Mr.T Posted October 17, 2020 Report Share Posted October 17, 2020 Win 10 1809 LTSC x64 v3 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mod "Win 10 1809 LTSC 2K20 x64 PL zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 1809 PL" . Wyjaśniam: Tego systemu na innej podstawie nie będzie, udostępniam tylko to na czym ja pracuje, system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba. Nieaktywowany Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz. Zmiany względem oryginału : - Zintegrowane wszystkie poprawki - Uaktywniono pakiety DotNet. Framework - Dodano HashCheck - Dodano 7-zip, - Dodano nowe funkcje w panelu sterowania HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane - Dodano przydatne skróty pod PPM, - Zintegrowane StartIsBack i Explorer z Windows 7 - Windows Defender Application Guard - Usunięto Easy transfer - Usunięto telemetrie - Rozpoznawanie twarzy - Usługa biometryczna - Koło ratunkowe ======================================================================================================================== - Pełne prawa administratora - Wyłączony podpis cyfrowy - Szybki start i zamykanie systemu Chętni wiedzą na co się piszą więc zapraszam ISO - 2.45 giga [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] snowqwer, revlis, Franc and 10 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwer Posted October 17, 2020 Report Share Posted October 17, 2020 witam pytanie do autora: co to za wersja? jeżeli to ta sama co https://winclub.pl/topic/26143-win-10-1809-ltsc-x64-v3/ to po co zakładać nowy temat? Czy może jednak nowa? - to wtedy chyba jakiś kolejny numer np. v4 Jestem zainteresowany tematem, bo czekam na kolejne wydanie Win 10 1809 LTSC x64 v3 a tu opis jak w linku powyżej tylko rozmiar pliku inny wpisany. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariant Posted October 17, 2020 Report Share Posted October 17, 2020 Hi,rozumiem że mało cięć a więcej modyfikacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted October 17, 2020 Author Report Share Posted October 17, 2020 25 minut temu, qwer napisał: witam pytanie do autora: co to za wersja? jeżeli to ta sama co [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to po co zakładać nowy temat? Czy może jednak nowa? Można uznać za kontynuację ale jednak inaczej robiona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geralt Z Rivii Posted October 17, 2020 Report Share Posted October 17, 2020 Prezes zrobił wstawke tak stawiałem że nowa w grudniu na swieta albo na nowy rok.No to trzeba przetestować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepper Posted October 21, 2020 Report Share Posted October 21, 2020 Hej, to mój pierwszy post. Pięknie Ci dziękuję za wstawkę, LTSC najlepszy system. Mam pytanko - jak wywalasz telemetrie? :) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted October 21, 2020 Author Report Share Posted October 21, 2020 ntlite Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hormuzd Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 On 10/17/2020 at 12:06 PM, Mr.T said: Mod "Win 10 1809 LTSC 2K20 x64 PL zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 1809 PL" . Dzięki wielkie, jestem fanem, twoje mody jeszcze mnie nigdy nie zawiodły. Wyrazy uznania Mam natomiast pytanie: Windows Update pokazał mi informację o możliwej aktualizacji do wersji 1903. Dobrze rozumuje, że z racji dokonanych modyfikacji raczej się w to nie pchać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepper Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 10 minutes ago, hormuzd said: Mam natomiast pytanie: Windows Update pokazał mi informację o możliwej aktualizacji do wersji 1903. Dobrze rozumuje, że z racji dokonanych modyfikacji raczej się w to nie pchać? Mi jak kliknąłem w tą aktualizacje to zniszczyło sys - nie chciał się wyłączyć. Co ciekawe, w innych wstawkach propozycja tej aktualizacji nie wyskakuje. 1903 to nawet nie jest LTSC... Jakiś błąd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted October 22, 2020 Author Report Share Posted October 22, 2020 38 minut temu, Pepper napisał: Mi jak kliknąłem w tą aktualizacje to zniszczyło sys nie wiem dlaczego to sie pojawia jeszcze mi nigdy nic nie zepsulo a z ciekawiosci nie raz sprawdzałem ale moze to opmijac lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasparus Posted October 22, 2020 Report Share Posted October 22, 2020 Ja np. jak kliknąłem z ciekawości tę aktualizację 1903 (zobaczymy co się wydarzy! ) to pobierało, pokazywało normalnie postęp, instalowanie, a na końcu zniknęło i pokazało po prostu, że wszystko jest aktualne i nie wydarzyło się totalnie nic Ot "magia" Windowsa Poza tym fakt, faktem wiadomo, że LTSC obecne tylko do 1809, więc cuda niewidy z tym Windowsem, że w ogóle pokazuje możliwość klikania takiej informacji z aktualizacją do czegoś czego de facto nie ma Ps. No chyba, że na oryginalnym, nieciętym LTSC jest możliwość zejścia do licencji PRO z tej ENTERPRISE LTSC poprzez właśnie pójście w aktualizację 1903 z Windows Update? Tyle, że z drugiej strony po co miałoby tak być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiher123 Posted October 23, 2020 Report Share Posted October 23, 2020 W dniu 17.10.2020 o 14:06, Mr.T napisał: - Zintegrowane StartIsBack i Explorer z Windows 7 Na sztywno jak w poprzedniej wersji czy jednak da się przywrócić oryginalny explorer? madrid 2012 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hormuzd Posted October 23, 2020 Report Share Posted October 23, 2020 On 10/22/2020 at 3:08 PM, Mr.T said: nie wiem dlaczego to sie pojawia 21 hours ago, gasparus said: Poza tym fakt, faktem wiadomo, że LTSC obecne tylko do 1809, więc cuda niewidy z tym Windowsem, że w ogóle pokazuje możliwość klikania takiej informacji z aktualizacją do czegoś czego de facto nie ma TLDR: Nie instalować, bug! Z tego co wyczytałem jest to po prostu bug wersji LTSC. Wyczytane w internetach: "The offering of the 1903 feature update on a 2019 LTSC is a bug in the MSFT UUP system, it won't install" On 10/22/2020 at 2:29 PM, Pepper said: Mi jak kliknąłem w tą aktualizacje to zniszczyło sys - nie chciał się wyłączyć. Co ciekawe, w innych wstawkach propozycja tej aktualizacji nie wyskakuje. 1903 to nawet nie jest LTSC... Jakiś błąd. Tutaj pewnie modyfikacje pozwoliły na zmiany?? temu wywaliło system gasparus likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted October 24, 2020 Author Report Share Posted October 24, 2020 21 godzin temu, wiher123 napisał: - Zintegrowane StartIsBack i Explorer z Windows 7 a napisane na sztywno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 Jak sie pozbyc tego ????????? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 W dniu 2.11.2020 o 16:13, wypcio napisał: Jak sie pozbyc tego ????????? Zrobić ku...a formata i zainstalować DOSa !!! Już mi ciśnienie siada czytając codziennie debilne posty impotentów umysłowych, którym ciężko przeczytać choćby kilka poprzednich postów. I następnym razem nawal jeszcze więcej znaków zapytania, bo 9 to zdecydowanie za mało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
citrix Posted November 4, 2020 Report Share Posted November 4, 2020 Mam głupie pytanie. Czy w modyfikacji jest wyłączona obsługa touchpada? Laptop w ogóle go nie widzi (żadnych ustawień itd.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 4, 2020 Author Report Share Posted November 4, 2020 nic nie jest wylaczone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadDragory Posted November 4, 2020 Report Share Posted November 4, 2020 3 godziny temu, citrix napisał: Mam głupie pytanie. Czy w modyfikacji jest wyłączona obsługa touchpada? Laptop w ogóle go nie widzi (żadnych ustawień itd.) Zainstaluj brakujące sterowniki i po problemie . U mnie działa bez problemu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eiectam Posted November 6, 2020 Report Share Posted November 6, 2020 W dniu 17.10.2020 o 14:06, Mr.T napisał: Zintegrowane StartIsBack i Explorer z Windows 7 Lokalne konto użytkownika stworzone podczas instalacji systemu ma Explorer z Windows 7, natomiast konta dodane potem mają Explorer z Windows 10. Czy da się dowolnie przełączać pomiędzy jednym i drugim wyglądem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frix93 Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie można otworzyć żadnego pliku w Wordzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2mnemonic Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 prawo klik na plik word__Edytuj_i powinien się otworzyć.Miałem swego czasu to samo.Nie wiem co było przyczyną ale otwierałem tym sposobem pliki word znalezione w sieci.Można je później ponownie zapisać. Frix93 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makarons Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 W dniu 9.11.2020 o 09:16, Frix93 napisał: Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie można otworzyć żadnego pliku w Wordzie. albo prawym na plik->właściwości->odblokuj , albo można to całkowicie wyłączyć w centrum zaufania w ustawieniach word, excel itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielt83 Posted November 13, 2020 Report Share Posted November 13, 2020 Witam czy system, posiada klawiature ekranową/? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted November 13, 2020 Author Report Share Posted November 13, 2020 tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel1991 Posted November 26, 2020 Report Share Posted November 26, 2020 Witam. super system, właśnie takiego szukałem, który tknie życie w 10 letniego laptopa który służy głównie do przeglądania internetu. Mam jednak problem. jakim programem go aktywować? lub jakim kodem? z góry dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roman59 Posted November 26, 2020 Report Share Posted November 26, 2020 Uruchom CMD i wpisz komendy: slmgr /skms kms8.msguides.com slmgr /ato adriuns and miras25 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
muf18 Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 Czy oprócz nowych poprawek, czymś się ta wersja różni od Win 10 1809 LTSC X64 V3? Bo tak patrzę, i nie widzę jakiś zmian w logu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted December 5, 2020 Author Report Share Posted December 5, 2020 tam nie wchodzily poprawki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebilykit Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 Myślałem ze zatrzymany bufor wydruku odszedł wraz xp! Postawiłem tego moda, win chodzi ze aż strach...a tu brak drukarki. Może jakiś pomysł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts