NiKKA.Labs Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 NiKKA p r e s e n t s : Windows.8.1.PL.x64.2020.08-NiKKA Win8.1 64bit: Core, Pro, Pro VL, Enterprise -------------------------------------------------------------------------------- Opis systemu: Info: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -------------------------------------------------------------------------------- Info: Source: Win8.1U3(IR5) ISO's Type: System, x64 (64bit) Language: Polish, Polski, PL Volume: 1xDVD9, bootable ISO, bootable USB Create Date: 2020.08.19 Release Date: 2020.08.21 By: NiKKA Contents: - Nic nie wycinane - Zintegrowane latki wydane po U3 do 2020.08 - Zintegrowany NET 3.5 (zawiera NET 2.0 i 3.0) - Zintegrowany NET 4.8 (zawiera wszystkie poprzednie NET 4.x.x) - Zintegrowany Microsoft Edge (przegladarka MS bazujaca na Chromium) - Zintegrowane kilka zaktualizowanych sterownikow dla: LAN - DirectX i reszte instaluje setupcomplete.cmd - Mozliwosc instalacji wersji Win8.1 64bit: Core, Pro, Pro VL, Enterprise Instruction: Wypalic ISO na DVD (DVD9) albo montowac w demonie albo VMware albo nagraæ odpowiednio na pendrive: Uzyc programu: Rufus, lub innego, lub przygotowac recznie USB: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Nie wyciagac pendrive/DVD podczas instalacji az do pelnego zainstalowania - uzyskania pulpitu roboczego. Brak ingerencji w ustawienia systemowe. Integrowane via Slipstream. Mastering via skrypty CMD (DISM, IMAGEX, OSCDIMG). POBIERANIE: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Sorry za brak wersji Pro WMC, ale musiałem ją usunąć, bo całość install.esd przekraczała 4GB (restrykcja dla UEFI boot [FAT32]). Ale wystarczy (chyba) zainstalować wersję Pro i podac klucz od Pro WMC. jacek66, LaLun, artik93 and 11 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Win77cr Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Dzięki wielgachne! Dobra robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiKKA.Labs Posted August 21, 2020 Author Report Share Posted August 21, 2020 Napiszcie, czy podoba się wam, że od razu się instalują (na samym końcu instalatora windows) przydatne programiki, takie jak: - 7-Zip - archiwizator - Cmd_Window_Admin - pod prawoklikiem otwarcie w danym katalogu okna CMD jako administrator (wpisy w rejestrze) - HashCheck - sprawdzanie haszy plików - Notepad3 - lepszy Notepad Dla mnie to tzw. "niezbędnik". Albo co byście chcieli, żeby jeszcze dodać do tej listy? Jakies propozycje? Najlepiej żeby były typu opensource. Wszystko jest do ustawienia w pliku setupcomplete.cmd A jeśli tego nie chcecie instalować, wystarczy skasować na nośniku instalacyjnym w katalogu /updates odpowiednie katalogi (lub pliki), np. 7-zip, i się nie zainstaluje 7-zip. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Win77cr Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Szczerze wolałbym czysty bez tych programików ( i tak instaluję zawsze tylko to co mi potrzebne i w najnowszych wersjach) ale nie chcę narzekać. Także z klucza usunę z updates. To oczywiście tylko moja opinia, reszta super więc nie gniewaj się. NiKKA.Labs and BartAcid like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiKKA.Labs Posted August 21, 2020 Author Report Share Posted August 21, 2020 No i elegancko, dlatego właśnie zostawiłem taką możliwość wyboru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Win77cr Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Czy wyedytować ISO żeby usunąć te programy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiKKA.Labs Posted August 21, 2020 Author Report Share Posted August 21, 2020 9 minut temu, Win77cr napisał: Czy wyedytować ISO żeby usunąć te programy? Jak nagrywasz na DVD/BD to trzeba wyedytować wcześniej ISO. A jak nagrywasz na USB, to można po nagraniu na USB skasować katalog/katalogi/pliki w /updates (można też wcześniej wyedytowac ISO) szak231 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Win77cr Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Tak tylko że właśnie chciałbym wcześniej wyedytować ISO żeby już finalnie na pendrajwie tak było bo pendrive'y są ciągle w ruchu i później jak nagram po raz kolejny pendrive'a i zapomnę usunąć przed instalacją to wtedy mi się zainstaluje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiKKA.Labs Posted August 21, 2020 Author Report Share Posted August 21, 2020 No to jak masz tzw. "masówkę" instalacyjną, to tak, warto wcześniej wyedytować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Win77cr Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 OK już usunąłem programem PowerISO. NiKKA.Labs likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiKKA.Labs Posted August 24, 2020 Author Report Share Posted August 24, 2020 katalog /updates na nośniku instalacyjnym zostawiony pusty usuwa wszystkie dodatki, a Edge usuwasz po zainstalowaniu systemu, jednym kliknieciem z panelu sterowania i znika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan T Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 Zaktualizowałem wszystkie aplikacje ale i tak ciągle pojawia się komunikat o nowych wersjach, których de facto nie ma.Można coś z tym zrobić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRTKR Posted September 4, 2020 Report Share Posted September 4, 2020 W dniu 21.08.2020 o 20:30, NiKKA.Labs napisał: NiKKA p r e s e n t s : Windows.8.1.PL.x64.2020.08-NiKKA Win8.1 64bit: Core, Pro, Pro VL, Enterprise -------------------------------------------------------------------------------- Opis systemu: Info: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -------------------------------------------------------------------------------- Info: Source: Win8.1U3(IR5) ISO's Type: System, x64 (64bit) Language: Polish, Polski, PL Volume: 1xDVD9, bootable ISO, bootable USB Create Date: 2020.08.19 Release Date: 2020.08.21 By: NiKKA Contents: - Nic nie wycinane - Zintegrowane latki wydane po U3 do 2020.08 - Zintegrowany NET 3.5 (zawiera NET 2.0 i 3.0) - Zintegrowany NET 4.8 (zawiera wszystkie poprzednie NET 4.x.x) - Zintegrowany Microsoft Edge (przegladarka MS bazujaca na Chromium) - Zintegrowane kilka zaktualizowanych sterownikow dla: LAN - DirectX i reszte instaluje setupcomplete.cmd - Mozliwosc instalacji wersji Win8.1 64bit: Core, Pro, Pro VL, Enterprise Instruction: Wypalic ISO na DVD (DVD9) albo montowac w demonie albo VMware albo nagraæ odpowiednio na pendrive: Uzyc programu: Rufus, lub innego, lub przygotowac recznie USB: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cześć. Właśnie przygotowuje się do odświeżenia systemu. Postanowiłem zainstalować go od podstaw. Twoja wersja przyciągnęła moją uwagę, więc postanowiłem się zarejestrować na forum i przy okazji dopytać o przebieg instalacji, a mianowicie pominięcie klucza. Czy automatycznie jest dodana ta funkcja? Czy muszę przygotować sobie ei.cfg? . Przy okazji mam pytanie odnośnie aktywacji systemu po udanej instalacji. Co polecasz użyć ? Jestem świeżak, wyczytałem że można wydobyć - odzyskać- klucz z biosu. Udało mi się to zrobić za pomocą RWEverything. Tylko jaką mogę mieć pewność że ten klucz zadziała? Od razu wyjaśnię że nie opłaca mi się w inwestowanie w zakup oryginalnego klucza. Sprzęt ma służyć jedynie do muzyki i w razie potrzeby sprzęt rezerwowy. Oryginalnie był zainstalowany windows 8. Później kilkakrotnie instalowałem czyste systemy { obraz iso + pendrive } używając przedziwnych aktywatorów. Teraz mam obawy czy klucz z biosu w ogóle jest taki sam jaki był na samym początku. Jestem zielony w tych tematach, więc wolę się upewnić i sięgnąć porady ekspertów. @NiKKA.Labs jak mam się przygotować ? NiKKA.Labs likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... BartAcid Posted September 5, 2020 Report Share Posted September 5, 2020 Jak nie pojawi ci się monit o podanie klucza tylko od razu przejdzie do instalacji, znaczy że rozpoznał informacje z BIOS i zainstaluje wersję odpowiednia do klucza. Jeśli wyskoczy monit o podanie klucza, pomijasz go nie wpisując i potem wybierasz odpowiednią wersję systemu by twój klucz zadziałał wpisując go juz po zainstalowaniu systemu w okienku aktywacji. Działa, na każdym systemie. Robię za każdym razem instalując system na "czysto". Pracuje w serwisie i od czasów XP nie ma z tym kłopotów. Koniecznie klucz trzeba jedynie wprowadzić po zainstalowaniu systemu dopiero, a nie w czasie instalacji. Brak aktywacji jedynie może być wynikiem wybrania złej wersji systemu. Jeśli masz bieda laptop prawdopodobnie może być w nim klucz do W8 with bing. W innym wypadku widząc naklejkę widać czy to home/core czy PRO który to jest wyszczególniony na naklejce. I generalnie też mnie męczy ten kłopot co Pana T. Jakieś problemy z aktualizacją POGODY i apek ze sklepu. NiKKA.Labs likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... NiKKA.Labs Posted September 16, 2020 Author Report Share Posted September 16, 2020 Tak jak @BartAcid pisze, instaluje sie system z tzw. "wbudownaym trial", pomija sie wpisywanie klucza w setupie. Dopiero po zainstalowaniu systemu mozna podać i aktywować. Czasami "łyka" z BIOSU, raczej głównie laptopy, tam umieszczają firmowo tablicę, tzw. "SLIC", tam jest zapisany klucz produktu. Wejdż na stronę swojego np. laptopa i sprawdź, czy można mieć np. upgrade z Win7 na Win10. A najlepiej to napisz, zadzoń sie upewnic do supportu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... NewTF Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]nie moge pobrac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... razor1995 Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Wklej poprawnie link - nie skopiowałeś w całości. U mnie jest ok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... kamiloxf Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Potwierdzam link działa @NewTF Na screenie widać że masz jeden znak więcej link kończy się literą Q a u ciebie znakiem ] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... NewTF Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 On 11/9/2020 at 9:45 PM, kamiloxf said: Potwierdzam link działa @NewTF Na screenie widać że masz jeden znak więcej link kończy się literą Q a u ciebie znakiem ] już poprawiłem i działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... P4Jn Posted April 7, 2021 Report Share Posted April 7, 2021 Windows postawiony wczoraj, aktualizacje bez problemu zainstalowane, wszystko ładnie chodzi. Dzięki wielkie. Już dawno zapomniałem, jak Windows może płynnie działać. Bo do tej pory, od kilku lat na Win10 siedziałem i tam to tragedia z wydajnością. Gniot w wiecznej becie, nie system. Adiwin&& likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... BartAcid Posted April 7, 2021 Report Share Posted April 7, 2021 Trzeba było zamiast na pierdoły to wydać na dysk SSD to by ci W10 zaczął normalnie działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... P4Jn Posted April 7, 2021 Report Share Posted April 7, 2021 Każdy zdrowy umysłowo człowiek wie, że Win10 to tylko z dyskiem SSD. Ja mam trupa i jakoś nie czuje potrzeby inwestować w SSD, skoro głównie do telewizji internetowej używam peceta, Internetu, czasami dokument, film. Zmienię kompa, będzie SSD z Win10. NiKKA.Labs likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... NiKKA.Labs Posted August 17, 2021 Author Report Share Posted August 17, 2021 W dniu 7.04.2021 o 18:08, P4Jn napisał: Każdy zdrowy umysłowo człowiek wie, że Win10 to tylko z dyskiem SSD. Ja mam trupa i jakoś nie czuje potrzeby inwestować w SSD, skoro głównie do telewizji internetowej używam peceta, Internetu, czasami dokument, film. Zmienię kompa, będzie SSD z Win10. Mylisz się. Win7, Win8.1, Win10 bardzo płynnie działa z SSD. Pierwszy SSD 128GB miałem w 2012 roku własnie do Win7 ~ 750PLN dałem. Od tamtej pory tylko na system SSD. HDD tylko na magazyn/storage. Teraz jest już NVMe, 4x szybsze od SSD, jeszcze nie miałem przyjemności jorgusek and BartAcid like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... konradruiz Posted September 1, 2021 Report Share Posted September 1, 2021 bedzie jakis reupload ? / ok juz widze my bad sorki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... LaLun Posted October 24, 2021 Report Share Posted October 24, 2021 ups NiKKA.Labs likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... NiKKA.Labs Posted October 25, 2021 Author Report Share Posted October 25, 2021 W dniu 24.10.2021 o 04:01, LaLun napisał: Dzięki za system , tylko proszę trzymaj się obranych zasad i nie baw się w wycinanie itp. lub dodawanie oprogramowania gdzie nie wszyscy są z tego zadowoleni. Dobrze jest jak jest czyli system+zintegrowane poprawki, dodatkowe aplikacji jest zbędne bo i tak jedni wolą to a inni tamto niech sobie każdy sam instaluje to co lubi. O to się nie martw. Nie robię żadnymi programami-automatami (oczyszczającymi), tylko po staroświecku komendami cmd, tylko aktualizacje (tylko te co są potrzebne). Nic nie usuwam, integracja slipstream, wszystko offline. Niech służy, aktualny do 2021.10 i dalej, dopóki coś nie zmienią, albo bedę miał czas to zrobię nową wersję. Wystarczy co miesiąc wejść na WU i pobiera tylko tzw. deltę/róznicę i szybko zaktualizuje (mało pobierze z neta) do najnowszej wersji. jacek66, Toolmaniac and piotr55 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... klos93 Posted November 4, 2021 Report Share Posted November 4, 2021 Witam Zainstalowałem Windowsa 8.1 64bit na swoim starociu i mam kłopot w postaci ciągłego błędu. Mianowicie mój laptop krzyczy, iż nastąpił błąd i uruchamia się ponownie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzieje się to za każdym razem po chwili pracy na komputerze. Próbowałem już zainstalować system ponownie, formatować dysk, czy odświeżać komputer (jak podpowiada jedna z opcji rozwiązywania problemu) i nic. Dodam iż poprzedni Windows 7 Home, którego miałem od kupienia laptopa też zaczął wariować (stąd zmiana), komputer nie chciał się wyłączać, a przy aktualizacji zawieszał się na 35%. Zostawiałem go na całą noc więc nie ma opcji, że z krótko czekałem Laptop Toshiba Satelite L750D-1C2 Pozdrawiam, Piotr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... marqku Posted November 5, 2021 Report Share Posted November 5, 2021 8 godzin temu, klos93 napisał: Witam Zainstalowałem Windowsa 8.1 64bit na swoim starociu i mam kłopot w postaci ciągłego błędu. Mianowicie mój laptop krzyczy, iż nastąpił błąd i uruchamia się ponownie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzieje się to za każdym razem po chwili pracy na komputerze. Próbowałem już zainstalować system ponownie, formatować dysk, czy odświeżać komputer (jak podpowiada jedna z opcji rozwiązywania problemu) i nic. Dodam iż poprzedni Windows 7 Home, którego miałem od kupienia laptopa też zaczął wariować (stąd zmiana), komputer nie chciał się wyłączać, a przy aktualizacji zawieszał się na 35%. Zostawiałem go na całą noc więc nie ma opcji, że z krótko czekałem Laptop Toshiba Satelite L750D-1C2 Pozdrawiam, Piotr Zrób ponownie obraz i sprobuj jeszcze raz,byc moze zle zrobiles obraz,czy co tam robiles.Tez tokiedys mialam,ponownie skopiowalam pliki na pena i poszlo dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... helmut112 Posted November 5, 2021 Report Share Posted November 5, 2021 Może te linki coś wniosą :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... BartAcid Posted November 5, 2021 Report Share Posted November 5, 2021 Wyjmij WiFi i sprawdź czy dalej jest problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Loading... × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 2
BartAcid Posted September 5, 2020 Report Share Posted September 5, 2020 Jak nie pojawi ci się monit o podanie klucza tylko od razu przejdzie do instalacji, znaczy że rozpoznał informacje z BIOS i zainstaluje wersję odpowiednia do klucza. Jeśli wyskoczy monit o podanie klucza, pomijasz go nie wpisując i potem wybierasz odpowiednią wersję systemu by twój klucz zadziałał wpisując go juz po zainstalowaniu systemu w okienku aktywacji. Działa, na każdym systemie. Robię za każdym razem instalując system na "czysto". Pracuje w serwisie i od czasów XP nie ma z tym kłopotów. Koniecznie klucz trzeba jedynie wprowadzić po zainstalowaniu systemu dopiero, a nie w czasie instalacji. Brak aktywacji jedynie może być wynikiem wybrania złej wersji systemu. Jeśli masz bieda laptop prawdopodobnie może być w nim klucz do W8 with bing. W innym wypadku widząc naklejkę widać czy to home/core czy PRO który to jest wyszczególniony na naklejce. I generalnie też mnie męczy ten kłopot co Pana T. Jakieś problemy z aktualizacją POGODY i apek ze sklepu. NiKKA.Labs likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiKKA.Labs Posted September 16, 2020 Author Report Share Posted September 16, 2020 Tak jak @BartAcid pisze, instaluje sie system z tzw. "wbudownaym trial", pomija sie wpisywanie klucza w setupie. Dopiero po zainstalowaniu systemu mozna podać i aktywować. Czasami "łyka" z BIOSU, raczej głównie laptopy, tam umieszczają firmowo tablicę, tzw. "SLIC", tam jest zapisany klucz produktu. Wejdż na stronę swojego np. laptopa i sprawdź, czy można mieć np. upgrade z Win7 na Win10. A najlepiej to napisz, zadzoń sie upewnic do supportu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NewTF Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]nie moge pobrac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Wklej poprawnie link - nie skopiowałeś w całości. U mnie jest ok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Potwierdzam link działa @NewTF Na screenie widać że masz jeden znak więcej link kończy się literą Q a u ciebie znakiem ] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NewTF Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 On 11/9/2020 at 9:45 PM, kamiloxf said: Potwierdzam link działa @NewTF Na screenie widać że masz jeden znak więcej link kończy się literą Q a u ciebie znakiem ] już poprawiłem i działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4Jn Posted April 7, 2021 Report Share Posted April 7, 2021 Windows postawiony wczoraj, aktualizacje bez problemu zainstalowane, wszystko ładnie chodzi. Dzięki wielkie. Już dawno zapomniałem, jak Windows może płynnie działać. Bo do tej pory, od kilku lat na Win10 siedziałem i tam to tragedia z wydajnością. Gniot w wiecznej becie, nie system. Adiwin&& likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted April 7, 2021 Report Share Posted April 7, 2021 Trzeba było zamiast na pierdoły to wydać na dysk SSD to by ci W10 zaczął normalnie działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4Jn Posted April 7, 2021 Report Share Posted April 7, 2021 Każdy zdrowy umysłowo człowiek wie, że Win10 to tylko z dyskiem SSD. Ja mam trupa i jakoś nie czuje potrzeby inwestować w SSD, skoro głównie do telewizji internetowej używam peceta, Internetu, czasami dokument, film. Zmienię kompa, będzie SSD z Win10. NiKKA.Labs likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiKKA.Labs Posted August 17, 2021 Author Report Share Posted August 17, 2021 W dniu 7.04.2021 o 18:08, P4Jn napisał: Każdy zdrowy umysłowo człowiek wie, że Win10 to tylko z dyskiem SSD. Ja mam trupa i jakoś nie czuje potrzeby inwestować w SSD, skoro głównie do telewizji internetowej używam peceta, Internetu, czasami dokument, film. Zmienię kompa, będzie SSD z Win10. Mylisz się. Win7, Win8.1, Win10 bardzo płynnie działa z SSD. Pierwszy SSD 128GB miałem w 2012 roku własnie do Win7 ~ 750PLN dałem. Od tamtej pory tylko na system SSD. HDD tylko na magazyn/storage. Teraz jest już NVMe, 4x szybsze od SSD, jeszcze nie miałem przyjemności jorgusek and BartAcid like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konradruiz Posted September 1, 2021 Report Share Posted September 1, 2021 bedzie jakis reupload ? / ok juz widze my bad sorki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaLun Posted October 24, 2021 Report Share Posted October 24, 2021 ups NiKKA.Labs likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiKKA.Labs Posted October 25, 2021 Author Report Share Posted October 25, 2021 W dniu 24.10.2021 o 04:01, LaLun napisał: Dzięki za system , tylko proszę trzymaj się obranych zasad i nie baw się w wycinanie itp. lub dodawanie oprogramowania gdzie nie wszyscy są z tego zadowoleni. Dobrze jest jak jest czyli system+zintegrowane poprawki, dodatkowe aplikacji jest zbędne bo i tak jedni wolą to a inni tamto niech sobie każdy sam instaluje to co lubi. O to się nie martw. Nie robię żadnymi programami-automatami (oczyszczającymi), tylko po staroświecku komendami cmd, tylko aktualizacje (tylko te co są potrzebne). Nic nie usuwam, integracja slipstream, wszystko offline. Niech służy, aktualny do 2021.10 i dalej, dopóki coś nie zmienią, albo bedę miał czas to zrobię nową wersję. Wystarczy co miesiąc wejść na WU i pobiera tylko tzw. deltę/róznicę i szybko zaktualizuje (mało pobierze z neta) do najnowszej wersji. jacek66, Toolmaniac and piotr55 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klos93 Posted November 4, 2021 Report Share Posted November 4, 2021 Witam Zainstalowałem Windowsa 8.1 64bit na swoim starociu i mam kłopot w postaci ciągłego błędu. Mianowicie mój laptop krzyczy, iż nastąpił błąd i uruchamia się ponownie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzieje się to za każdym razem po chwili pracy na komputerze. Próbowałem już zainstalować system ponownie, formatować dysk, czy odświeżać komputer (jak podpowiada jedna z opcji rozwiązywania problemu) i nic. Dodam iż poprzedni Windows 7 Home, którego miałem od kupienia laptopa też zaczął wariować (stąd zmiana), komputer nie chciał się wyłączać, a przy aktualizacji zawieszał się na 35%. Zostawiałem go na całą noc więc nie ma opcji, że z krótko czekałem Laptop Toshiba Satelite L750D-1C2 Pozdrawiam, Piotr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marqku Posted November 5, 2021 Report Share Posted November 5, 2021 8 godzin temu, klos93 napisał: Witam Zainstalowałem Windowsa 8.1 64bit na swoim starociu i mam kłopot w postaci ciągłego błędu. Mianowicie mój laptop krzyczy, iż nastąpił błąd i uruchamia się ponownie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzieje się to za każdym razem po chwili pracy na komputerze. Próbowałem już zainstalować system ponownie, formatować dysk, czy odświeżać komputer (jak podpowiada jedna z opcji rozwiązywania problemu) i nic. Dodam iż poprzedni Windows 7 Home, którego miałem od kupienia laptopa też zaczął wariować (stąd zmiana), komputer nie chciał się wyłączać, a przy aktualizacji zawieszał się na 35%. Zostawiałem go na całą noc więc nie ma opcji, że z krótko czekałem Laptop Toshiba Satelite L750D-1C2 Pozdrawiam, Piotr Zrób ponownie obraz i sprobuj jeszcze raz,byc moze zle zrobiles obraz,czy co tam robiles.Tez tokiedys mialam,ponownie skopiowalam pliki na pena i poszlo dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helmut112 Posted November 5, 2021 Report Share Posted November 5, 2021 Może te linki coś wniosą :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted November 5, 2021 Report Share Posted November 5, 2021 Wyjmij WiFi i sprawdź czy dalej jest problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Recently Browsing 0 members