DJGraco Posted January 2, 2021 Report Posted January 2, 2021 Hej, na początku od razu mówię, jestem laikiem w takich sprawach. O ile pliki systemu mogę wyciągnąć z obrazów Vista czy 7 z pliku install.wim nie widzę tego pliku w obrazie XPka. Jest jakiśsposób na wyciągnięcie pliczków systemu tj tych program filesów, windows i innych folderów? Pozdrawiam DJ Graco Quote
iskier Posted January 2, 2021 Report Posted January 2, 2021 Z pliku iso Windowsa XP wyciągniesz pliki, ale nie katalogi. Wchodzisz do pliku ISO i do katalogu i386. Tam większość jest w postaci spakowanej do plików z rozszerzeniami w stylu ??_ czyli zamiast trzeciej litery rozszerzenia jest podkreślenie. W rzeczywistości są to archiwa typu CAB zawierające pojedyncze pliki. Jeśli więc np. szukasz NOTEPAD.EXE to znajdziesz go w pliku NOTEPAD.EX_ a SHELL32.DLL w pliku SHELL32.DL_ Quote
DJGraco Posted January 5, 2021 Author Report Posted January 5, 2021 @Iskier dzięki. Taki cab rozpakuje 7-zipem normalnie czy muszę jakiegoś specjalnego narzędzia użyć? Wiem, mogę od razu sprubować potraktować to 7-zipem, ale pytam dla zasady. Quote
Recommended Posts