P4VL0 Posted October 28, 2020 Report Posted October 28, 2020 Siemano, w związku z wiadomym odpływem ludzi od nano defender i nano adblocker obecnie lepiej jest używać uBlocka. W tym poście możecie podsyłać screeny z waszej konfiguracji filtrów jaką macie zastosowaną. Celem jest tworzenie tematu, który będzie zawierał możliwe najbardziej uriwersalne filtry, które będą zarówno wydajne jak i skutecznie blokowały niechciane elementy na możliwie jak największej liczbie stron. Możecie np. pisać gdzie są wady waszego konfigu - na stronie x i y wyświetla się to i to. Zacznę od siebie: Ta konfiguracja powoduje u mnie wyświetlanie reklam na dobreprogramy.pl oraz nadal wywala komunikat na stronach typu wp.pl o obecności adblocka - żeby to naprawić muszę wyczyścić cache ublocka i ponownie uruchomić przeglądarkę. Dzieje się to co jakiś czas. Wesja przeglądarki to MS Edge build 86.0.622.56 Quote
adnage Posted October 28, 2020 Report Posted October 28, 2020 Dziwne, mam te same filtry antyadblockowe i WP nie pokazuje komunikatu. Czasami zdarzy się, że pokaże, ale wtedy wystarczy odświeżyć stronę. Ja używam trochę więcej filtrów, ale wszystko śmiga, nic nie muli. Reklamy na Dobreprogramy również są blokowane. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
kitaro Posted October 28, 2020 Report Posted October 28, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale i to jest mało. Liczą się własne filtry. Wczoraj na pudelku, bo ktoś mimo blokowania miał reklamy. Widzę z prawej ramka z reklamami, to zablokuj element, znajduję ramkę i klikam w zablokuj. Pojawiło się w moich filtrach, gdzie mam z pół tysiąca skryptów wrednych i wiele elementów zablokowanych. Cytat ! 2020-10-27 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] www.pudelek.pl##.ilQcxp.gz33au-5 Quote
adnage Posted October 28, 2020 Report Posted October 28, 2020 4 minuty temu, kitaro napisał: Ale i to jest mało. Liczą się własne filtry. Wczoraj na pudelku, bo ktoś mimo blokowania miał reklamy. Widzę z prawej ramka z reklamami, to zablokuj element, znajduję ramkę i klikam w zablokuj. Pojawiło się w moich filtrach, gdzie mam z pół tysiąca skryptów wrednych i wiele elementów zablokowanych. Bo tak naprawdę filtrów stricte blokujących reklamy masz mało. Znakomitą robotę pod względem blokowania reklam, również na stronach z grupy WP, robią wszystkie trzy filtry pod pozycją "Wielofunkcyjne" Quote
kitaro Posted October 28, 2020 Report Posted October 28, 2020 U mnie WP jest schludne, zero reklam. Każdemu życzę tak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A co blokuję ścierwa, to wiem, bo listy filtrów pomijają. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
razor1995 Posted June 13, 2022 Report Posted June 13, 2022 Odkop nie odkop, ale nie ma tutaj tego linka: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Używam i polecam. Podpiąłem ten temat, żeby nie zginął. R95K, Jerzy68, Eleks and 2 others like this Quote
007marc Posted July 1, 2022 Report Posted July 1, 2022 @razor1995 - "pokażesz" swoją Listę Filtrów ? Moja : Quote
razor1995 Posted July 1, 2022 Report Posted July 1, 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Generalnie wszystko to, co podlinkowałem wyżej. Jerzy68 likes this Quote
Anonymous07 Posted July 5, 2022 Report Posted July 5, 2022 @razor1995 Jak wygląda u Ciebie strona WP? Też sypie komunikatami o ciasteczkach i nie tylko, czy nie masz tego problemu? Quote
razor1995 Posted July 5, 2022 Report Posted July 5, 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W załączniku mój backup uBlocka. Czasami na WP wywali mi info o adBlocku - wtedy F5 i po odświeżeniu strony jest ok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] warzywo9, rubel, Anonymous07 and 4 others like this Quote
Anonymous07 Posted July 5, 2022 Report Posted July 5, 2022 11 minut temu, razor1995 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W załączniku mój backup uBlocka. Czasami na WP wywali mi info o adBlocku - wtedy F5 i po odświeżeniu strony jest ok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dobrze myślę, że oprócz zestawu filtrów, które używasz (jak na screenach) nie korzystasz ze swoich wpisów? Pytam, gdyż używam tych samych filtrów a mimo tego WP na swoich stronach "wita" komunikatem: "Cenimy Twoją prywatność", co jest irytujące. W każdym razie, dzięki za plik Quote
razor1995 Posted July 5, 2022 Report Posted July 5, 2022 Nie używam, lecę na filtrach które wysłałem wyżej i nie mam info o cookies. Filtry za to odpowiedzialne są w podlinkowanych przeze mnie listach. seba007 likes this Quote
Anonymous07 Posted July 5, 2022 Report Posted July 5, 2022 Dziwne, że pomimo tych samych filtrów, ja nadal mam ten komunikat na stronach WP Quote
warzywo9 Posted July 30, 2022 Report Posted July 30, 2022 W dniu 5.07.2022 o 13:53, razor1995 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W załączniku mój backup uBlocka. Czasami na WP wywali mi info o adBlocku - wtedy F5 i po odświeżeniu strony jest ok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oho, sprawdziłem. masz plusa. Quote
zalko Posted October 15, 2023 Report Posted October 15, 2023 Czy ma ktoś "coś nowego" związanego z YT i jego blokadą ?? Quote
BodziuRat Posted October 16, 2023 Report Posted October 16, 2023 18 godzin temu, zalko napisał(a): Czy ma ktoś "coś nowego" związanego z YT i jego blokadą ?? Jaką blokadą? Osobiście używam AdGuard jak i uBlock Origin jednocześnie. Quote
zalko Posted October 16, 2023 Report Posted October 16, 2023 Ale pojawia się informacja o blokadzie YT i ewentualnym zablokowaniu ?? Quote
007marc Posted October 16, 2023 Report Posted October 16, 2023 Koledze @zalko chodzi pewnie o to : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] U mnie też zaczęło się pojawiać od 3-4 Dni a od lat używam uBlock Origin + AdGuard = Uaktualnione oczywiście zalko likes this Quote
Recommended Posts