franekfranek Posted March 2, 2021 Report Posted March 2, 2021 JG 8 Sromotnika stery V3.00.15.00:01 niby uniwersalne, z samego dołu witryny: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Drukarka podłączona sprawnym przewodem drukuje w 9 z 10 przypadków nie standardowo, bo dopiero na drugiej kartce i ok 1-2 minutowym opóźnieniem. 1 Gdzie szukać przyczyny ? na JG7 też przez przewód szło natychmiast i od razu na pierwszej kartce. 2 Czy dobre sterowniki wybrałem, witryna proponuje kila wersji plików... 3 po wpisaniu hasła DRUKARKI do lupki koło przycisku start, pojawiają się wyniki jak na zrzucie ekranu.. żaden nie prowadzi do ustawień drukarki - dość trudno dostać się do jej ustawień zanim się prześle czegoś do wydruku. Jest jakaś inna ścieżka ? 4 znaczna większość ustawień dostępnych jest tylko z konta admina.. za to po przelogowaniu na admina, jak w pkt 3 5 priorytet kolejki wydruku jest cały czas najniższy, udaje się zmienić ale tylko "na chwilę" dla danego wydruku. gdzie można zmienić na stałe ? 6 chciałem zmienić na próbę BUFORUJ DOKUMENTY TAK, ABY PROGRAM SZYBCIEJ SKOŃCZYŁ DRUKOWANIE" na "DRUKUJ BEZPOŚREDNIO DO DRUKARKI" ale pole nie podświetla się (to też zamieściłem na zrzucie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) Quote
RemixPL1994 Posted March 2, 2021 Report Posted March 2, 2021 Na innym sprzęcie, innym systemie w tej samej chwili czyli na dzień dzisiejszy drukarka zachowuje się poprawnie? franekfranek likes this Quote
franekfranek Posted March 2, 2021 Author Report Posted March 2, 2021 Mam tylko jeden komputer aktualnie . Nie jest podłączona do sieci. Quote
RemixPL1994 Posted March 2, 2021 Report Posted March 2, 2021 Być może to od drukarki i na innym systemie i na innym sprzęcie drukarka robiła by tak samo? Może to nie wina systemu i sprzętu tylko drukarki. Musisz sprawdzić drukarkę na innym PC lub laptopie z innym nie modyfikowanym systemem by się tego dowiedzieć, inaczej się nie da. franekfranek likes this Quote
Animals Posted March 3, 2021 Report Posted March 3, 2021 System modyfikowany więc...Spróbuj na oryginalnym systemie.Zawsze są problemy z drukarkami bo je przeważnie wycinają{usługi). Sprawdź inny system .Kastraty tak mają niestety. Quote
franekfranek Posted March 9, 2021 Author Report Posted March 9, 2021 W dniu 2.03.2021 o 21:57, franekfranek napisał: na JG7 też przez przewód szło natychmiast i od razu na pierwszej kartce. dla nie wtajemniczonych JG7 to również kastrat... Quote
franekfranek Posted March 16, 2021 Author Report Posted March 16, 2021 Przypomniałem sobie sposób z pewnej sieci , który umożliwiał natychmiastowe drukowanie.. po zadaniu drukowania, udaje się otworzyć okno jak poniżej. W nim zmieniam priorytet na 99, czyli najwyższy. Okno pozostawiam otwarte. tym samym każda kolejna strona drukowana jest jak należy. Czy ktoś wie jak globalnie zapisać taką nastawę ? Tak żeby obowiązywała dla konta bez uprawnień admina oraz już od pierwszej drukowanej kartki ??? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
franekfranek Posted October 4, 2024 Author Report Posted October 4, 2024 Na przestrzeni dziejów okazało się, że zmiana systemu rozwiązała poblem Temat do zamknięcia. Quote
BartAcid Posted October 4, 2024 Report Posted October 4, 2024 Jak ktoś ma kłopoty na kastratach to sam jest kastratem umysłowym. Powycinane w pieron i trochę usług i potem płac, że coś działa długo albo nie działa. ALe system jak wstanie to ramu mało weźmie i mało ma procesów. BRAWO Quote
Recommended Posts