gabriel0 Posted September 15, 2020 Report Posted September 15, 2020 Witam. Posiadam compaq armada 3500. Zdechła mi w nim bateria. Udało mi się kupić 2-giego takiego i przełożyć baterię, niestety windows jej nie widzi. Pokazuje jakby cały czas był zasilany z sieci. Nie pamiętam już czy poprzednią widział, ale wydaje mi się że tak. Czy jest jakaś możliwość wyszukiwania sprzętu, bądź jakiegoś resetu, by tą baterię znalazł? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
devhost97 Posted September 15, 2020 Report Posted September 15, 2020 Czy bateria wystawia jakiekolwiek napięcie na wyjściu? Quote
gabriel0 Posted September 15, 2020 Author Report Posted September 15, 2020 Tak. Laptop normalnie pracuje na baterii, i nakładka biosowa pokazuje % baterii. Ten laptop z którego pochodzi bateria normalnie ją widzi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
devhost97 Posted September 16, 2020 Report Posted September 16, 2020 Próbowałeś resetować ustawienia BIOSu? Obie mają takie same napięcie bateri? Sprawdzałeś gniazdo czy reaguje tak samo w obu przypadkach? Quote
Recommended Posts