Jump to content

Windows 7 - tnie przy każdej możliwej okazji, nie ma pendrive w mój komputer

Recommended Posts

Posted

Dostałem od znajomych komputer do naprawy. Sprzęt najwyższej klasy: 12gb ram, 6 rdzeniowy. Nic się prayktycznie nie da zrobić. Najgrorsze jest to że nie mogę uruchomić programów z pod pendrive bo po prostu nie ma go w mój komputer. Każdą czynności wykonuje godzine. Z trybu awaryjnego udało mi się powyłączać zbędne programy uruchamiane podczas startu. Na początku w ogóle nie działała myszka, ale już działa.

Co mam po kolei zrobić by znaleźć przyczyne ? Skanować Dr. Cureit ? Zainstalowany jest program Norton 360 ale szybkie skanowanie robi już godzinę.

Jak by pendrive działał mógł bym zamieścić logi, a tak nie wiem co robić ?

Posted

Po pierwsze potrzebował będziesz , programików :

najlepiej bo sam miałem podobnie jak w serwisie robiłem i  sam poradziłęm sobie w ciagu 2 godzin. z Podobnymi objawami.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Kaspersky resorces cd wypal programem trial ashampo najniższa predkościa na DVD lub CD i zabotuj z płyty zrób skana tym programem  

Dla DVD danych , iso , gier zalecam jak płyta ma napisane ( na wierzchu razy 16 to wypalasz razy 8 lub razy 4 ) Dla CD jak x52 lub x48 ( x =razy ) wpalasz 16x . Tak aby źle nie nagrac i ashampoo nagrywaj w jednym przebiegu. Disk Once Trace czy jakoś tak.

Drugi program to:  Hirent's Boot CD wersja 15 można pobrać z chomika , zestaw programów przydatnych.

Trzeci program najlepszy jaki używałem : Acronis True image 2010 lub 2012 bootowalna z chomika pobierz i wypal jak wyżej. ---------> tworzy obraz systemu  ( 5 minut przywraca rewelacja ) Dodakowo pobierz advanced tokens manager i zrob kopię aktywacji windows , żeby niebawić się w dzwonienie do MS jak masz oryginalny system.

Czwarty program to mem test do pamieci testowania.

Pastę termoprzewodzaca  , test past znajdziesz w internecie cena do wydajności. Rewolteka mam z pendzelkiem  za 20 zł. Co miecha ja wymieniam .:)

lub lepsza.

System za pomoca usb dysku pedrive . Programem RUFUS zrobisz. film już robię.  Iso możesz pobrać z forum klucz wprowadzisz ten oryginalny , działa sprawdzałem,  podaj rodzaj licencji OEM czy inna:) to tez wazne:) ale razej według mnie spoko.

Zainstaluj jak uda ci się  wgrać windowsa team viewer  8 ( do celów niekomercyjnych ) a wszystko po instaluje, zdalnie.. :) wczesniej wgraj program eset nod antyvirus.:) 6 64bit.

Jakbyś miał pytania to pisz. Każdy pomoże jak potrafi.

Posted

Dobra na razie żadnych live cd nie robie bo udalo mi sie go troche przyspieszyc - odinstalowalem norton 360, lekkie zmiany w systemie.Moge teraz dzialac na systemie.

Boże nortona ? wyrzuć to cudo i w oogle nie wgrywaj . Zainstaluj do dogłębnego czysczenia darmowy AVG lub Kaspersky testowa to zrobi porządek . Potem zgraj dane na płyty , chomika , maila lub dysk przenośny . I reinstalacje zrób.

Posted

Boże nortona ? wyrzuć to cudo i w oogle nie wgrywaj . Zainstaluj do dogłębnego czysczenia darmowy AVG lub Kaspersky testowa to zrobi porządek . Potem zgraj dane na płyty , chomika , maila lub dysk przenośny . I reinstalacje zrób.

po co reinstalacje ?

Zna się ktoś tu na logach z OTL, RSIT ?

Skanowałem szybko MBAM usunęło 150 zagrożeń, teraz skanuje Dr. CureIT

Posted

Najczęściej przyczyną zamulania jest dysk twardy. Przyczyną był kabel Serial ATA.

A jak to sprawdziłem ?

SMART dysku wszystko powie:

9047940000_1380091790.png

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

atrybut 199 C7 - Liczba błędów transferu danych w trybie UltraDMA.

Podmieniłem kabel Serial ATA z mojego sprzętu i wszystko hula.