xpamer Posted July 12, 2020 Report Posted July 12, 2020 Cześć Jestem posiadaczem takowego terminala firmy DELL na którym zainstalowany jest windows 7 Embended Nie za wiele na tym można zrobić, bo Windows jest super okrojony pod własnie ten sprzęt i w dodatku w języku Duńskim Czy można zainstalować tam, jakiegoś w miarę normalnego Windowsa7 , który to ogarnie ? 2 GB RAMU i dysk S-ata Flash 16GB , AMD Dual-Core G-T48E 2 x 1.4 GHz Quote
kuba803 Posted July 12, 2020 Report Posted July 12, 2020 Hej Co dla Ciebie oznacza Windows 7 który to ogarnia? Właśnie ten Windows który masz zainstalowany to najlepiej ogarnia . Te terminale mają okrojone wszystkoi jak sama nazwa wskazuje( cienki kient) i służą do usług terminalowych + oczywiście można przegladać neta. Z mojego doświadczenia mogę Ci polecić, aby ten terminal pracował jak serwer plików NAS lub np. bloker reklam na oprogramowaniau Docker + PI-Hole. Przemawia za tym niskie zużycie energi elektrycznej ponieważ max. to 16W a najczęściej około 13W, więc jak sam widzisz dość niewiele. Quote
Recommended Posts