jou300 34 Posted Wednesday at 06:42 AM Report Share Posted Wednesday at 06:42 AM Od pewnego czasu w sieci jest reklamowane super urządzenie co przyspieszy ci komputer. Nazywa się xtra-pc. Sprzedawany za około 140zł. A w rzeczywistości to zwykły pendrive za około 30zł z zainstalowanym linuxem co za darmo można sobie zrobić programem np. Rufus. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hells Angels, GT500s, J3RZY and 1 other like this Quote Link to post Share on other sites
M4T 3,469 Posted Wednesday at 09:49 AM Report Share Posted Wednesday at 09:49 AM Serio ludzie sie na takie coś jeszcze nabierają ? Quote Link to post Share on other sites
Miastowy 596 Posted Wednesday at 09:53 AM Report Share Posted Wednesday at 09:53 AM @M4T , widocznie kolega wyżej dał się nabrać. M4T likes this Quote Link to post Share on other sites
razor1995 3,067 Posted Wednesday at 10:38 AM Report Share Posted Wednesday at 10:38 AM [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytat Xtra PC to małe urządzonko USB z systemem operacyjnym ,który przejmuje rolę systemu zainstalowanego na komputerze. W ten sposób komputer przyspiesza i efektywniej wykorzystuje dostępną pamięć. Z zewnątrz wygląda zatem jak zwykły pen drive, ale to jego wnętrze robi różnicę. Zainstalowano na nim Linuksa – znacznie efektywniejszego od najczęściej spotykanego systemu Windows. W efekcie wydajność systemu zwiększa się bez konieczności np. instalowania nowszej wersji oprogramowania. Przyspieszenie komputera jest zauważalne, trwałe i bezpieczne. Serio Zwykły pendrive z wypalonym Linuxem, z którego bootujesz. Quote Link to post Share on other sites
BartAcid 237 Posted Wednesday at 12:24 PM Report Share Posted Wednesday at 12:24 PM nawet raz mnie odwiedzili klienci i pytali o to. Jak powiedziałem że to ściema to mnie wyśmiali. Quote Link to post Share on other sites
renatan 831 Posted Wednesday at 12:29 PM Report Share Posted Wednesday at 12:29 PM Quote Link to post Share on other sites
m4s 2,892 Posted Wednesday at 12:34 PM Report Share Posted Wednesday at 12:34 PM hahah Vista ze zwykłym dyskiem hd 5400 kontra Linux odpalony z USB - jak to porównać? Ten gość to idiota Quote Link to post Share on other sites
J3RZY 104 Posted Wednesday at 04:25 PM Report Share Posted Wednesday at 04:25 PM [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
jou300 34 Posted Thursday at 06:49 AM Author Report Share Posted Thursday at 06:49 AM 20 godzin temu, Miastowy napisał: @M4T , widocznie kolega wyżej dał się nabrać. A czytałeś co napisałem? Uwaga na oszustwo. Ją na pewno się nie nabrałem. Tylko chciałem ostrzec. Nigdy bym tego badziewia nie kupił. Quote Link to post Share on other sites
jou300 34 Posted Thursday at 07:53 AM Author Report Share Posted Thursday at 07:53 AM 19 godzin temu, renatan napisał: Najgorsze, że pełno ludzi nabiera się. Powinno to być karane. Quote Link to post Share on other sites
Miastowy 596 Posted Thursday at 09:01 AM Report Share Posted Thursday at 09:01 AM 2 godziny temu, jou300 napisał: A czytałeś co napisałem? Uwaga na oszustwo. "Uwaga na oszustwo" wskazuje na to, że mogłeś sam paść ofiarą, więc można różnie to odbierać. Quote Link to post Share on other sites
GT500s 381 Posted Thursday at 09:24 AM Report Share Posted Thursday at 09:24 AM Oszustwo hmm. Radzę czytać ze zrozumieniem W ofercie jasno jest napisane, że kupujesz pendrive marki Xtra-PC, a jako gratis jest na nim Linux (opis w innym miejscu). W wersji 64GB dostajesz gratis FileRez (nie zman tego progsa). To tak samo jak popularne sklepy z elektroniką np. Media Markt - znajdź taniej, a zwrócimy Ci pieniądze... Regulamin promocji wskazuje konkretne sklepy objęte "promocją". Quote Link to post Share on other sites
jou300 34 Posted Thursday at 09:51 AM Author Report Share Posted Thursday at 09:51 AM 21 minut temu, GT500s napisał: Oszustwo hmm. Radzę czytać ze zrozumieniem W ofercie jasno jest napisane, że kupujesz pendrive marki Xtra-PC, a jako gratis jest na nim Linux (opis w innym miejscu). W wersji 64GB dostajesz gratis FileRez (nie zman tego progsa). To tak samo jak popularne sklepy z elektroniką np. Media Markt - znajdź taniej, a zwrócimy Ci pieniądze... Regulamin promocji wskazuje konkretne sklepy objęte "promocją". To powinno kosztować Max 50zł, chociaż i tak uważam, że zdzierstwo. Poza tym z tego co widzę ten pendrive plastikowy , chociaż mógł by być metalowy. Poza tym jak ktoś używa Windows to raczej nie przejdzie na Linuxa. To jak najbardziej oszustwo. Nie wierzę, że wszyscy co to kupiom to są zachwyceni. Raczej rozczarowani. Quote Link to post Share on other sites
Hermogenes 36 Posted Thursday at 10:02 AM Report Share Posted Thursday at 10:02 AM Odchodząc od tematu ostrzegam przed następnymi naciągaczami firma Smartcams wszystko co napisali o promocjach, prezentach za duże zakupy darmowych dostawach to jest wielka lipa. Towar przychodzi goły wesoły i musisz zapłacić za dostawę. Pozdrawiam Hermogenes [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] renatan likes this Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts