Jump to content

Gdzie znajdę Windows 7 ze wszystkimi aktualizacjami?

Recommended Posts

Posted

Siemanko!

Robię ciotce starego kompa, nic ciekawego 2gb ramu, jakaś badziewna grafika, intel core 2 duo e6300.

Szukam instalki która będzie posiadała wszystkie aktualizacje, tak by później nie czekać kilka godzin aż cały system się zaktualizuje. 

Z chęcią również przyjrzę się jakimś odchudzonym wersjom bez zbędnych bajerów, która pozwoliła by troszkę przyśpieszyć tego grata. 

Co polecacie jeszcze w takim wypadku? Jedynie co mi na myśl przychodzi to pozbycie się wszelkiej telemetrii sposobem od m4s

Przy okazji zapytam o antywirusa. Co polecacie bezpłatnego i w miarę bezobsługowego? Myślałem o Security Essentials. Z tego co kojarzę nie ma jakiś zbędnych reklam typu "jeśli chcesz lepiej oczyścić swój komputer, wykup pakiet premium(jak avg czy avast)" itp. a chciałbym tego uniknąć, bo ciocia jest starsza i będzie potem wypytywała, że jej wyskakuje coś do zapłaty :) 

Dziękuję Panowie z góry za pomoc! 

Posted

Na takie złomy to się instaluje moda A-Team Win7 x86 Final 2017, wyłącza permanentnie WU i nie instaluje żadnych antywirusów, które dziś i tak nic nie robię. Właśnie z takiego złoma teraz piszę, i chodzi na tym systemie już 3 lata.

Posted

Na tym sprzęcie to tylko ten system, plus trzeba się trochę pobawić żeby był aktualny.
Dokładnie mówiąc to zaktualizować system narzędziem  Simplix Updatepack i zainstalować BypassESU aby system sam pobierał aktualizacje na bieżąco.

Dokładniejszą instrukcje napisałem na ostatniej stronie tematu z linku poniżej.

Posted
10 godzin temu, zdzisiek24 napisał:

Przy 2GB ramu jedynie coś x86. Proponuję obraz od Nikka i żeby nie bawić się w bypassy wyłączyć cioci WU    :P

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

12 godzin temu, Widzior napisał:

Na takie złomy to się instaluje moda A-Team Win7 x86 Final 2017, wyłącza permanentnie WU i nie instaluje żadnych antywirusów, które dziś i tak nic nie robię. Właśnie z takiego złoma teraz piszę, i chodzi na tym systemie już 3 lata.

WU wyłączyć już po wszystkich aktualizacjach, czy zaraz po zaintstalowaniu? Tak swoją drogą co spowodowało by zostawienie WU, skoro już nie wychodzą poprawki do Windows 7?

Posted
8 godzin temu, Miastowy napisał:

Najlepiej wył. zaraz po wgraniu świeżego systemu. Włączone WU Ci pobierze wszystkie poprawki do końca wsparcia systemu i tyle.

To nie lepiej właśnie te poprawki mieć?

Chyba znalazłem coś do tego kompa, co sądzicie?