rocki80 Posted October 26, 2020 Report Posted October 26, 2020 Mam takie pytanie, który program w laptopie jak w temacie odpowiada za podświetlenie napisu "Satellite " oraz media na klawiaturze tego laptopa Toshiba ? Quote
BartAcid Posted October 26, 2020 Report Posted October 26, 2020 Za podświetlanie Satellite odpowiada albo wiązka idąca przez tasiemkę TouchPada albo diody bezpośrednio na płycie głównej. Za podświetlanie "mediów" odpowiada wiązka z górnej części. Chyba nie jest powiązana z przyciskiem power. Rozkręć laptopa to się dowiesz. Quote
rocki80 Posted October 26, 2020 Author Report Posted October 26, 2020 Tylko mi chodzi o program podobno odpowiedni za to jest Toshiba Assist ???? Quote
zdzisiek24 Posted October 26, 2020 Report Posted October 26, 2020 Do tego służy opcja w bios "illumination led" on/off Quote
rocki80 Posted October 26, 2020 Author Report Posted October 26, 2020 Czyli musze wejsc w bios i tam się włacza i wyłącza tą funkcję ? Pytam ponieważ jak usunołem całkowicie Toshiba Assist - to podświetlenie logo "Satellite " oraz multimedia na klawiaturze przestały działać - tylko jak nacisnę przycisk pierwszy z lewej to wyłącza się dźwięk a wcześniej tym przyciskiem włączało sie albo wyłączało podświetlenie . Quote
zdzisiek24 Posted October 26, 2020 Report Posted October 26, 2020 No bo tak powinno być ... to są przyciski do obsługi multimediów. Zabawa w podświetlanie z tego poziomu byłaby wg. mnie głupotą. Podświetlenie chyba nikomu i w niczym nie przeszkadza a wręcz przeciwnie ... wygląda po prostu ładniej. Na stałe i już. Quote
rocki80 Posted October 26, 2020 Author Report Posted October 26, 2020 Ok to gdzie jest ten program czy sterownik aby był podświetlony logo - "Satellite " oraz przyciski multimedialne ? gdzie to znajde ? bo w biosie nic nie ruszam , jak pisalem Toshiba Assist jak odinstalowalem podświetlenie przestalo dzialac Quote
zdzisiek24 Posted October 26, 2020 Report Posted October 26, 2020 Napisałem ... bios, zakładka advanced i illumination led na "on" Bios v. 2.20 Quote
rocki80 Posted October 26, 2020 Author Report Posted October 26, 2020 No dobrze działa takie rozwiązanie ale musze wchodzić w bios i albo on albo off , mi chodzi o inne rozwiązanie - który program Toshiby jest za to odpowiedzialny ? Odinstalowałem programy Toshiby i nie działa jak wcześniej przez naciśniecie klawisza ( "przekreślony głośnik" ) tylko jeden program za to odpowiada tylko który ? Quote
Nieobecny Posted October 27, 2020 Report Posted October 27, 2020 A zainstalowałeś wszystkie sterowniki? Przepraszam, ale kombinujesz i bierzesz się do tego jak do jeża przez lejek. Najpierw robisz "rewolucję" jak dla siebie, a potem szukasz pomocy, zamiast najpierw sobie wszystko przygotować. Tu masz wszystko: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
ripek Posted October 27, 2020 Report Posted October 27, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wpisz swoj model laptopa i potem poszukaj programu do tego Quote
Recommended Posts