Jump to content

Win 10 1809 LTSC 2K20 x64 PL

Mr.T

Recommended Posts

Win 10 1809 LTSC x64 v3

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mod "Win 10 1809 LTSC 2K20 x64 PL zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 1809 PL" .

Wyjaśniam: Tego systemu na innej podstawie nie będzie, udostępniam tylko to na czym ja pracuje,

system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba.

Nieaktywowany

Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz.

Zmiany względem oryginału :

- Zintegrowane wszystkie poprawki

- Uaktywniono pakiety DotNet. Framework

- Dodano HashCheck

- Dodano 7-zip,

- Dodano nowe funkcje w panelu sterowania HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane

- Dodano przydatne skróty pod PPM, 

- Zintegrowane  StartIsBack i Explorer z Windows 7

- Windows Defender Application Guard

- Usunięto Easy transfer

- Usunięto telemetrie

- Rozpoznawanie twarzy

- Usługa biometryczna

- Koło ratunkowe

========================================================================================================================

- Pełne prawa administratora

- Wyłączony podpis cyfrowy

- Szybki start i zamykanie systemu

Chętni wiedzą na co się piszą :22

więc zapraszam

ISO - 2.45 giga

snowqwer, revlis, Franc and 10 others like this

witam

pytanie do autora: co to za wersja? jeżeli to ta sama co https://winclub.pl/topic/26143-win-10-1809-ltsc-x64-v3/

to po co zakładać nowy temat? Czy może jednak nowa? - to wtedy chyba jakiś kolejny numer np. v4

Jestem zainteresowany tematem, bo czekam na kolejne wydanie Win 10 1809 LTSC x64 v3 a tu opis jak w linku powyżej tylko rozmiar pliku inny wpisany.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

25 minut temu, qwer napisał:

witam

pytanie do autora: co to za wersja? jeżeli to ta sama co [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

to po co zakładać nowy temat? Czy może jednak nowa?

Można uznać za kontynuację ale jednak inaczej robiona

On 10/17/2020 at 12:06 PM, Mr.T said:

Mod "Win 10 1809 LTSC 2K20 x64 PL zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 1809 PL" .

Dzięki wielkie, jestem fanem, twoje mody jeszcze mnie nigdy nie zawiodły. Wyrazy uznania :)

Mam natomiast pytanie: Windows Update pokazał mi informację o możliwej aktualizacji do wersji 1903.

Dobrze rozumuje, że z racji dokonanych modyfikacji raczej się w to nie pchać?

10 minutes ago, hormuzd said:

Mam natomiast pytanie: Windows Update pokazał mi informację o możliwej aktualizacji do wersji 1903.

Dobrze rozumuje, że z racji dokonanych modyfikacji raczej się w to nie pchać?

Mi jak kliknąłem w tą aktualizacje to zniszczyło sys - nie chciał się wyłączyć. Co ciekawe, w innych wstawkach propozycja tej aktualizacji nie wyskakuje. 1903 to nawet nie jest LTSC... Jakiś błąd.

Ja np. jak kliknąłem z ciekawości tę aktualizację 1903 (zobaczymy co się wydarzy! :D ) to pobierało, pokazywało normalnie postęp, instalowanie, a na końcu zniknęło i pokazało po prostu, że wszystko jest aktualne i nie wydarzyło się totalnie nic :D 

Ot "magia" Windowsa :22 

Poza tym fakt, faktem wiadomo, że LTSC obecne tylko do 1809, więc cuda niewidy z tym Windowsem, że w ogóle pokazuje możliwość klikania takiej informacji z aktualizacją do czegoś czego de facto nie ma :P 

Ps. No chyba, że na oryginalnym, nieciętym LTSC jest możliwość zejścia do licencji PRO z tej ENTERPRISE LTSC poprzez właśnie pójście w aktualizację 1903 z Windows Update? Tyle, że z drugiej strony po co miałoby tak być.

On 10/22/2020 at 3:08 PM, Mr.T said:

nie wiem dlaczego to sie pojawia

21 hours ago, gasparus said:

Poza tym fakt, faktem wiadomo, że LTSC obecne tylko do 1809, więc cuda niewidy z tym Windowsem, że w ogóle pokazuje możliwość klikania takiej informacji z aktualizacją do czegoś czego de facto nie ma :P 

TLDR: Nie instalować, bug!

Z tego co wyczytałem jest to po prostu bug wersji LTSC. Wyczytane w internetach:

"The offering of the 1903 feature update on a 2019 LTSC is a bug in the MSFT UUP system, it won't install"

On 10/22/2020 at 2:29 PM, Pepper said:

Mi jak kliknąłem w tą aktualizacje to zniszczyło sys - nie chciał się wyłączyć. Co ciekawe, w innych wstawkach propozycja tej aktualizacji nie wyskakuje. 1903 to nawet nie jest LTSC... Jakiś błąd.

Tutaj pewnie modyfikacje pozwoliły na zmiany?? temu wywaliło system

gasparus likes this

W dniu 2.11.2020 o 16:13, wypcio napisał:

Jak sie pozbyc tego ?????????

Zrobić ku...a formata i zainstalować DOSa !!! Już mi ciśnienie siada czytając codziennie debilne posty impotentów umysłowych, którym ciężko przeczytać choćby kilka poprzednich postów. I następnym razem nawal jeszcze więcej znaków zapytania, bo 9 to zdecydowanie za mało.

W dniu 17.10.2020 o 14:06, Mr.T napisał:

Zintegrowane  StartIsBack i Explorer z Windows 7

Lokalne konto użytkownika stworzone podczas instalacji systemu ma Explorer z Windows 7, natomiast konta dodane potem mają Explorer z Windows 10. Czy da się dowolnie przełączać pomiędzy jednym i drugim wyglądem?

W dniu 9.11.2020 o 09:16, Frix93 napisał:

Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?

Nie można otworzyć żadnego pliku w Wordzie. 

albo prawym na plik->właściwości->odblokuj , albo można to całkowicie wyłączyć w centrum zaufania w ustawieniach word, excel itp