Jump to content

Acer Aspire one d250 , 2GB ram + SSD

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Próbuje znaleźć odpowiedni system dla mojego starocia :) testowałem już jedną wersję win 10 i win 7 lecz obie dużo wolniejsze niż ori xp na starym dysku i 1gb ramu, która wersję poradzicie ?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja używam na starociu C2D T7200 + 2GB DDR2 Win7 x86 Pro od MrT (wersja Finał 2017) i chodzi idealnie. Wiadomo, że XP byłby szybszy, ale na nim już mało co działa.

Posted

Xp wcale nie jest szybszy od 7-ki a śmiem twierdzić że znacznie wolniejszy , mam takiego laptopka też z SSD oraz 2 GB ramu obecnie i jedyny sensowny system to ten , startuje w 20 sekund a laptopikdostał nowe życie , na xp-ku wiecznie coś nie halo i strasznie zamulał . polecam .

Posted

Dzięki za info ,a jak z przeglądarką internetową? Bo tu głównie problem obciąża Max procesor i ram przez co nie da się korzystać

Posted
30 minut temu, berthold61 napisał:

rzycie

:angry::gt500s:

31 minut temu, berthold61 napisał:

na xp-ku wiecznie coś nie halo i strasznie zamulał

Z winy użyszkodnika, a nie laptopa. :D

31 minut temu, berthold61 napisał:

Xp wcale nie jest szybszy od 7-ki a śmiem twierdzić że znacznie wolniejszy

Ile jeszcze czasu będzie pokutować pogląd, że jakikolwiek system jest szybszy lub wolniejszy? Wydajność każdego komputera określona jest przez jego podzespoły. Jedyny realny wpływ mogą mieć sterowniki i to głównie na grafikę.

Posted
10 minut temu, active87 napisał:

Dzięki za info ,a jak z przeglądarką internetową? Bo tu głównie problem obciąża Max procesor i ram przez co nie da się korzystać

Zainstaluj sobie edge ona najlepiej sobie radzi i z nich najmniej zasobów pobiera ,  wczoraj na innym starym stacjonarnym porównywałem i firefox brał 500mb a edge tylko 220 mb , 

7 minut temu, wiktorynek napisał:

:angry::gt500s:

Z winy użyszkodnika, a nie laptopa. :D

Ile jeszcze czasu będzie pokutować pogląd, że jakikolwiek system jest szybszy lub wolniejszy? Wydajność każdego komputera określona jest przez jego podzespoły. Jedyny realny wpływ mogą mieć sterowniki i to głównie na grafikę.

Może masz a raczej na pewno masz większą wiedzę o kompach ale w przypadku tego acera one to mnie nie przekonasz i tyle , ja go ćwiczyłem i na okrojonych XP-kach oraz oryginalnych od Billa i sterach ze strony producenta i zawsze był gorszy od win 7 ale tego podanego przeze mnie wyżej zwłaszcza z dyskiem SSD , samo przewijanie przeglądarki w XP to skakanie a w 7-ce płynnie chodzi , ja acera one mam do diagnostyki aut bo jest idealny długo bateria trzyma mimo że to 10 lat (4,5h)