milopm 0 Posted February 18 Report Share Posted February 18 Witam. Mam oryg office 2007 na płycie. Dla użytkownik ow domowych Jak zainstalować to w małym laptopie bez napędu cdrom?? Pzdr Paweł Milczarek Quote Link to post Share on other sites
razor1995 3,084 Posted February 18 Report Share Posted February 18 Podpiąć DVD po USB. Pobrać ISO z sieci i wpisać własny klucz. Możliwości jest wiele. Tu masz multiversion, do którego powinien podejsć twój klucz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
wiktorynek 4,186 Posted February 18 Report Share Posted February 18 Rozpakować ISO w innym komputerze/laptopie z napędem, przenieść folder na pendrive i zainstalować z pliku Setup.exe Quote Link to post Share on other sites
jarexpol 3,103 Posted February 18 Report Share Posted February 18 Godzinę temu, wiktorynek napisał: Rozpakować ISO Jak by kolega miał ISO to by uruchomił w wirtualnym napędzie. Po prostu skopiuj zawartość płyty na pena i zainstaluj, jak nie masz gdzie to ściągnij ISO. Quote Link to post Share on other sites
wiktorynek 4,186 Posted February 18 Report Share Posted February 18 15 minut temu, jarexpol napisał: Jak by kolega miał ISO Dobre, dobre, tak się odzwyczaiłem od płyt i uzależniłem od posiadania zbiorów ISO, że faktycznie niemal zapomniałem już, że aby uzyskać ISO z płyty, to trzeba to najpierw zrobić jakimś programem. Czyli to samo co napisałem wyżej tylko z pominięciem konieczności rozpakowywania. jarexpol likes this Quote Link to post Share on other sites
jou300 34 Posted February 19 Report Share Posted February 19 Ja sobie po prostu ten Pakiet skopiowałem na zewnętrzny dysk kiedyś. Możesz pobrać np: z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a klucz wpiszesz przy instalacji. Quote Link to post Share on other sites
kitaro 200 Posted February 19 Report Share Posted February 19 Dwa miesiące temu załapałem się na komputer z win 10 pro bez napędu. Mam pudełkową wersję office 2007 dla studentów na 3 stanowiska. Pobrałem exe tego office z neta, uruchomiłem w trybie zgodności z win 7, wyskoczył panel instalatora, wpisałem klucz, przyjęło. Po instalacji aktywowałem przez internet i jeszcze wlazły poprawki do tego office, chociaż na stronie z poprawkami MS już nie udostępnia ich. Ale coś schrzaniłem z klawiaturą, która myślała, że jest padem i musiałem przywrócić windowsa do stanu początkowego z zachowaniem dokumentów. Powód był prosty - nie otrzymałem pomocy tutaj na forum Miałem ponowne instalowanie visuali i programów, choć przeglądarki portable w dokumentach uchowały się ustawione, ale tylko te, co miały appdata w folderze profilu, a nie korzystały z systemowego. Zdziwiło mnie, że office 2007 był cacy wciąż zainstalowany. Klawiatura przypomniała sobie, że jest klawiaturą. :) Pobiera się exe, a nie ISO. Zresztą - trzymam na trzech hostingach potrzebne programy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts