Jump to content

Aktywacja Windows 8.1 Phone

Recommended Posts

Posted

o to elegancko! :D a powiedz mi - bo pobieram VL - normalnie będzie można pobrać wmc do tej wersji czy tylko do rtm ?

Jak się nie myle to do VL nie dodasz WMC, poprawcie mnie jak nie mam racji. Możesz pobrać VL, aktywować i zainstalować codec pack, a o Media Center zapomnieć, to i tak gniot bezużyteczny

Posted

WMC to gniot totalny i zamulacz systemu - idę nawet krok dalej i nie instaluję żadnych alternatywnych programów czy kodeków - aby oglądać wszystko wystarczy KMPlayer lub VLC w wersjach portable.

Posted

dobra, zainstalowałem 8.1 Pro VL i zaktywowałem na kluczu VQVQQ. Dziala!! :D

takie mam jeszcze pytanie: jaka jest roznica miedzy wersja VL, a RTM ? i czy jeśli bym zainstalowal ta sama wersje windows ale RTM to czy kluczykiem VQVQQ tez da rade go zaktywować ?

btw: takie moje spostrzeżenie - w windows update po pobraniu aktualizacji Media Codec Pack teoretycznie powinno dzialac odtwarzanie filmow w systemowej apce wideo tymczasem pomimo zainstalowanej wspomnianej aktualizacji wideo w dalszym ciągu nie jest odtwarzane tzn jest częściowo bo leci tylko sam dźwięk.. :/

Posted

dobra, zainstalowałem 8.1 Pro VL i zaktywowałem na kluczu VQVQQ. Dziala!! :D

takie mam jeszcze pytanie: jaka jest roznica miedzy wersja VL, a RTM ? i czy jeśli bym zainstalowal ta sama wersje windows ale RTM to czy kluczykiem VQVQQ tez da rade go zaktywować ?

Różnica jest jedynie w licencjonowaniu, poza tym to samo, poczytaj na stronie MS. Zrób se backup aktywacji, żebyś nie musiał znowu dzwonić, w razie W-u ;)

Posted

Nie myl pojęć - RTM oznacza ukończony system w wersji finalnej przygotowany do sprzedaży/dystrybucji itp. Natomiast VL to typ licencji tak jak OEM czy BOX.

Dlatego napisałem o licencjonowaniu.

Posted

dzięki wielkie za pomoc !!! :)

a jak sprawa ma się z Office 2013 ?

OK. Można zasysać i aktywować. Działające klucze VL w poście na stronie 6 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

@crimson - ha ha ha to nie do ciebie było: "nie myl pojęć" - po prostu napisaliśmy niemal równocześnie a twój post był szybszy.

Spoko ;)

btw; przydałby się topic o licencjonowaniu.

Posted

@Crimson: ale link z posta nr 6 przenosi do stronki na której sa keye do windows

btw: program do backupu aktywacji chyba nie działa, bo zwraca mi taki komunikat jak na załączniku..

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

@Crimson: ale link z posta nr 6 przenosi do stronki na której sa keye do windows

Sorki, już poprawiłem. Tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

ahaaa.. a na forum jest gdzies link do office 2013 VL ? bo ja zainstalowałem u siebie ale chyba jest to inna wersja bo kluczyk nie pasuje :/

Tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Witam,

mam taki problem, po aktywacji telefonicznej chciałem zrobić kopię programem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i nie wyświetla klucza instalacji można ten klucz wpisać w następnym kroku ale nie pamiętam go !!

czy ktoś zna sposób sprawdzenia klucza w 8.1 poleceniem w CMD ?

Posted

No i super, tak ma być! Zostaw pięć ostatnich znaków klucza i wersje Offica, którą aktywowałeś tutaj na forum. Info może się zawsze przydać innym. ;)

Posted

Witam,

mam taki problem, po aktywacji telefonicznej chciałem zrobić kopię programem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i nie wyświetla klucza instalacji można ten klucz wpisać w następnym kroku ale nie pamiętam go !!

czy ktoś zna sposób sprawdzenia klucza w 8.1 poleceniem w CMD ?

W CMD nie ma takiej możliwości, musisz użyć jakiegoś programiku, np. Belarc Advisor

Posted

Jakiś czas temu miałem aktywowany na stałe office 2013. Wszystko było ok do wczoraj, gdy miałem do napisania w wordzie dokument i mi wyskoczyło brak aktywacji :eek: miałem nawet zrobiony backup aktywacji, ale nie szło jej przywrócić.

Nie wiem jak to wszystko możliwe. Z racji tego, że udało mi się aktywować jakimś kluczem office 2010, to dałem sobie spokój z tym.

Posted

Jakiś czas temu miałem aktywowany na stałe office 2013. Wszystko było ok do wczoraj, gdy miałem do napisania w wordzie dokument i mi wyskoczyło brak aktywacji :eek: miałem nawet zrobiony backup aktywacji, ale nie szło jej przywrócić.

Nie wiem jak to wszystko możliwe. Z racji tego, że udało mi się aktywować jakimś kluczem office 2010, to dałem sobie spokój z tym.

A nie robiłeś przypadkiem przesiadki z 8 do 8.1 w międzyczasie, lub jakiś drastycznych zmian sprzętowych? U mnie po upgrade z 8 do 8.1 przez sklep wywaliło aktywacje offica i też backup nie działał, musiałem go jeszcze raz w rogi walnąć.

Posted

@crimson

Właśnie o to chodzi, że nic takiego nie robiłem, przeglądałem tylko neta. Office był zainstalowany i aktywowany jak już miałem wszystko po instalowane na systemie (Win 8.1) dlatego właśnie się tak zdziwiłem, że mi wywaliło aktywacje.

Posted

@Avx

Kurde dziwne. Ja mimo backup-u również robię zrzut ekranu z Instalation ID i Confirmation ID, tak w razie jakiegoś zonka w przyszłości. No ale cóż: PRZYRODA!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information