Jump to content

Toshiba Satellite A-300 program od podświetlenia led 'Satellite ' oraz mediów na klawiaturze.

Recommended Posts

Posted

Mam takie pytanie, który program w laptopie  jak w  temacie odpowiada za podświetlenie  napisu "Satellite "  oraz  media na klawiaturze tego  laptopa Toshiba ?  

Posted

Za podświetlanie Satellite odpowiada albo wiązka idąca przez tasiemkę TouchPada albo diody bezpośrednio na płycie głównej.

Za podświetlanie "mediów" odpowiada wiązka z górnej części. Chyba nie jest powiązana z przyciskiem power.

Rozkręć laptopa to się dowiesz.

Posted

Czyli  musze  wejsc  w  bios i  tam się  włacza i wyłącza tą funkcję ?  Pytam ponieważ  jak  usunołem całkowicie Toshiba Assist  -  to  podświetlenie  logo  "Satellite "  oraz  multimedia  na  klawiaturze  przestały  działać -  tylko jak nacisnę  przycisk pierwszy z  lewej to wyłącza  się  dźwięk   a  wcześniej tym przyciskiem włączało  sie albo wyłączało  podświetlenie .

Posted

No bo tak powinno być ... to są przyciski do obsługi multimediów.  Zabawa w podświetlanie z tego poziomu byłaby wg. mnie głupotą. Podświetlenie chyba nikomu i w niczym nie przeszkadza a wręcz przeciwnie ... wygląda po prostu ładniej. Na stałe i już.

Posted

Ok  to  gdzie  jest  ten program  czy  sterownik  aby  był  podświetlony  logo  -  "Satellite "  oraz  przyciski  multimedialne ?  gdzie  to znajde ?  bo w  biosie  nic  nie  ruszam ,  jak  pisalem  Toshiba Assist  jak  odinstalowalem  podświetlenie  przestalo  dzialac 

Posted

No dobrze działa takie rozwiązanie ale musze wchodzić w bios i albo on albo off , mi  chodzi  o  inne  rozwiązanie -  który program  Toshiby  jest  za  to  odpowiedzialny ? Odinstalowałem programy  Toshiby  i  nie  działa  jak wcześniej  przez   naciśniecie  klawisza  ( "przekreślony  głośnik" )   tylko  jeden  program  za  to odpowiada  tylko  który ? 

Posted

A zainstalowałeś wszystkie sterowniki? Przepraszam, ale kombinujesz i bierzesz się do tego jak do jeża przez lejek. Najpierw robisz "rewolucję" jak dla siebie, a potem szukasz pomocy, zamiast najpierw sobie wszystko przygotować. :O

Tu masz wszystko: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]