stig Posted September 29, 2020 Report Posted September 29, 2020 Siema, z ciekawości włączyłem aktualizajcje w XP i pokazały mi się różne łatki do pobrania. Instalować to? To bezpieczne? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
MarcinGX Posted September 29, 2020 Report Posted September 29, 2020 Tak dla bezpieczeństwa zainstaluj jest bezpieczne tak jak każdy windows Quote
brygada69 Posted September 29, 2020 Report Posted September 29, 2020 Nie instaluj wszystkich, powiadomienie o końcu wsparcia i oryginalności nie jest potrzebne. nudzija likes this Quote
stig Posted September 29, 2020 Author Report Posted September 29, 2020 2 godziny temu, brygada69 napisał: Nie instaluj wszystkich, powiadomienie o końcu wsparcia i oryginalności nie jest potrzebne. Toto to wiem, zwłaszcza o oryginalności :> Quote
rocki80 Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 Liczę na pomoc, zainstalowałem XP Home Edition wersja angielska, skąd lub jak pobrać aktualizacje ? Quote
WinXFan Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 2 godziny temu, rocki80 napisał: Liczę na pomoc, zainstalowałem XP Home Edition wersja angielska, skąd lub jak pobrać aktualizacje ? WSUS Legacy. Quote
rocki80 Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 W dniu 29.09.2020 o 14:31, stig napisał: Toto to wiem, zwłaszcza o oryginalności :> Napisz jak u Ciebie ruszyło to systemowe WU w XP - ja mam Home Edition 32 bit wersja ang. jak to zrobiłeś , bo jeżeli ruszy u mnie WU w XP to jestem Tobie dłużny ...... napisz jak to zrobiłeś ponieważ zależy mi na tym rozwiązaniu ... 1 godzinę temu, WinXFan napisał: WSUS Legacy. Dziękuję uprzejmie, tylko mam wersje angielską ,to muszę w programie zaznaczyć język angielski tak? oraz co sądzisz bo wyszukałem paczkę : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy paczka z łatami dla XP i dodatkami będzie działać pod angielską wersją XP? W dniu 29.09.2020 o 04:12, stig napisał: Siema, z ciekawości włączyłem aktualizajcje w XP i pokazały mi się różne łatki do pobrania. Instalować to? To bezpieczne? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zazdroszczę Tobie, może u mnie też się włączy? tylko muszę najpierw wyłączyć aktualizacje na kilka dni i potem włączyć? Quote
WinXFan Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 18 minut temu, rocki80 napisał: Napisz jak u Ciebie ruszyło to systemowe WU w XP - ja mam Home Edition 32 bit wersja ang. jak to zrobiłeś , bo jeżeli ruszy u mnie WU w XP to jestem Tobie dłużny ...... napisz jak to zrobiłeś ponieważ zależy mi na tym rozwiązaniu ... Dziękuję uprzejmie, tylko mam wersje angielską ,to muszę w programie zaznaczyć język angielski tak? oraz co sądzisz bo wyszukałem paczkę : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy paczka z łatami dla XP i dodatkami będzie działać pod angielską wersją XP? Zazdroszczę Tobie, może u mnie też się włączy? tylko muszę najpierw wyłączyć aktualizacje na kilka dni i potem włączyć? Tak, łatki działają zależnie od wersji XP. Quote
rocki80 Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 1 godzinę temu, WinXFan napisał: Tak, łatki działają zależnie od wersji XP. Moja wersja to jak pisałem , czy też przejdą przez WU? sprawdzam ale nie działa coś nie tak z ActiveX nie chce się zainstalować - jak to naprawić ? Quote
kitaro Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 Proponuję complete internet repair zip, zaznaczyć mu tylko jedno - Napraw Windows / Automatyczne aktualizacje. Program po polsku uruchamiasz tylko 32 bit https://portable.info.pl/complete-internet-repair-portable/ Klikniesz Przejdź, potem po naprawie z menu plik klikasz restart windows. Quote
rocki80 Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 47 minut temu, kitaro napisał: Proponuję complete internet repair zip, zaznaczyć mu tylko jedno - Napraw Windows / Automatyczne aktualizacje. Program po polsku uruchamiasz tylko 32 bit [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Klikniesz Przejdź, potem po naprawie z menu plik klikasz restart windows. Dziękuję zaraz sprawdzam. Quote
kitaro Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 wuauclt /detectnow – wymuszenie sprawdzenia dostępności aktualizacji Sprawdzałem trochę aktualizacji do pobrania - wychodzi na ro, że serwery WU aktualizacji XP są nieczynne już. Quote
rocki80 Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 Zrobiłem tym programem jak napisałeś, nawet dobry program, zaznaczyłem -Napraw Windows/Automatyczne aktualizacje - od godziny nic się nie dzieje , ale jutro sprawdze. XP sprawdziłem jest angielska ale 32bitowa. Bo przeważnie angielskie miały 64bit dlatego wolałem się upewnić. Dodam że ręcznie jak wpiszę aktualizacje w katalogu Microsoftu to pobiera i instaluje, obecnie automatycznie nie chce . Jak jutro nie ruszy czekać ? czy sprawdzić co z tym ActiveX? Jeszcze jedno : jak aktualizacje są pobierane automatycznie to zapisują się w :C:\WINDOWS\SoftwareDistribution , jak ręcznie instaluje to są tak "porozrzucane" po tym katalogu WINDOWS - czy tak ma być? czy tez jakiś jest katalog do "ręcznych" aktualizacji? Quote
rocki80 Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 16 minut temu, kitaro napisał: wuauclt /detectnow – wymuszenie sprawdzenia dostępności aktualizacji Sprawdzałem trochę aktualizacji do pobrania - wychodzi na ro, że serwery WU aktualizacji XP są nieczynne już. Tak się domyślałem chociaż miałem małą nadzieję,ale cóż pozostaje ręczne zainstalowanie aktualizacji i dodatków dobrze że spisałem jakie od początku praktycznie XP. Quote
kitaro Posted November 12, 2020 Report Posted November 12, 2020 Tu pisze jak ustawić opcje internetowe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
rocki80 Posted November 12, 2020 Report Posted November 12, 2020 9 godzin temu, kitaro napisał: Tu pisze jak ustawić opcje internetowe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Super opis , tylko zdjęcia trochę niewyraźne , jak można prosić chodzi mi o te foto jak zainstalować ActiveX oraz może banalne ale wolę się 100razy zapytać przed instalacją moja wersja to 32 bitowa - jest jeszcze jakiś inny sposób na sprawdzenie systemu ? oprócz "program files" ? bo tych aktualizacji trochę jest ale to 2 godziny i ok . Quote
kitaro Posted November 12, 2020 Report Posted November 12, 2020 https://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=en&u=https://tipsmake.com/how-to-install-activex-on-windows-xp&prev=search&pto=aue Quote
rocki80 Posted November 12, 2020 Report Posted November 12, 2020 Dziękuję zrobione,ale jak zainstalowałem IE8 . Bardzo mnie interesuje i zainteresowało -ponieważ postanowiłem użyć WSUS i pobrałem trochę aktualizacji oraz dodatki, po ich zainstalowaniu na moment pojawił się :nowy piękny desktop ( wygląd XP na ekranie ) ale po kilku minutach i po restarcie znikł , dlaczego ? podoba mi się taki ekran , oraz jak jest z jednej strony ikona moja a z drugiej User - jaki program jaka aktualizacja musi być aby to się przywróciło ..? Quote
Nieobecny Posted November 13, 2020 Report Posted November 13, 2020 Widzę męki godne Visty, a tymczasem gotowy updatepack po angielsku czeka, aby go tylko pobrać i zintegrować w nLite: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Następnie tylko doinstalować brakujące aktualizacje do 2019 roku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oczywiście w przypadku XP musi być poprawka w języku systemu. Quote
rocki80 Posted November 14, 2020 Report Posted November 14, 2020 13 godzin temu, wiktorynek napisał: Widzę męki godne Visty, a tymczasem gotowy updatepack po angielsku czeka, aby go tylko pobrać i zintegrować w nLite: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Następnie tylko doinstalować brakujące aktualizacje do 2019 roku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oczywiście w przypadku XP musi być poprawka w języku systemu. Witaj serdecznie, robię to hobbistycznie,dziękuję za link do aktualizacji, może mi się uda i zintegrować w nLite . Tylko jaką wersję tego programu wybrać? Oraz jak możesz i jesteś taki uprzejmy - napisz instrukcję jak krok po kroku jak pobiorę ten updatepack po angielsku jak go zintegrować w nLite? podobno ten program coś "szwankuje" jak piszą w necie,ale Ty tu jesteś specjalista - to napisz co i jak . Moja płyta cd już czeka updatepack już pobrany. Quote
Nieobecny Posted November 14, 2020 Report Posted November 14, 2020 Możesz użyć nLite 1.4.9.1 lub 1.4.9.3 - bez znaczenia. Dodajesz tego update packa jak zwykłą poprawkę. Wszystkie pozostałe ustawienia zostawiasz domyślne. Przy dodawaniu wyskoczy prawdopodobnie komunikat o jakiejś niezgodności językowej - zignoruj. Potem jeszcze do gotowego obrazu zintegruj te sterowniki AHCI/SATA: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I program do tego celu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam nadzieję, że widziałeś na dole tematu updatepacka linki do repozytoriów, gdzie możesz pobrać wszystkie poprawki wchodzące w skład updatepacka : moz-extension://f54de853-cf10-4746-95ef-7a08fb16d666/mega/secure.html#folder/ghEniZyD#Hin-l0Fy0BRlnG-wWcF0hw/folder/lgEG0CpT Suma tych poprawek, to dana wersja językowa + INTL Oczywiście update packi w innych wersjach językowych też są gotowe: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Znajdziesz też tam wszystkie addony NET, DX, VC++ i inne Narzędziem DXUPAC tworzysz z pozostałych poprawek (oprócz NET) kolejnego updatepacka do dnia zakończenia wsparcia, czyli maj 2019 i dodajesz go w nLite po głównym updatepacku. Inne updatepacki ENG: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A tu masz gotowca po angielsku final: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
kitaro Posted November 14, 2020 Report Posted November 14, 2020 Znalazłem agenta aktualizacji w webarchive i nawet pobiera się do wersji XP 32 bit i x64 https://web.archive.org/web/20140203220719/https://support.microsoft.com/kb/943144 Klikać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Nieobecny Posted November 14, 2020 Report Posted November 14, 2020 Jest zintegrowany w updatepacku, jest addon w repozytorium, jest też jako składnik updatepacka: moz-extension://f54de853-cf10-4746-95ef-7a08fb16d666/mega/secure.html#folder/ghEniZyD#Hin-l0Fy0BRlnG-wWcF0hw/folder/NkFliLKT Jeśli mnie pamięć nie myli, to MU w XP działa dopiero jak system jest aktywowany i do aktywacji działania był potrzebny IE8 - tylko tak szło uruchomić kontrolkę activex. Quote
rocki80 Posted November 17, 2020 Report Posted November 17, 2020 Dzięki przyjaciele za opisy jak i co , postaram się to zrobić , może wreszcie połatam to co można jeszcze połatać w tym XP - jeszcze raz wielki Panowie SZACUNEK Quote
rocki80 Posted November 18, 2020 Report Posted November 18, 2020 W dniu 14.11.2020 o 22:29, kitaro napisał: Znalazłem agenta aktualizacji w webarchive i nawet pobiera się do wersji XP 32 bit i x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Klikać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobrałem i zainstalowałem..... Najbardziej co potrzebuje do mojego XP Home Edition SP3 - paczkę łatek od początku do zakończenia finalnego , bo dodatki , kompozycje , to już mam zainstalowane .. W dniu 14.11.2020 o 18:12, wiktorynek napisał: Możesz użyć nLite 1.4.9.1 lub 1.4.9.3 - bez znaczenia. Dodajesz tego update packa jak zwykłą poprawkę. Wszystkie pozostałe ustawienia zostawiasz domyślne. Przy dodawaniu wyskoczy prawdopodobnie komunikat o jakiejś niezgodności językowej - zignoruj. Potem jeszcze do gotowego obrazu zintegruj te sterowniki AHCI/SATA: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I program do tego celu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam nadzieję, że widziałeś na dole tematu updatepacka linki do repozytoriów, gdzie możesz pobrać wszystkie poprawki wchodzące w skład updatepacka : moz-extension://f54de853-cf10-4746-95ef-7a08fb16d666/mega/secure.html#folder/ghEniZyD#Hin-l0Fy0BRlnG-wWcF0hw/folder/lgEG0CpT Suma tych poprawek, to dana wersja językowa + INTL Oczywiście update packi w innych wersjach językowych też są gotowe: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Znajdziesz też tam wszystkie addony NET, DX, VC++ i inne Narzędziem DXUPAC tworzysz z pozostałych poprawek (oprócz NET) kolejnego updatepacka do dnia zakończenia wsparcia, czyli maj 2019 i dodajesz go w nLite po głównym updatepacku. Inne updatepacki ENG: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A tu masz gotowca po angielsku final: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Najprościej pobrać gotowca tego co napisałeś na dole posta ? bo się pogubiłem - oraz już pytałem ale nikt nie odpowiedział : jak WU jeszcze działało w XP , to po jakiejś aktualizacji ekran powitalny się zmienił w tym XP , sam się zmienił podzielony na dwie częsci - WELCOME i z prawej strony ikona i moje imie - tu szukam jaka to aktualizacja ? czy jakiś dodatek ? Quote
rocki80 Posted November 27, 2020 Report Posted November 27, 2020 Tak zapytam,może ktoś pamięta ile zajmuje miejsca XP po aktualizacji i instalacji komponentów ? bo ta moja kobyłka trochę się pogrubiła od WSUS-a ... Quote
kitaro Posted November 27, 2020 Report Posted November 27, 2020 W C Winsows, w software distribution otwórz folder download, zaznacz wszystko i usuń do kosz i potem z kosza. Kilka ładnych GB ulży Tobie. Quote
rocki80 Posted November 27, 2020 Report Posted November 27, 2020 16 godzin temu, kitaro napisał: W C Winsows, w software distribution otwórz folder download, zaznacz wszystko i usuń do kosz i potem z kosza. Kilka ładnych GB ulży Tobie. Zrobiłem tak jak piszesz,ale folder który piszesz-jest pusty....czyste XP3 miało gdzieś 3,8GB jak pamiętam , teraz ma 6,23GB , dlaczego ten folder jest pusty? czy coś się nie pobrało? a jeżeli tak to co tam miało być? Quote
rocki80 Posted November 27, 2020 Report Posted November 27, 2020 Chyba płyta do napędu i robię formata , bo po co mi te zbędne GB , jak tylko XP służy mi do odtwarzania audio ....przecież mam XP SP3 Quote
rocki80 Posted December 16, 2020 Report Posted December 16, 2020 Witam Panowie, temat drąże , co sądzicie o tym ? czy ten program nada się pod XP :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeszcze wyszukałem takie coś : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oraz jeszcze to : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Prosze o opinie na ten temat -pozdrawiam. Quote
Recommended Posts