RAIDens Posted September 3, 2020 Report Share Posted September 3, 2020 Cześć, mam problem z zainstalowaniem sterowników RAID a trybie waryjnym, muszę to zrobić przez ten tryb bo wcześniej system działał tylko w trybie AHCI. Usługę instalatora podniosłem, niestety przy próbie instalacji po kilków chwilach zaliczam faila. Dodam że każda operacja zapisu na dysku kończy się niepowodzeniem np. ściągniecie sterów przez wyszukiwarkę. Pozdro, Rob Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted September 3, 2020 Report Share Posted September 3, 2020 Dołożyłeś dysk i chcesz go spiąć z istniejącym dyskiem systemowym w RAID? Jaki to ma być RAID? Na pewno RAID0 jest w takiej sytuacji niemożliwy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIDens Posted September 10, 2020 Author Report Share Posted September 10, 2020 Dysk systemowy to jedno, macierz to drugie (Nie łącze ich). Częściowo udało mi się rozwiązać problem. Nie wpadłem na pomysł, że wchodząc do trybu awaryjnego nie będę mieć uprawnień administratorskich,a jednak. Przelogowanie na admina pozwoliło mi na instalację sterowników. Wszystko działa, ale jest jedno ale. System bootuje się tylko gdy dysk systemowy jest połączony poprzez kartę rozszerzeń PCI, jak go podłącze pod płytę główną, wypada BSOD - Inaccessible Boot Device. Jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts