Jump to content

Recommended Posts

Posted
15 minut temu, MARCIN_ZIOMEK napisał:

a no właśnie gdzie 7 wspiera dx12 w niektorych grach, a 8.1 nie

Wiem ale gtx 780 która wspiera tą atrape jest w wymaganiach cp czyli powinno dzialac

Na 8.1 pobierzesz sobie jedynie na dysk z GOGa CP i tyle, ale ta gra jest drm free więc tak pobraną odpalisz na 7 lub 10 

nudzija and LubieWindowsa like this
Posted
2 minuty temu, M4T napisał:

Na 8.1 pobierzesz sobie jedynie na dysk z GOGa CP i tyle, ale ta gra jest drm free więc tak pobraną odpalisz na 7 lub 10 

Mam juz pobrana zaraz zabootuje z vhd zainstaluje drivery i sprawdze

Posted
W dniu 3.03.2021 o 18:34, BuchuOEM napisał:

Ktoś nadal testuje? 
Jakieś nowości bugi? 
Czy wszystko jednak działa? 

Poszedł na reklamacje, walnięta kość ramu. System już śmiga, aż miło. : )

Posted

No nie powiem, pokłony, ten Windows ożywił lenovo g50-30 z 2014 roku. Celeron n2830, 4gb ram i jedyne co  zmieniane to dysk na ssd :)

Oczywiście nie mówię tu o grach i jakimś intensywnym wykorzystaniu, ale do przeglądania www, oglądania filmów i pracy z dokumentami starcza w zupełności ;)

Posted
W dniu 27.05.2021 o 15:40, PatrzKomuUfaszGb napisał:

Czy na tej modyfikacji działa udostępnianie ekranu na telewizor przy pomocy kabla? Pytam dlatego że w którejś modyfikacji to nie działało. 

Działa ja korzystam cały czas . Czasami jedynie mam problem z kalibracją  (dobranie odp rozdzielczości) ale obraz zawsze mam.

Cześć, chciałbym zainstalować platformę,  Xbox Game Pass na tym systemie aplikacja prosi o aktualizację systemu do nowszej wersji czy da się to jakoś obejść czy należy mieć inną wersje systemu a jeśli tak to jaką ? Pomożecie ? :) 
Jaki system wybrać z forum aby móc skorzystać z Xbox Game Pass.  Czy akurat do tego potrzebny jest orginalny czysty obraz od MS ?

PatrzKomuUfaszGb likes this
Posted

Witam, okienka śmigają jak ta lala:) dzięki:)

Zna ktoś tu jakiś patent, żeby posiąść painta 3d na tych okienkach?

Nie mogę tego znaleźć w necie

Posted

Jak już pisałem wyżej bardzo fajny mod ... pierwszy raz jestem na win 10 i nawet nie wiem, czy brakuje mi sklepu:)

biorąc pod uwagę, że jak na razie ten mod win10 spisuje się za**biście ... chciałbym cos zaproponować autorowi:)

Znalazłem w necie dawno temu moda (sterownik klawiatury) ... obstawiam, że jest szansa, że się spodoba ... jest to połączenie polski programisty z polski maszynistki.

Szukałem kiedyś dawno temu sposobu, żeby na klawiaturze numerycznej kropka była kropką, a nie przecinkiem ... ten sterownik daje sporo więcej

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

... podejrzewam, że z powodu nieoficjalnej ingerencji w system może być wykrywany jako wirus ... po instalacji nigdy nie było problemu.

Używam tego od dawna i dopiero dziś się kapłem, że czegoś bardzo mi brakuje na nowo postawionej windzie... u mnie już działa

Gdyby się okazało ze w następnej wersji tych okienek znalazłby się ten sterownik klawiatury byłbym mile zaskoczony:)

Pozdrawiam

JanKo6 likes this
Posted

Zauważyłem dzisiaj dziwna sprawę związana prawdopodobnie z systemem.

Otóż po podłączeniu kabla hdmi, po upływie 1-2min dostaje bsod Critical Process Died.

Laptop wchodzi cały czas bezpośrednio w bios i nic nie da się z tym zrobić. Wystarczy wyłączyć i odczekać chwilę, z 1-2min i system uruchomi się normalnie.

Nigdy wcześniej nie miałem tego problemu na jakimkolwiek modzie :huh:

LE: Pech chciał,  że po instalacji dysk dokonał swego żywota. 

Posted
W dniu 10.01.2021 o 16:57, roman59 napisał:

Do tej wersji starczą tylko komendy

slmgr /skms kms8.msguides.com

slmgr /ato

bo klucz jest już w systemie 

Dzięki serdeczne, działa. Pozdrawiam.

Posted
2 godziny temu, winmodder napisał:

Proszę o wskazówkę, jak tego dokonać

Odinstaluj startisback i zainstaluj Ultrauxthemepatcher [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Hejo wszystkim ;) Ma ktoś może pomysł dlaczego na tym systemie (Oraz archiwalnym 1703 PW2) nie chcą działać anti-cheaty w gierkach np. Vanguard od Valorant'a? Uruchamiałem proces/usługę ręcznie, zmieniałem podpisywanie sterowników, ale no za żadne skarby nie chce się odpalić. Będę wdzięczny za podpowiedzi, bo już dość mam tych nowych kompilacji Windowsa, co chwile dokładają jakieś bezużyteczne dla mnie funkcje co tylko zmula i ogranicza wydajność.

Posted
W dniu 7.04.2021 o 15:04, redcloud napisał:

ok, błąd, który mam przy podłączeniu teamsow:

Kod błędu — 800706be ale czasami 8007007f

natomiast w pliku hosts mam tylko to (więc jest pusty)

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
#    127.0.0.1       localhost
#    ::1             localhost

Czy ktoś już znalazł rozwiązanie, co zrobić aby Teams działało na tym systemie? ja też mam dodatkowo problem z kamerką, jest wykrywana jako HD User Facing, ale na stronie webcamtests.com pokazuje, że jest blokowana albo używana przez inną aplikację....

Posted
23 minuty temu, zdzisiek24 napisał:

@Shadowblade   wymagania wykluczają LTSC ... choć pewnie niejednemu się udało   :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Sama aplikacja Teams jakoś ultra potrzebna nie jest, bo działa przez przeglądarkę, ale kamera nie będzie działać? Wyłączałem urządzenie i włączałem ponownie z menedżera, nic szczególnego się nie zmieniło. W opcjach prywatności widnieją tylko te 2 aplikacje, które były od początku, mimo, że uruchamiając przez przeglądarkę zezwalałem na dostęp do kamery

image.png.0331bd0fc6191d43ec6661ea348bc2bd.png