel Sterowania ?

Witam serdecznie. Informuje że pomimo umieszczenia wszystkich plików w jednym katalogu stworzonym :

1 - OptionalFeatures.exe

2 - appwiz.cpl 

3 - osbaseln.dll 

4 - README.txt 

Nadal mam komunikat z kodem błędu.

czy mógłby mi Ktoś powiedzieć jak spróbować pobrać jeszcze raz całą paczkę z wszystkimi plikami i wgrać/ uruchomić jeszcze raz ?

Z głębi pola mego serca proszę o Wasze wsparcie.

Informuje że na Windows By JG Sromotnik - nie wyświetla mi nawet komunikatu o potrzebnej wersji Net Framework do uruchomienia się Aplikacji. W związku z tym wybrałem drogę przez Windows PE10. Ale tutaj jest pusto. 
Czy mógłby mi Ktoś z Was podrzucić poradnik jeśli nie kompatybilny z moim wyzwaniem

to chociaż zbliżony ? Pilnie potrzebuje dotrzeć do możliwości uruchomienia się aplikacji kompatybilnej z BlockChain-em.

Uruchomienie od postaw Net Framework 3.0/ 4.0.3919 < ta wersja jest mi potrzebna do uruchomienia się aplikacji BlockChain.

Edited by Slovian
Dodanie Zrzutu z ekranu.

Godzinę temu, Slovian napisał:

Witam serdecznie. Informuje że pomimo umieszczenia wszystkich plików w jednym katalogu stworzonym :

1 - OptionalFeatures.exe

2 - appwiz.cpl 

3 - osbaseln.dll 

4 - README.txt 

Nadal mam komunikat z kodem błędu.

Plik OptionalFeatures.exe  należy umieścić   C:\Windows\System32

Slovian likes this

@reavers

Kliknij przycisk Start, a następnie wpisz ciąg cmd w polu Wyszukaj.
Kliknij prawym przyciskiem myszy pozycję cmd.exe w obszarze Programy, a następnie kliknij polecenie Uruchom jako administrator.
W wierszu polecenia wpisz następujący tekst i naciśnij klawisz ENTER:

bcdedit /set TESTSIGNING OFF
Zamknij okno Wiersz polecenia i uruchom ponownie komputer.

Witam

Po instalacji i przeczytanej instrukcji chce zainstalowac  w laptopie sterownik chipsetu i niesetey instalacja wyglada tak jak na zalaczonym obrazku, postep instalacji dochodzi do konca (przynajmniej tak jest na animacji) potem wyskakuje okno wiersza polecen i wszystko stoi, nie wiem co jest grane. System jest aktywowany kluczem ktory mam w lapku wersja HOME i zalogowany jestem na swoje konto microsoft. W pierwszysm poscie pisze ze sklep nie zostal usuniety ale nie moge go znalezc i kiedy probuje go wlaczyc to mam takie powiadomienie jak na zdjeciu. Jezeli go nie ma to czy moge go jakos doinstalowac ?

Dla scislosci lapek to  Asus Rog G713QR  (rtx3070 130W - Ryzen 9 5900HX)

Dzień Dobry Wieczór. Kłaniam się. To mój pierwszy post tutaj.  Zainstalowałem ten system i na "dzień dobry" jest problem.

Niektóre foldery są niedostępne. np. Dysk C -> Documents and Setings   odmowa dostępu

Dysk C -> Użytkownicy -> KRISS (czyli moje konto)  i znajdujące się wewnątrz podfoldery: dokumenty , moje dokumenty, dane aplikacji i jeszcze kilka innych:

ODMOWA DOSTĘPU. Chyba nie tak powinno być. Jak to naprawić. Wiem tylko tyle, że to jakiś problem związany z kontami użytkowników.

Czy ktoś jest w stanie coś poradzić? Pozdrawiam i proszę o pomoc. Zajrzę tu jutro o podobnej porze...

5 godzin temu, ursusc3308 napisał:

Da się jakimś sposobem uruchomić/przywrócić sklep?

pierwszy post CZYTAĆ NIE MARUDZIĆ

Cytat

2. Systemu NIE MOŻNA aktualizować, a Sklep działa TYLKO na ustawieniach DOMYŚLNYCH Optymalizatora Usług. Polecam używać funkcji "Czyszczenie" z menu prawokliku, zawsze po instalacji nowych sterowników, programów i wtyczek do przeglądarek - wygasza on dodatkowe obciążające wpisy rozruchowe oraz głęboko oczyszcza system ze śmieci, redukując rozmiar zajmowanego miejsca na dysku.. 

Mam taki problem że słychać bipnięcie skrótów klawiszy trwałych, tj. naciśnięcie np 5xshift szybko. Ale nie można skrótów wyłączyć bo usunięte zostały ułatwienia dostępu w panelu sterowania. 
Czy można te skróty jakoś wyłączyć z poziomu rejestru?