Gienek Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 Witam, jakieś 2 tygodnie temu miałem czyszczenie windows ze śmieci. Przed tym, gdy miałem podłączone słuchawki w tylnym porcie mini jack, a głośniki w przednim, wystarczyło włączyć głośniki z przycisku aby dźwięk w słuchawkach się wyłączył i włączył w głośnikach. Teraz aby przełączyć się z głośników na słuchawki muszę wyjąć port głośników. Czy jest możliwość przywrócenia tego, czy był to tylko błąd, jeśli był to błąd to czy mogę ustawić przedni i tylni jack na dwa inne urządzenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 Wszystko idzie ustawić w menedżerze Realtek'a, w "Zaawansowane ustawienia urządzenia" i "Ustawienia złącza". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gienek Posted December 5, 2020 Author Report Share Posted December 5, 2020 Szukając odp w internecie natknąłem się na taką wypowiedź od nośnie Realtek meneger, ale nie mam tego pomimo sterowników od realtek (świeżo zaktualizowanych). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 To słabo szukasz, bo ja to mam od zawsze. Małe Ikony trybiku i klucza płaskiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gienek Posted December 5, 2020 Author Report Share Posted December 5, 2020 Niestety wygląda na to iż jestem jedną z tych osób które nie mają tego programu, widziałem że są osoby które też tego nie mają i niby są poradniki na yt i forach realtek. Instalowałem 2 razy sterowniki i dalej nie mam realtek meneger. Jeżeli coś o tym wiesz to czy mógł byś mi dać link do dobrego poradnika, jak nie to thx i postaram się pokombinować i zainstalować jakoś tego menegera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 A widzisz, to nie zrozumieliśmy się. Ja myślałem, że ty masz tego managera, ale nie możesz znaleźć tych ikonek A ty widzę masz win10 i pewnie sterowniki typu DCH, czyli manager trzeba dociągnąć ze Sklepu MS. O ile się nie mylę, bo ja z Winzgrozą nie mam nic wspólnego, więc może ktoś inny się dokładniej wypowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 Sterowniki DCH - panel kontrolny/manager trzeba pobrać ze Sklepu Microsoft albo zainstalować starsze sterowniki nonDCH. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gienek Posted December 5, 2020 Author Report Share Posted December 5, 2020 K spróbuje A dokładnie jak się nazywa program którego mam szukać w Microsoft store? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gienek Posted December 5, 2020 Author Report Share Posted December 5, 2020 THX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts