Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie przyjaciół. Jak w temacie, jak zrobić bootowalną  płytę z systemem Vista? No więc tak,mój laptop ma oryginalnie Vistę Home Premium 32 bitową , posiada Recovery katalog z którego można przywracać system do fabrycznego. Kiedyś się w to bawiłem ale to już historia. Kilka dni  temu zrobiłem ostatni  raz zrobiłem - przywróciłem system z Recovery, tylko po to aby : dokładnie usunąć niepotrzebne programy Toshiby (laptop Toshiba A-300 ) tylko kilka zostawiłem co potrzebuję , zainstalowałem nowe potrzebne , wszystkie aktualizacje łącznie z  SP1 i SP2 .Oczywiście wywaliłem Recovery bo niepotrzebnie zajmuje pamieć, oraz wyłączyłem Hibernacje bo  też zajmuje niepotrzebnie pamięć. Teraz jak  tak mam zrobiony ten już przestarzały  system, chciałbym aby go zrobić na płycie , jako iso i  jak co instalować  z  płyty klawiszem F12 . W  takim stanie jakim jest  obecnie, bez niepotrzebnych programów, już zaktualizowany, i  z  programami jakie ma mieć . Jak zrobić taką płytę ? Bardzo liczę  na porady kolegów co  modyfikowali  systemy i mają podobnie zrobione iso  na płycie . Pozdrawiam i proszę  uprzejmie o  porady.

Posted
9 godzin temu, rocki80 napisał:

To  na  co kopię zgrać i  jak  ją wykonać ?

Pobierz, nagraj na płytę, lub pena, zabootuj i już możesz robić kopię, potem tak samo przywracasz.