analyzer65 Posted October 22, 2020 Report Posted October 22, 2020 Witam. Po aktualizacji do 20H2 jest tak, że kiedy kliknę PPM na Mój komputer i wybiorę Właściwości, to otwiera się okno Ustawień i dopiero tam można wybrać np menadżer urządzeń itd. Przed aktualizacją kiedy kliknąłem PPM na ikonie Mój komputer i wybrałem Właściwości, to otwierało się okno z wersją Windows, informacją na dole czy jest aktywowany, a z bocznego menu można było wybrać Menedżer urządzeń. Jest jakaś opcja w 20H2 by z powrotem tak ustawić czy to jedna ze zmian z którą trzeba nauczyć się żyć? Quote
stens Posted October 23, 2020 Report Posted October 23, 2020 Nic nie zmienisz, ten TYP tak ma i będzie, bo to nowość. Quote
BartAcid Posted October 23, 2020 Report Posted October 23, 2020 Kliknij zarządzaj i po sprawie. Quote
ripek Posted October 23, 2020 Report Posted October 23, 2020 22 godziny temu, analyzer65 napisał: Witam. Po aktualizacji do 20H2 jest tak, że kiedy kliknę PPM na Mój komputer i wybiorę Właściwości, to otwiera się okno Ustawień i dopiero tam można wybrać np menadżer urządzeń itd. Przed aktualizacją kiedy kliknąłem PPM na ikonie Mój komputer i wybrałem Właściwości, to otwierało się okno z wersją Windows, informacją na dole czy jest aktywowany, a z bocznego menu można było wybrać Menedżer urządzeń. Jest jakaś opcja w 20H2 by z powrotem tak ustawić czy to jedna ze zmian z którą trzeba nauczyć się żyć? to zamiast wlasciwosci wybierz zarzadzaj Quote
VACek Posted October 23, 2020 Report Posted October 23, 2020 Dziś przerabiałem ten problem, niestety microshit idzie pod górkę dla użytkowników. Quote
Hannibal Posted October 23, 2020 Report Posted October 23, 2020 Tak tylko odważę się zauważyć, że użycie PPM na ikonie Start po staremu wyświetla to co wyświetlało (w tym Menedżer urządzeń). Quote
nudzija Posted October 23, 2020 Report Posted October 23, 2020 testowałem dzisiaj 20h2 ze strony M$ i po kliknoęciu na otwartym moim komputerze działa a po kliknięciu na ikone do ustawień przechodzi Quote
analyzer65 Posted October 23, 2020 Author Report Posted October 23, 2020 Jest dokładnie jak piszesz. Z otwartego okna KOMPUTER można wejść w odpowiednie opcje czy to zarządzania czy ustawień bo jest to nawet pogrupowane w górnej części okna. Kwestia przyzwyczajenia też. Chociaż prawoklik na ikonie KOMPUTER był szybszy niż nawigacja w oknie. Trzeba będzie klikać na ZARZĄDZAJ zamiast na WŁAŚCIWOŚCI... Quote
Guest Posted October 24, 2020 Report Posted October 24, 2020 Kto chce - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To plik .reg - po zastosowaniu jest w PPM na pulpicie skrót - system - który przenosi do starego system w panelu sterowania. Quote
analyzer65 Posted October 24, 2020 Author Report Posted October 24, 2020 56 minut temu, zbigniew59 napisał: Kto chce - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To plik .reg - po zastosowaniu jest w PPM na pulpicie skrót - system - który przenosi do starego system w panelu sterowania. Super. Dodałem do rejestru i działa. Dzięki Quote
BartAcid Posted October 24, 2020 Report Posted October 24, 2020 Nie wiem o co wam chodzi. Mi tam się podoba przeniesienie właściwości systemu do tego nowego panelu ustawień. Zaczyna to wyglądać spójnie. A dostęp do funkcji co był po lewej jest teraz po prawej. Coraz spójniej to wszystko wygląda. Coraz bardziej kusi mnie W10 na co dzień. Chyba zacznę od lapka żony. Jak będę dalej na forum znaczy, że się 10 podoba. Quote
analyzer65 Posted October 24, 2020 Author Report Posted October 24, 2020 Mi ogólnie Windows 10 podoba się. Niemniej jednak pewne rzeczy wolę mieć "pod ręką" Quote
BartAcid Posted October 24, 2020 Report Posted October 24, 2020 To jest dalej wszystko pod ręką, tylko w nowym układzie. Zmiana na pewno nie na tyle by zaśmiecać menu PPM specjalnie. Zresztą nie zaglądam tam 5 razy na dzień więc tym bardziej nie wiem po co robić wpis na liście PPM. Quote
Guest Posted October 24, 2020 Report Posted October 24, 2020 Każdy robi co chce i nie musisz nikogo przekonywać do tego co TY lubisz. I co TY uważasz że jest dobre. Quote
analyzer65 Posted October 24, 2020 Author Report Posted October 24, 2020 Mi jak najbardziej pasuje to rozwiązanie. Nie byłoby tego rozwiązania to wybierał bym przez ZARZĄDZAJ czy po otwarciu okna KOMPUTER i też byłoby ok bo to kwestia przyzwyczajenia. Obecnie nawet bardziej pasuje mi aktualne rozwiązanie niż PPM na ikonie KOMPUTER bo tej po instalacji systemu nie ma nawet na pulpicie i trzeba włączyć jej wyświetlanie, a tak jak teraz jest elegancko. Tak to PPM na pulpicie i wybieram SYSTEM...super Quote
Guest Posted October 24, 2020 Report Posted October 24, 2020 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem - po instalacji nie masz ikony komputer na pulpicie? - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Od zawsze można dodać na pulpit. Quote
analyzer65 Posted October 24, 2020 Author Report Posted October 24, 2020 Tak, X czasu temu po instalacji Windows 10 musiałem włączyć żeby wyświetlała się zamiast odnajdywać KOMPUTER w menu start czy za pomocą lupy etc O tym mówię: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest Posted October 24, 2020 Report Posted October 24, 2020 Do - BartAcid - a ja mam tak i mi to bardzo pasuje - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na folderze - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na pliku - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I mam wszystko pod ręką. Quote
analyzer65 Posted October 24, 2020 Author Report Posted October 24, 2020 O, ten z opcjami wyłączania to i mi by się przydał... Quote
Guest Posted October 24, 2020 Report Posted October 24, 2020 Masz - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Otwórz który chcesz - x64 - x32 - zaznacz to co chcesz - NA KONIEC - U GÓRY KLIKNIJ - PLIK - ZASTOSUJ ZMIANY - I MASZ CO CHCESZ. Quote
Kacper1234 Posted October 24, 2020 Report Posted October 24, 2020 Witam,nie wiem czy post jest dodany w odpowiednim miejscu: ) pierwszy raz zadaje pytanie tutaj.A więc mam problem z windowsem update. U, siebie chodzi ze nie, moze mi wyszukać aktualizacji.Bo, piszę Ct "Wystąpił błąd.Spróbuj ponownie otworzyć aplikację ustawienia i nic sie zrobić, nie da czy ma ktoś moze jakieś porady?. Pozdrawiam Quote
yatech Posted November 28, 2020 Report Posted November 28, 2020 Ja zauważyłem że gdy jesteśmy w Panel sterowania\System i zabezpieczenia to: po najechaniu na ikonę System - lewym przyciskiem myszy otwiera - nowa wersja właściwości systemu - prawy przycisk i Otwórz - stara wersja właściwości systemu. Co ciekawe robiąc skrót na pulpit (z drugiej opcji czyli prawy przycisk i utwórz skrót) to gdy otwieramy skrót z pulpitu mamy stare właściwości systemu a wystarczy ten sam skrót przesunąć do dowolnego folderu i już skrót wyświetli nową wersje właściwości. (dotyczy to wersji Windows 10 20H2) Quote
analyzer65 Posted November 29, 2020 Author Report Posted November 29, 2020 To jest wg mnie kolejna "niedoróbka" bo albo uruchamiać powinno stary albo nowy wygląd. Quote
nudzija Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 jeszcze kilka lat i będą tylko ustawienia Quote
Tadek100 Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Na pulpicie Nowy Skrót i wklej to C:\Windows\explorer.exe shell:::{bb06c0e4-d293-4f75-8a90-cb05b6477eee} . Nazwij Własciwosci systemu dkowal likes this Quote
mitpio Posted January 6, 2023 Report Posted January 6, 2023 Masz - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Otwórz który chcesz - x64 - x32 - zaznacz to co chcesz - NA KONIEC - U GÓRY KLIKNIJ - PLIK - ZASTOSUJ ZMIANY - I MASZ CO CHCESZ.Niestety link nieaktywny możesz aktywować żeby pobrać ?Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka wodzosiedla likes this Quote
dkowal Posted December 6, 2023 Report Posted December 6, 2023 W dniu 29.11.2020 o 20:35, Tadek100 napisał(a): Na pulpicie Nowy Skrót i wklej to C:\Windows\explorer.exe shell:::{bb06c0e4-d293-4f75-8a90-cb05b6477eee} . Nazwij Własciwosci systemu Dzięki za podpowiedź .u mnie na win 10 20H2 ten skrót działa .pokazuje interfejs starszej wersji Quote
Recommended Posts