Jump to content

Weryfikacja klucza OEM po formacie systemu

Recommended Posts

Posted

Siema, mam taki problem otóż mam komputer z kluczem do wersji OEM, na którym chciałem zrobić format. Na forum znalazłem informację, że klucz do wersji OEM zadziała z obrazem z dołączonego screena. Pobrałem go, wrzuciłem Rufusem na USB i zainstalowałem Win7 Ultimate, ale podczas weryfikacji klucza wyskakuje błąd "klucz jest niezgodny z bieżącym identyfikatorem jednostki magazynowej systemu Windows". Wie ktoś co mógłbym zrobić, żeby ten klucz przeszedł?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Masz klucz na naklejce od Win 7 Ultimate? Podczas instalacji wybrałeś Win 7 Ultimate? Kiedy ten klucz wpisywałeś? Podczas instalacji? - nie rób tego. Zawsze podawaj klucz dopiero podczas próby aktywacji systemu.

Posted

@wiktorynek Nie wiem od czego był na naklejce, skoro nie wchodzi to możliwe że Home Premium, nie pamiętam dokładnie. Teraz nie wiem czy robić format od nowa na inną wersję czy próbować aktywację systemu online

Posted
1 minutę temu, wiktorynek napisał:

To o czym my tu rozmawiamy? :L

No o tym, że w odpowiedzi którą wysłałem na screenie dowiedziałem się że "klucz zadziała z każdym obrazem zawierającym wersję pro", więc założyłem że klucz wejdzie niezależnie od wersji systemu, o ile są te wersje pro w obrazie. 

To da sie jakoś sprawdzić jaka to była wersja czy muszę sprawdzać wszystkie po kolei?

Posted

A jaki system jest na naklejce wymieniony? Czy ja muszę zadawać tak prozaiczne pytania? Wiadomą sprawą jest, że musisz zainstalowac system zgodny z kluczem z naklejki. W czym masz wątpliwość i co chcesz próbować?

Posted

Wyobraź sobie, że nie każdy jest ekspertem. Nie dla każdego jest to wiadomą sprawą, ja nie wiedziałem. Po to wszedłem na forum, żeby się dowiedzieć. Jak nie potrafisz normalnie odpowiedzieć na pytanie, nawet z Twojej perspektywy głupie, to nie odpisuj mi nic. Dzięki za pomoc do tej pory dalej sobie poradzę