rocki80 Posted October 24, 2020 Report Posted October 24, 2020 Witam serdecznie przyjaciół. Jak w temacie, jak zrobić bootowalną płytę z systemem Vista? No więc tak,mój laptop ma oryginalnie Vistę Home Premium 32 bitową , posiada Recovery katalog z którego można przywracać system do fabrycznego. Kiedyś się w to bawiłem ale to już historia. Kilka dni temu zrobiłem ostatni raz zrobiłem - przywróciłem system z Recovery, tylko po to aby : dokładnie usunąć niepotrzebne programy Toshiby (laptop Toshiba A-300 ) tylko kilka zostawiłem co potrzebuję , zainstalowałem nowe potrzebne , wszystkie aktualizacje łącznie z SP1 i SP2 .Oczywiście wywaliłem Recovery bo niepotrzebnie zajmuje pamieć, oraz wyłączyłem Hibernacje bo też zajmuje niepotrzebnie pamięć. Teraz jak tak mam zrobiony ten już przestarzały system, chciałbym aby go zrobić na płycie , jako iso i jak co instalować z płyty klawiszem F12 . W takim stanie jakim jest obecnie, bez niepotrzebnych programów, już zaktualizowany, i z programami jakie ma mieć . Jak zrobić taką płytę ? Bardzo liczę na porady kolegów co modyfikowali systemy i mają podobnie zrobione iso na płycie . Pozdrawiam i proszę uprzejmie o porady. Quote
jarexpol Posted October 24, 2020 Report Posted October 24, 2020 Ja robię kopie Acronis-em, wielkość kopi niestety uniemożliwia zgranie jej na płytę. Quote
rocki80 Posted October 24, 2020 Author Report Posted October 24, 2020 To na co kopię zgrać i jak ją wykonać ? Quote
stens Posted October 25, 2020 Report Posted October 25, 2020 Co Ty chcesz zrobić? kopię systemu, czy chcesz mieć instalkę? Tu masz ISO instalkę. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
jarexpol Posted October 25, 2020 Report Posted October 25, 2020 9 godzin temu, rocki80 napisał: To na co kopię zgrać i jak ją wykonać ? Pobierz, nagraj na płytę, lub pena, zabootuj i już możesz robić kopię, potem tak samo przywracasz. Quote
Nieobecny Posted October 25, 2020 Report Posted October 25, 2020 13 godzin temu, rocki80 napisał: To na co kopię zgrać i jak ją wykonać ? Klonujesz Acronisem na drugi dysk. Quote
rocki80 Posted October 26, 2020 Author Report Posted October 26, 2020 Dziękuję , super program , zrobiłem kopię jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts