P4VL0 Posted October 21, 2020 Report Share Posted October 21, 2020 Jeszcze lepszy, jeszcze szybszy - oto nowy Windows 2009 By P4VL0! [yandex disk] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozmiar ISO: 4.54GB MD5: 3bb27a0d6aabab46572cf813111ef327 SHA-1: cf08e7bf6cc2fbaadadacd5ed92a049c3b16192b CRC-32: 5961f0fe - baza to kompilacja 19042.508 - calkowite pominiecie OOBE - domyślnie ustawiony ciemny motyw systemu - możliwość aktywacji legalnym kluczem - nowa wersja aktualizatora - usunięto zbędne programy i pliki (w tym wszystkie języki i klawiatury - zostały polski i angielski) - zmieniona domyślna tapeta systemu - zoptymalizowany - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - manitou1983, Hendrix, Michau and 16 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted October 21, 2020 Report Share Posted October 21, 2020 No to czekamy na kolejnego moda, mam nadzieje że będzie tak samo dobry jak poprzednio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert190880 Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 Super a Defender jest ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasparus Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 Niby na screenshotach nie ma ale kto wie... czy nie siedzi gdzieś w jakiejś norze... i tylko czeka, żeby wyskoczyć! :c MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted October 22, 2020 Author Report Share Posted October 22, 2020 4 godziny temu, robert190880 napisał: Super a Defender jest ? Teraz, gasparus napisał: Niby na screenshotach nie ma ale kto wie... czy nie siedzi gdzieś w jakiejś norze... i tylko czeka, żeby wyskoczyć! :c Niestety (albo stety) nie ma, wyciąłem go Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianXIX Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 Trzeba miec wyczucie czasu, w jednej chwili mysle czy P4vlo wypuscil moze nowa wersje, a w drugiej chwili jestem na forum, gdzie wrzucil 11 godzin temu zastanawiam sie tylko czy beda jeszcze w tym jakies modyfikacje, lepiej poczekac, czy pobierac i instalowac? Edit. Pobralem, wrzucilem na pendrive, ale cos nie chce isc dalej? Czy tej wersji nie mozna zainstalowac jeszcze na SSD? Bo nie rozumiem, czemu taki blad mam. Pierwszy raz w zyciu w ogole cos takiego widze. Sory za jakosc, ale na szybko chcialem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted October 22, 2020 Author Report Share Posted October 22, 2020 1 godzinę temu, DamianXIX napisał: Pobralem, wrzucilem na pendrive, ale cos nie chce isc dalej? Czy tej wersji nie mozna zainstalowac jeszcze na SSD? Bo nie rozumiem, czemu taki blad mam. Pierwszy raz w zyciu w ogole cos takiego widze. Sory za jakosc, ale na szybko chcialem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wygląda na problem po twojej stronie. - pobierz iso przed internet download manager - wyczyść dysk ze wszystkich partycji a następnie kliknij "utwórz". System doda jeszcze kilka dodatkowych, potrzebnych do działania partycji - poszukaj na internecie jak tworzyć partycje z cmd to nie będziesz musiał ich tworzyć przez instalator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianXIX Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 29 minut temu, P4VL0 napisał: Wygląda na problem po twojej stronie. - pobierz iso przed internet download manager - wyczyść dysk ze wszystkich partycji a następnie kliknij "utwórz". System doda jeszcze kilka dodatkowych, potrzebnych do działania partycji - poszukaj na internecie jak tworzyć partycje z cmd to nie będziesz musiał ich tworzyć przez instalator Problemem okazal sie podpiety dysk zewnetrzny, instalacja nie mogla rozpoznac, odpialem, wrzucilem raz jeszcze pobrane iso na pendrive, wlasnie koncze instalacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted October 22, 2020 Author Report Share Posted October 22, 2020 9 minut temu, DamianXIX napisał: Problemem okazal sie podpiety dysk zewnetrzny, instalacja nie mogla rozpoznac, odpialem, wrzucilem raz jeszcze pobrane iso na pendrive, wlasnie koncze instalacje Miłego korzystania Jak natrafisz na jakieś błędy to raportuj żebym zobaczył o co chodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianXIX Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 Dzięki, Twoje wersje nie zawiodly mnie jeszcze, przesiadlem sie z wczesniejszej Twojej modyfikacji, a instalowalem gdzies na poczatku roku, gdy dysk mi padl i kupowalem nowy a ostatnia wersje mialem na laptopie. Bede dawal znac jak cos znajde. Edit. Widze ze zostawiles shop, oraz Edge. gasparus likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasparus Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 Godzinę temu, DamianXIX napisał: Dzięki, Twoje wersje nie zawiodly mnie jeszcze, przesiadlem sie z wczesniejszej Twojej modyfikacji, a instalowalem gdzies na poczatku roku, gdy dysk mi padl i kupowalem nowy a ostatnia wersje mialem na laptopie. Bede dawal znac jak cos znajde. Edit. Widze ze zostawiles shop, oraz Edge. Shop to chyba pod "- możliwość aktywacji legalnym kluczem" prawda? A Edge nikomu chyba nie zaszkodzi, a usunąć/wyłączyć to to chyba idzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianXIX Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 A byc może, ja nie mowie, ze to nie dobrze. Z shopa nie korzystam, a edge zawsze sie przydac moze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonari Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 Instaluje dzisiaj na nowym laptoku, dam znać jakby poszło coś nie tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianXIX Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 3 godziny temu, P4VL0 napisał: Miłego korzystania Jak natrafisz na jakieś błędy to raportuj żebym zobaczył o co chodzi. Mam pierwszy error, rodzenstwo mlodsze gra w "robloxa" i przy kazdym uruchomieniu gry wyskakuje okno, aby wybrac aplikacje, otwieram sklep windowsa ale pobrac nie mozna tam brakujace aplikacji, xbox app cos tam, jakis pomysl? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 Czekam z niecierpliwością na Home Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted October 22, 2020 Author Report Share Posted October 22, 2020 2 godziny temu, DamianXIX napisał: Mam pierwszy error, rodzenstwo mlodsze gra w "robloxa" i przy kazdym uruchomieniu gry wyskakuje okno, aby wybrac aplikacje, otwieram sklep windowsa ale pobrac nie mozna tam brakujace aplikacji, xbox app cos tam, jakis pomysl? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Błąd ze sklepem - spróbuj włączyć usługę "Usługa instalacji sklepu Microsoft Store" Co do baneru - będę musiał podmienić obrazy iso z wgraną poprawką. Ci co już zainstalowali system mogą to naprawić za pomocą tego klucza: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeżeli jeszcze są jakieś błędy to proszę mówić! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 @P4VL0 Kiedy Home bo chcę testować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flplay4324 Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 witam, pierwsze co chcialbym powiedziec to naprawde podziwiam, imponujacy system, tym bardziej biorac pod uwage to, ze oficjalne 2009 wyszlo niedawno. wszystko jest jak najbardziej spoko oprocz jednego, dosc waznego niestety problemu - zakladka "System" w ustawieniach w ogole nie dziala. aplikacja sie wykrzacza po chwilowym zastanowieniu sie, za kazdym razem. byc moze to jakas glupota, kto wie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonari Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 System śmiga, jedynie z aplikacją aparatu w laptopie był problem i włączeniem Microsoft Teams, jednak poradziłem sobie - aktualizacja - włączenie usługi sklepu - wsreset - reboot i bangla wszystko 15 minut temu, flplay4324 napisał: witam, pierwsze co chcialbym powiedziec to naprawde podziwiam, imponujacy system, tym bardziej biorac pod uwage to, ze oficjalne 2009 wyszlo niedawno. wszystko jest jak najbardziej spoko oprocz jednego, dosc waznego niestety problemu - zakladka "System" w ustawieniach w ogole nie dziala. aplikacja sie wykrzacza po chwilowym zastanowieniu sie, za kazdym razem. byc moze to jakas glupota, kto wie Może to głupie co napiszę, ale u mnie działa :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted October 22, 2020 Author Report Share Posted October 22, 2020 22 minuty temu, flplay4324 napisał: witam, pierwsze co chcialbym powiedziec to naprawde podziwiam, imponujacy system, tym bardziej biorac pod uwage to, ze oficjalne 2009 wyszlo niedawno. wszystko jest jak najbardziej spoko oprocz jednego, dosc waznego niestety problemu - zakladka "System" w ustawieniach w ogole nie dziala. aplikacja sie wykrzacza po chwilowym zastanowieniu sie, za kazdym razem. byc moze to jakas glupota, kto wie Wiem o tym, zaktualizuj do wersji 572 i problem zniknie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 @P4VL0 U mnie Google Drive nie chce pobierać czy finalna wersja w jednym ISO Home oraz Pro mogłaby zostać umieszczona na znacznie mniej problematycznym hostingu czyli Yandex Disk ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
master2007 Posted October 23, 2020 Report Share Posted October 23, 2020 Z tą wersją nie będzie problemu żeby Teams działał? Czy trzeba tego regfixa dodać co @P4VL0 wrzucił? I o co chodzi z nową wersją aktualizatora - jakiś Twój aktualizator do systemu? Windows update działa czy wycięty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted October 23, 2020 Author Report Share Posted October 23, 2020 Godzinę temu, master2007 napisał: Z tą wersją nie będzie problemu żeby Teams działał? Czy trzeba tego regfixa dodać co @P4VL0 wrzucił? I o co chodzi z nową wersją aktualizatora - jakiś Twój aktualizator do systemu? Windows update działa czy wycięty? Teams powinien działać w porządku. Jeśli już pobrałeś i zainstalowałeś system to wgraj tego regfixa a jak nie to poczekaj bo nowe iso będzie się różnić tylko dodanym home i tym regfixem. Co do aktualizacji - te oficjalne przez windows update są wyłączone i stanowczo nie zalecam ponownego ich włączania. Prosze aktualizować przez paczki które są na gdrive! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
master2007 Posted October 23, 2020 Report Share Posted October 23, 2020 2 godziny temu, P4VL0 napisał: Teams powinien działać w porządku. Jeśli już pobrałeś i zainstalowałeś system to wgraj tego regfixa a jak nie to poczekaj bo nowe iso będzie się różnić tylko dodanym home i tym regfixem. Co do aktualizacji - te oficjalne przez windows update są wyłączone i stanowczo nie zalecam ponownego ich włączania. Prosze aktualizować przez paczki które są na gdrive! Co ile wychodza paczki z aktualizacjami? Podasz adres dysku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianXIX Posted October 23, 2020 Report Share Posted October 23, 2020 2 godziny temu, master2007 napisał: Co ile wychodza paczki z aktualizacjami? Podasz adres dysku? Gdy zainstalujesz system to przy ponownym uruchomieniu wyskoczy okno z informacja o aktualizacji i pytaniem czy chcesz pobrac, przekieruje Cie na strone google drive, wystarczy ze pobierzysz wypakujesz i zainstalujesz, nic wiecej nie trzeba. Przy kazdej nowej paczce bedzie okno z informacja przy starcie systemu. Co do samego systemu, zastrzezen raczej nie mam, chociaz 1809 z ktorego sie przesiadlem na ta wersje, byl plynniejszym systemem. Ten mi lekko zamula, przy otwarciu multi okien jednego programu, pierwsze okno sie zawiesza a rezta wywala, poczekam na wersje Home, moze bedzie to inaczej dzialalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted October 23, 2020 Author Report Share Posted October 23, 2020 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] możesz już pobierać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianXIX Posted October 23, 2020 Report Share Posted October 23, 2020 To ja tez biore sie za pobieranie i instalacje moze bedzie lepiej wzgledem wersji PRO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted October 23, 2020 Author Report Share Posted October 23, 2020 18 minut temu, DamianXIX napisał: Co do samego systemu, zastrzezen raczej nie mam, chociaz 1809 z ktorego sie przesiadlem na ta wersje, byl plynniejszym systemem. Ten mi lekko zamula, przy otwarciu multi okien jednego programu, pierwsze okno sie zawiesza a rezta wywala, poczekam na wersje Home, moze bedzie to inaczej dzialalo. Hmm dziwne, modowałem tutaj bardzo podobnie jak w 1909. A wie ktoś czy problem występuje również na oryginalnym 20H2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianXIX Posted October 23, 2020 Report Share Posted October 23, 2020 1 minutę temu, P4VL0 napisał: Hmm dziwne, modowałem tutaj bardzo podobnie jak w 1909. A wie ktoś czy problem występuje również na oryginalnym 20H2? Z tym, ze ja Twojej wersji 1909 nie mialem, a jedynie jeszcze wczesniejsza 1809 i tam plynnie chodzilo nawet wiele okien jednego programu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted October 23, 2020 Report Share Posted October 23, 2020 Pobrane i będę instalował za chwilkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts