Jump to content

Aktywacja Windows 8.1 Phone

Mr.T

Recommended Posts

czesc wszystkim.. przepraszam z góry jeśli napisze w nieodpowiednim dziale, ale jestem nowy na forum i nie znalazłem odpowiedniego miejsca na forum by zadac pytanie, a ma się ono nastepujaco:

zainstalowałem Win8.1 Pro x64 RTM, wykonałem aktywacje za pomocą aktywatora i zgodnie z załączoną do niego instrukcja i tak:

- po wpisaniu w wierszu polecenia komendy: slmgr.vbs /dlv mam takie informacje:

Stan licencji: licencjonowano

Data zakończenia okresu oceny: 2014-01-16 00:59:59

- po wpisaniu w wierszu polecenia komendy: slmgr.vbs /xpr konsola zwraca komunikat:

Windows® Professional edition: Komputer został trwale aktywowany.

czy ktoś z forumowiczow jest w stanie mi wyjasnic co to jest ten okres oceny i czy po tym okresie winda nie przestanie nagle dzialac oraz czy jeśli komenda slmgr.vbs /xpr twierdzi, ze system jest aktywowany to jest on aktywowany w rzeczywistości czy np. wirtualnie ?

Dodatkowo po kliknieciu prawym klawiszem myszy na komputer i wybraniu właściwości, w nowo otwartym oknie w pozycji Aktywacja systemu Windows jest napisane ze system windows został aktywowany.. trochę to jakos pomieszane i nie bardzo wiem w jakie informacje, które zwraca komputer wierzyc.. ;)) z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam

za bardzo nie wiem ja po wpisanie tej pierwszej komendy mam taki komunika jak na zalączniku ,system aktywowany telefonicznie.na zdjęciu nie ma identyfikatorow bo je usunołem

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tak wiem że trwale ale chodzi mi o to czy po aktywacji z tego poradnika [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] da się aktywować potem telefonicznie bez formatowania.?

Bo podobno po aktywacji na 180 dni system zmienia się na VL

Ja to robię w tej kolejności:

1. slmgr /ckms - usunięcie sewera

2. slmgr /upk - usunięcie klucza

3. slmgr /cpky - usuniecie pozostałości po kluczu w rejestrze

4. slmgr /rearm - przywrócenie systemu do stanu po instalacji (przed aktywacją przez KMS)

tylko jakim kluczem aktywować telefonicznie ? czy ktoś z was może mi podac ten klucz ?

btw: wczoraj probowalem aktywować telefonicznie na drugim kompie windows i lektor powiedział, ze podany przeze mnie identyfikator instalacji pochodzi z pirackiej kopii systemu i nie dalo rady..

jeśli ktoś moglby mi podac ten kluczyk i instrukcje jak dezaktywować windows to będę szczęśliwy :)

więcej info, wiec tak:

pobrałem z chomikow win 8.1 pro RTM w wersji x64, zainstalowałem za pomocą klucza dolaczonego do obrazu plytki, a kiedy instalacja dobiegla końca i windows się uruchomil aktywowałem go za pomocą paczki o nazwie Windows 8.1 RTM Activator Kit, w której oprócz instrukcji wykonania aktywacji były foldery nazwane A9600E (odpowiednio do zainstalowanej wersji windows), program Winact 1.1.4 oraz aplikacja My WCP Watermark Editor.. caly proces wykonywałem tak jak było napisane w instrukcji dolaczonej do paczki, która wcześniej sciagnalem..

więcej info, wiec tak:

pobrałem z chomikow win 8.1 pro RTM w wersji x64, zainstalowałem za pomocą klucza dolaczonego do obrazu plytki, a kiedy instalacja dobiegla końca i windows się uruchomil aktywowałem go za pomocą paczki o nazwie Windows 8.1 RTM Activator Kit, w której oprócz instrukcji wykonania aktywacji były foldery nazwane A9600E (odpowiednio do zainstalowanej wersji windows), program Winact 1.1.4 oraz aplikacja My WCP Watermark Editor.. caly proces wykonywałem tak jak było napisane w instrukcji dolaczonej do paczki, która wcześniej sciagnalem..

Szybciej będzie jak na czysto zainstalujesz Windowsa i potem spróbujesz tylko telefonicznie aktywować.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

P.S Windowsy które masz tutaj na forum nie wymagają podania klucza przy instalacji. Także pierwszy krok może zostać pominięty.

Windows 8 Pro Only Offline Activation RETAIL Keys [Retail Edition Only]:

slmgr.vbs -ipk MJX3N-YYPWB-Y249M-F2XVQ-H2WXV

slmgr.vbs -ipk N6MC8-HV977-QBPGM-6D998-BWMQH

slmgr.vbs -ipk W6DWJ-NC3FC-MJCGK-6WYCR-BY2KV

slmgr.vbs -ipk XM3NM-2KRKJ-W9VVJ-M6WD8-Q6667

slmgr.vbs -ipk YV8TH-DNHVK-KWW3Y-VBK94-JHRDH

slmgr.vbs -ipk K48WC-JFN8M-BTCK6-K8C2F-8B2KV

slmgr.vbs -ipk 7ND2M-FT9K9-XBWW8-GWKJH-G6JXV

slmgr.vbs -ipk D9HNT-4CTWQ-RFTPB-932FC-MPWXV

slmgr.vbs -ipk H2H8R-NMCYW-78DHD-VPYTG-MKH3H

slmgr.vbs -ipk YYQ2H-BNMDB-VXXGG-WM6VV-8HRDH

slmgr.vbs -ipk YJCY7-6N46J-GC2HK-QGF6R-9WXT7

slmgr.vbs -ipk 3NM39-QTK29-YGY3C-TJ2BJ-K2BQH

slmgr.vbs -ipk 46HP8-KNX27-TXX2F-QJY2B-R6V3H

slmgr.vbs -ipk 2F4W6-4YN7T-QP47Y-44HRY-XBQG7

slmgr.vbs -ipk FFHJM-NQ2XR-J3VJG-4742M-BBFDH

slmgr.vbs -ipk FTF4D-DNYBM-QK63D-WRGDG-YG667

slmgr.vbs -ipk JT8GC-NT8KR-Y7M6J-W8K6F-QGJXV

slmgr.vbs -ipk K48WC-JFN8M-BTCK6-K8C2F-8B2KV

slmgr.vbs -ipk KYTNB-78HV3-MVG84-4M88W-BWMQH

[Tested working on 26 nov 2013]

czy ktoś mi może wskazać miejsce na forum gdzie znajde winde 8.1 Pro WMC x64 ale nie w wersji VL ??

Edit: znalazlem na forum, sciagnalem, ale przy probie zainstalowania na poziomie instalatora wyskakuje komunikat: System Windows nie moze otworzyc wymaganego pliku H:\Sources\install.wim. Upewnij sie, ze wszystkie pliki niezbedne do instalacji sa dostepne, a nastepnie ponownie uruchom instalacje. Kod bledu: 0x8007000D

WTF ???

czy ktoś może sprawdzić windows z linku zawartego w poscie nr 224 ? pobrałem już dwa razy ten sam obraz, wypaliłem, ale przy probie zainstalowania pojawia się irytujący komuniakt, ze system nie może otworzyć wymaganego pliku H:\Sources\install.wim. pisalem o tym kilka postow wyżej..

@Crimson: a jesteś w stanie wskazać mi miejsce skad mogę sciagnac win 8.1 Pro x64 z WMC ? bylbym wdzieczny

Nie mam pojęcia. :(  Pytanko: aż tak lubisz Media Center? Pamietaj również, że Pro z WMC jako jedne ISO to będzie składak, a nie oryginalny obraz.

chodzi mi glownie o to, żeby mi system normalnie w playerach odtwarzal filmy, bo jak wcześniej zainstalowałem 8.1 Pro bez WMC to żaden film się nie odtwarzal w systemowej apce do wideo, a czytałem, ze dodatek WMC posiada kodeki

a powiedz mi jeszcze - lepiej instalować wersje RTM czy VL ?

Zainstaluj K-Lite Mega Codec Pack i w kazdym playerze będziesz mógł odtwarzać wszystkie formaty. A jak jesteś juz tak nastawiony na WMC, to zainstaluj i aktywuj Winde, a ja ci dam mój WMC klucz, którego nie używam.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information