Jump to content

Recommended Posts

Posted

Siema, z ciekawości włączyłem aktualizajcje w XP i pokazały mi się różne łatki do pobrania. Instalować to? To bezpieczne?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
2 godziny temu, brygada69 napisał:

Nie instaluj wszystkich, powiadomienie o końcu wsparcia i oryginalności nie jest potrzebne.

Toto to wiem, zwłaszcza o oryginalności :>

Posted
W dniu 29.09.2020 o 14:31, stig napisał:

Toto to wiem, zwłaszcza o oryginalności :>

Napisz jak u Ciebie ruszyło  to systemowe WU w  XP  -  ja  mam Home Edition 32 bit wersja ang.   jak to  zrobiłeś  ,  bo  jeżeli  ruszy  u mnie WU  w XP  to  jestem  Tobie  dłużny  ...... napisz  jak  to  zrobiłeś  ponieważ  zależy  mi  na tym rozwiązaniu ...

1 godzinę temu, WinXFan napisał:

WSUS Legacy.

Dziękuję uprzejmie, tylko mam wersje  angielską ,to  muszę w programie zaznaczyć  język angielski tak?   oraz  co  sądzisz  bo  wyszukałem paczkę  :

czy  paczka  z  łatami dla XP  i  dodatkami  będzie działać pod  angielską  wersją XP? 

W dniu 29.09.2020 o 04:12, stig napisał:

Siema, z ciekawości włączyłem aktualizajcje w XP i pokazały mi się różne łatki do pobrania. Instalować to? To bezpieczne?

Zazdroszczę  Tobie, może u mnie też się włączy? tylko muszę najpierw wyłączyć aktualizacje na kilka dni i potem włączyć?

Posted
18 minut temu, rocki80 napisał:

Napisz jak u Ciebie ruszyło  to systemowe WU w  XP  -  ja  mam Home Edition 32 bit wersja ang.   jak to  zrobiłeś  ,  bo  jeżeli  ruszy  u mnie WU  w XP  to  jestem  Tobie  dłużny  ...... napisz  jak  to  zrobiłeś  ponieważ  zależy  mi  na tym rozwiązaniu ...

Dziękuję uprzejmie, tylko mam wersje  angielską ,to  muszę w programie zaznaczyć  język angielski tak?   oraz  co  sądzisz  bo  wyszukałem paczkę  :

czy  paczka  z  łatami dla XP  i  dodatkami  będzie działać pod  angielską  wersją XP? 

Zazdroszczę  Tobie, może u mnie też się włączy? tylko muszę najpierw wyłączyć aktualizacje na kilka dni i potem włączyć?

Tak, łatki działają zależnie od wersji XP.

Posted
1 godzinę temu, WinXFan napisał:

Tak, łatki działają zależnie od wersji XP.

Moja  wersja  to  jak pisałem ,  czy  też przejdą  przez WU?  sprawdzam  ale  nie  działa :( 

coś  nie  tak z ActiveX  nie  chce się zainstalować  - jak to naprawić ?

Posted

Proponuję complete internet repair zip, zaznaczyć mu tylko jedno - Napraw Windows / Automatyczne aktualizacje. Program po polsku uruchamiasz tylko 32 bit

https://portable.info.pl/complete-internet-repair-portable/

Klikniesz Przejdź, potem po naprawie z menu plik klikasz restart windows.

Posted
47 minut temu, kitaro napisał:

Proponuję complete internet repair zip, zaznaczyć mu tylko jedno - Napraw Windows / Automatyczne aktualizacje. Program po polsku uruchamiasz tylko 32 bit

Klikniesz Przejdź, potem po naprawie z menu plik klikasz restart windows.

Dziękuję zaraz  sprawdzam.

Posted

wuauclt /detectnow – wymuszenie sprawdzenia dostępności aktualizacji

Sprawdzałem trochę aktualizacji do pobrania - wychodzi na ro, że serwery WU aktualizacji XP są nieczynne już.

Posted

Zrobiłem tym programem jak napisałeś, nawet dobry program, zaznaczyłem -Napraw Windows/Automatyczne aktualizacje - od  godziny nic  się nie dzieje , ale jutro sprawdze.  XP sprawdziłem jest angielska ale 32bitowa.   Bo przeważnie angielskie miały 64bit dlatego wolałem się upewnić. Dodam że ręcznie jak wpiszę aktualizacje w katalogu Microsoftu to pobiera i instaluje, obecnie automatycznie nie chce . Jak jutro nie ruszy czekać ? czy sprawdzić  co z tym ActiveX?

Jeszcze  jedno : jak aktualizacje są pobierane automatycznie to  zapisują  się w :C:\WINDOWS\SoftwareDistribution  ,  jak ręcznie instaluje to są  tak "porozrzucane"  po tym katalogu WINDOWS -  czy  tak ma być? czy tez  jakiś  jest katalog do "ręcznych" aktualizacji?

Posted
16 minut temu, kitaro napisał:

wuauclt /detectnow – wymuszenie sprawdzenia dostępności aktualizacji

Sprawdzałem trochę aktualizacji do pobrania - wychodzi na ro, że serwery WU aktualizacji XP są nieczynne już.

Tak się domyślałem chociaż miałem małą nadzieję,ale cóż pozostaje  ręczne  zainstalowanie aktualizacji i dodatków dobrze że spisałem jakie od  początku praktycznie XP.

Posted
9 godzin temu, kitaro napisał:

Tu pisze jak ustawić opcje internetowe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Super opis , tylko zdjęcia trochę niewyraźne , jak można prosić chodzi mi o  te  foto jak  zainstalować ActiveX  oraz może banalne ale  wolę  się  100razy zapytać  przed instalacją  moja wersja to 32 bitowa - jest  jeszcze jakiś inny  sposób na sprawdzenie systemu ? oprócz "program files" ? bo tych aktualizacji trochę  jest ale to 2 godziny i ok .

Posted

Dziękuję zrobione,ale jak zainstalowałem IE8 . Bardzo mnie interesuje i zainteresowało -ponieważ postanowiłem użyć WSUS i pobrałem trochę aktualizacji oraz dodatki, po ich zainstalowaniu na moment pojawił się :nowy piękny desktop ( wygląd XP na ekranie ) ale po kilku minutach i po restarcie znikł , dlaczego ? podoba mi się taki ekran , oraz jak  jest z jednej strony  ikona moja a z drugiej User - jaki program jaka aktualizacja musi  być aby to się przywróciło ..?

Posted

Widzę męki godne Visty, a tymczasem gotowy updatepack po angielsku czeka, aby go tylko pobrać i zintegrować w nLite: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Następnie tylko doinstalować brakujące aktualizacje do 2019 roku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Oczywiście w przypadku XP musi być poprawka w języku systemu.

Posted
13 godzin temu, wiktorynek napisał:

Widzę męki godne Visty, a tymczasem gotowy updatepack po angielsku czeka, aby go tylko pobrać i zintegrować w nLite: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Następnie tylko doinstalować brakujące aktualizacje do 2019 roku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Oczywiście w przypadku XP musi być poprawka w języku systemu.

Witaj serdecznie, robię to hobbistycznie,dziękuję za link do aktualizacji, może mi się uda i zintegrować w nLite . Tylko jaką wersję tego programu wybrać?  Oraz jak możesz i jesteś taki uprzejmy - napisz instrukcję jak krok po kroku jak pobiorę ten updatepack po angielsku jak go zintegrować w nLite? podobno ten program coś "szwankuje" jak piszą w necie,ale Ty tu jesteś specjalista - to napisz co i jak . Moja płyta cd już czeka updatepack już pobrany.

Posted

Możesz użyć nLite 1.4.9.1 lub 1.4.9.3 - bez znaczenia. Dodajesz tego update packa jak zwykłą poprawkę. Wszystkie pozostałe ustawienia zostawiasz domyślne. Przy dodawaniu wyskoczy prawdopodobnie komunikat o jakiejś niezgodności językowej - zignoruj.

Potem jeszcze do gotowego obrazu zintegruj te sterowniki AHCI/SATA: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I program do tego celu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mam nadzieję, że widziałeś na dole tematu updatepacka linki do repozytoriów, gdzie możesz pobrać wszystkie poprawki wchodzące w skład updatepacka : moz-extension://f54de853-cf10-4746-95ef-7a08fb16d666/mega/secure.html#folder/ghEniZyD#Hin-l0Fy0BRlnG-wWcF0hw/folder/lgEG0CpT

Suma tych poprawek, to dana wersja językowa + INTL

Oczywiście update packi w innych wersjach językowych też są gotowe: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Znajdziesz też tam wszystkie addony NET, DX, VC++ i inne

Narzędziem DXUPAC tworzysz z pozostałych poprawek (oprócz NET) kolejnego updatepacka do dnia zakończenia wsparcia, czyli maj 2019 i dodajesz go w nLite po głównym updatepacku.

Inne updatepacki ENG: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A tu masz gotowca po angielsku final: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Znalazłem agenta aktualizacji w webarchive i nawet pobiera się do wersji XP 32 bit i x64

https://web.archive.org/web/20140203220719/https://support.microsoft.com/kb/943144

Klikać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Jest zintegrowany w updatepacku, jest addon w repozytorium, jest też jako składnik updatepacka: moz-extension://f54de853-cf10-4746-95ef-7a08fb16d666/mega/secure.html#folder/ghEniZyD#Hin-l0Fy0BRlnG-wWcF0hw/folder/NkFliLKT

Jeśli mnie pamięć nie myli, to MU w XP działa dopiero jak system jest aktywowany i do aktywacji działania był potrzebny IE8 - tylko tak szło uruchomić kontrolkę activex.

Posted

Dzięki przyjaciele za opisy jak i co , postaram się to zrobić , może  wreszcie połatam to co można jeszcze połatać  w tym XP - jeszcze  raz  wielki Panowie SZACUNEK

Posted
W dniu 14.11.2020 o 22:29, kitaro napisał:

Znalazłem agenta aktualizacji w webarchive i nawet pobiera się do wersji XP 32 bit i x64

Klikać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pobrałem i zainstalowałem.....

Najbardziej  co  potrzebuje do  mojego  XP  Home Edition SP3  -  paczkę  łatek  od  początku  do  zakończenia  finalnego , bo  dodatki , kompozycje , to  już  mam zainstalowane ..

W dniu 14.11.2020 o 18:12, wiktorynek napisał:

Możesz użyć nLite 1.4.9.1 lub 1.4.9.3 - bez znaczenia. Dodajesz tego update packa jak zwykłą poprawkę. Wszystkie pozostałe ustawienia zostawiasz domyślne. Przy dodawaniu wyskoczy prawdopodobnie komunikat o jakiejś niezgodności językowej - zignoruj.

Potem jeszcze do gotowego obrazu zintegruj te sterowniki AHCI/SATA: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I program do tego celu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mam nadzieję, że widziałeś na dole tematu updatepacka linki do repozytoriów, gdzie możesz pobrać wszystkie poprawki wchodzące w skład updatepacka : moz-extension://f54de853-cf10-4746-95ef-7a08fb16d666/mega/secure.html#folder/ghEniZyD#Hin-l0Fy0BRlnG-wWcF0hw/folder/lgEG0CpT

Suma tych poprawek, to dana wersja językowa + INTL

Oczywiście update packi w innych wersjach językowych też są gotowe: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Znajdziesz też tam wszystkie addony NET, DX, VC++ i inne

Narzędziem DXUPAC tworzysz z pozostałych poprawek (oprócz NET) kolejnego updatepacka do dnia zakończenia wsparcia, czyli maj 2019 i dodajesz go w nLite po głównym updatepacku.

Inne updatepacki ENG: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A tu masz gotowca po angielsku final: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Najprościej pobrać  gotowca  tego  co  napisałeś  na dole posta ? bo  się  pogubiłem -  oraz  już  pytałem ale nikt  nie odpowiedział  :  jak WU  jeszcze  działało w XP , to po  jakiejś  aktualizacji  ekran powitalny  się zmienił  w  tym  XP  ,  sam  się  zmienił  podzielony  na  dwie  częsci  -  WELCOME  i  z  prawej  strony  ikona   i  moje imie -  tu  szukam  jaka  to  aktualizacja ?  czy  jakiś  dodatek  ? 

Posted

Tak zapytam,może ktoś pamięta ile zajmuje miejsca  XP po aktualizacji i instalacji komponentów ? bo ta moja  kobyłka  trochę się pogrubiła od  WSUS-a ...

Posted
16 godzin temu, kitaro napisał:

W C Winsows, w software distribution otwórz folder download, zaznacz wszystko i usuń do kosz i potem z kosza. Kilka ładnych GB ulży Tobie.

Zrobiłem tak jak piszesz,ale folder który piszesz-jest pusty....czyste XP3 miało gdzieś 3,8GB  jak pamiętam , teraz ma 6,23GB , dlaczego ten folder jest pusty? czy coś się nie pobrało? a jeżeli tak to co tam miało być?

Posted

Witam Panowie, temat drąże , co sądzicie o tym ? czy ten program nada się pod XP :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jeszcze  wyszukałem takie  coś : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Oraz  jeszcze  to : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Prosze o opinie na  ten temat -pozdrawiam.