fonari Posted January 22, 2021 Report Posted January 22, 2021 Drodzy, dostałem do "regeneracji" komputer starszej, biedniejszej osoby - nie umiem odmawiać pomocy. Niestety, po instalacji lekkiej modyfikacji od SROMotnika nie jestem w stanie go zaktywować. BIOS update'u nie zrobie bo jest najnowszy z 2008 roku. Nie przepuszcza ani oryginalnych kluczy, ani KMSów, które nie działają przez ten cały MAK. Anglojęzyczne fora mówią o aktualizacji biosu, aby dograć ACPI_SLIC table - niestety tutaj nie jestem w stanie znaleźć nic nowszego. Idzie do jakoś obejść czy pozostaje vista i posiadanie nadziei, że otworzy mu się bank, jakiś program do pitów itd.? Quote
Widzior Posted January 22, 2021 Report Posted January 22, 2021 Nie wiem co tu może pójść nie tak. Ja używam moda A-Team Finał 2017 na starych złomach i nigdy problemu nie miałem. Dysk MBR, a nie GPT, i wtedy Loader Daz i wszystko śmiga. Quote
Miastowy Posted January 22, 2021 Report Posted January 22, 2021 Oryginalnym kluczem musisz telefonicznie pewnie aktywować, bo zapewne użyte już były milion razy... Quote
Widzior Posted January 22, 2021 Report Posted January 22, 2021 14 minut temu, Miastowy napisał: Oryginalnym kluczem musisz telefonicznie pewnie aktywować A od kiedy klucz z Visty działa na Win7 ? Quote
razor1995 Posted January 22, 2021 Report Posted January 22, 2021 Poleć tym. Aktywuje Windows 7 nawet na podstawie SLIC Visty. Tutorial: Quote
Miastowy Posted January 22, 2021 Report Posted January 22, 2021 53 minuty temu, Widzior napisał: A od kiedy klucz z Visty działa na Win7 ? A kto powiedział, że tu chodzi o klucz z Visty? To, że ten laptop miał Vistę ori nie oznacza, że tym próbował aktywować. Zresztą napisał, że żaden klucz nie przechodzi... Quote
Recommended Posts