Jump to content

Aktywacja Windows 8.1 Phone

Mr.T

Recommended Posts

nom wpisalem ten co wczesniej i dziala takze to zla wersja poprostu. zainstalowalem zwykle pro nie ogarniam czym sie roznia ;d

Za mało info podajesz, żeby ktokolwiek mógł Ci pomóc. Skąd mamy wiedzieć co wcześniej wpisałeś? Zostaw opis plus 5 ostatnich znaków klucza. No i powiem, że krucho z działającymi kluczami Retail ostatnio .

Łopatologicznie chodzi o to, że jeżeli znajdziesz kluczyk o nazwie Windows 8.1 Pro/Enterprise Online Activation MAK Key lub Windows 8.1 Pro/Enterprise Offline Activation MAK Key oba zadziałają. Online oznacza pierwotnie, że można aktywować przez KMS a nie Skype, jak się okazuje w przypadku skype też działa i tych kluczy jest więcej.

Mam zamiar zainstalować tą wersje systemu "Win 8.1 ProVLx64GA" i teraz pytanie żeby ja aktywować prenament przez skype,których kluczy jest więcej i których szukać tych  online czy offline i czy klucz do wersji retail też zadziała na tej wersji systemu?

zaczynam przygode z aktywacją przez skype, więc jestem kompletnym noobem,lub prosze o podpowiedź ,którą wersje systemu wybrać, aby łatwiej ją był aktywować przez skypa

Mam zamiar zainstalować tą wersje systemu "Win 8.1 ProVLx64GA" i teraz pytanie żeby ja aktywować prenament przez skype,których kluczy jest więcej i których szukać tych  online czy offline i czy klucz do wersji retail też zadziała na tej wersji systemu?

zaczynam przygode z aktywacją przez skype, więc jestem kompletnym noobem,lub prosze o podpowiedź ,którą wersje systemu wybrać, aby łatwiej ją był aktywować przez skypa

Zainstalujesz na 100 proc. tym kluczem, minute temu sprawdzałem:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie to jest wersja VL (też tą mam), retail nie zadziałają i tych kluczy obecnie nie ma.

Najłatwiej wybrać wersję VL i tą na dzień dzisiejszy da się najłatwiej aktywować przez Skype.

i jak rozumiem przez owy klucz aktywuje na stale ? można potem zrobić backup aktywacji tak jak to przy retail ? (aby przy reinstalacji systemu nie było trzeba znowu dzwonić)

i jeszcze jedno, po zainstalowaniu owe wersji "ProVLx64GA" nie da się w niej doinstalować WMC ? (tak pytam z ciekawości)

i jak rozumiem przez owy klucz aktywuje na stale ? można potem zrobić backup aktywacji tak jak to przy retail ? (aby przy reinstalacji systemu nie było trzeba znowu dzwonić)

i jeszcze jedno, po zainstalowaniu owe wersji "ProVLx64GA" nie da się w niej doinstalować WMC ? (tak pytam z ciekawości)

Tak, Na stałe. Pamiętajcie, że w Skype musicie mieć w profilu (uzupełniane) na stornie jako kraj UK i miasto np. London.

Do wersji WMC potrzebny jest retail key, jak sama nazwa wskazuje nie pasuje on do VL i z tego co się orientuje z VL  nie zadziała WMC.

KMSpico v9.0.5.20131110 RC Edition.

- Requirements: .NET 4.0 or Windows 8/2012.
- Activate: Windows Vista Business/N/Enterprise/N
            Windows 7 Professional/N/Enterprise/N
            Windows 8 All
            Windows 8.1 All
            Office 2010/2013
            Windows Server 2008/Standard/Datacenter/Enterprise/2008R2/Standard/Datacenter/Enterprise/
            Windows Server 2012/Standard/Datacenter/2012R2/Standard/Datacenter

1. Run KMSpico_setup.exe
2. Install it.
2.1 For W8.1 Accept Install the Tap Network driver.
3. Done.

Based off of open source code KMSEmulator of mikmik38, deagles and jm287.

Recommendations Optional:

- Make exceptions to Directory %ProgramFiles%\KMSpico\*.exe in Antivirus or Defender.

How This Program Works:

1. Install KMSpico in Windows.
1.1 Create Shortcuts for KMSpico
1.2 In W8.1 Install the Tap Network Driver.
2. Run automatically KMSELDI.
2.1 Make Tokens Backup.
2.2 Detect VL or Retail and depending of the License Status activate or convert to VL.
2.3 Activate for 180 days all VL products found.
3. Install a windows service that reactive every windows start.
4. Create a task schedule for AutoPico to run every 24 hours.

przed chwilą aktywowałem ,dziekuje za pomocną dłoń ,trochę się obawiałem czy sobie poradzę ,ale dałem rade, jak dałem to inni też muszą dać , grabula

Avx - ma racje kodujcie klucze ,żeby były widoczne tylko po zalogowaniu  ,ja już zrobiłem sobie kopie licencji oraz systemu więc mogę na razie spać spokojnie

czy jeśli jest zainstalowany KMSpico to można odinstalowac go i zaktywować system telefonicznie?

czy jest jakis klucz do 8.1 ProVL x64 GA?

Tak i tak. Klucz MAK wyżej,

a przy wersji  ProVL x64 GA który klucz wpisujemy przy instalacji?

Klucz przy instalacji nie jest wymagany. Wprowadzamy go ręcznie przez CMD i potem aktywujemy przez tel. Patrz pierwszy post.

Windows 8/8.1 RTM Pro WMC Phone Activation RETAIL Keys

slmgr.vbs -ipk YHVTD-QJC6F-Q8NM8-PC8MC-GQ4FQ

slmgr.vbs -ipk 4RFPG-7B7N8-7999D-TFCY9-GJCM3

slmgr.vbs -ipk 4TPT6-78C8H-6RTN8-C8TVG-GMQJD

slmgr.vbs -ipk YGCYT-GJVN6-PVC9X-2QH68-33TB3

***If any key failed try to use another one****

[Tested working on 19 November 2013]

Windows 8/8.1 RTM Pro WMC Phone Activation RETAIL Keys

slmgr.vbs -ipk YHVTD-QJC6F-Q8NM8-PC8MC-GQ4FQ

slmgr.vbs -ipk 4RFPG-7B7N8-7999D-TFCY9-GJCM3

slmgr.vbs -ipk 4TPT6-78C8H-6RTN8-C8TVG-GMQJD

slmgr.vbs -ipk YGCYT-GJVN6-PVC9X-2QH68-33TB3

[Tested working on 19 November 2013]

W jakim przypadku te klucze działają? Jak sie ma ściągnięty W8.1 Pro to się tymi kluczami aktywuje? Czy trzeba mieć ściągnięty W8.1+WMC?(jeżeli w ogóle jest gdzieś taki iso...)

Zaciągam Windows 8.1 - ProVL x64 GA.

Aktywuję system manualnie zgodnie z instrukcją w poście [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (czyli nie korzystając z programików typu KMSpico,KMSmicro) na 180dni.

Pytanie - czy po takiej aktywacji mogę próbować szukać klucza i aktywować na stałe via telefon/skype bez żadnych innych działań?

ODP: już doczytałem - tak można potem aktywować później przez telefon/skype.

Aktualne pozostaje pytanie:

Czy np. muszę wcześniej usunąć serwer kms wprowadzony manualnie?

PS.

dopiero wgryzam się w temat więc pytam także trochę "po omacku".

Windows 8.1 RTM Pro WMC Offline Activation RETAIL Keys

slmgr.vbs -ipk KTHKM-GWQRR-FBN93-DMBRM-WHRFQ

slmgr.vbs -ipk DRTQY-2C7DC-NBQPC-PYFYH-PWCM3

slmgr.vbs -ipk 68QYD-2X7KY-X3HBN-H2MMJ-9TJY3

slmgr.vbs -ipk WCVRC-WVV7B-BT3N2-RGB72-27GB3

[Tested working on 21 September 2013]

Windows 8.1 RTM Pro WMC Offline Activation RETAIL Keys

slmgr.vbs -ipk KTHKM-GWQRR-FBN93-DMBRM-WHRFQ

slmgr.vbs -ipk DRTQY-2C7DC-NBQPC-PYFYH-PWCM3

slmgr.vbs -ipk 68QYD-2X7KY-X3HBN-H2MMJ-9TJY3

slmgr.vbs -ipk WCVRC-WVV7B-BT3N2-RGB72-27GB3

[Tested working on 21 September 2013]

Skąd pobrać Windows 8.1 RTM Pro WMC?

od kiedy WMC jest w Enterprise ? 

jak chcesz miec dodatek WMC to tylko wersja Pro i to retail a nie VL, nie ma gotowych oryginalnych obrazow od Ms z WMC, instalujesz pro retail i pozniej doinstalowujesz WMC lub pobierasz jakies obrazy ktore ktos zmodyfikował i dodal wmc do pro

od kiedy WMC jest w Enterprise ? 

jak chcesz miec dodatek WMC to tylko wersja Pro i to retail a nie VL, nie ma gotowych oryginalnych obrazow od Ms z WMC, instalujesz pro retail i pozniej doinstalowujesz WMC lub pobierasz jakies obrazy ktore ktos zmodyfikował i dodal wmc do pro

A jak ktoś nie chce WMC to musi szukać kluczy Windows 8.1 RTM Pro Offline Activation RETAIL Keys , kttórych niestety jest mniej...

czesc wszystkim.. przepraszam z góry jeśli napisze w nieodpowiednim dziale, ale jestem nowy na forum i nie znalazłem odpowiedniego miejsca na forum by zadac pytanie, a ma się ono nastepujaco:

zainstalowałem Win8.1 Pro x64 RTM, wykonałem aktywacje za pomocą aktywatora i zgodnie z załączoną do niego instrukcja i tak:

- po wpisaniu w wierszu polecenia komendy: slmgr.vbs /dlv mam takie informacje:

Stan licencji: licencjonowano

Data zakończenia okresu oceny: 2014-01-16 00:59:59

- po wpisaniu w wierszu polecenia komendy: slmgr.vbs /xpr konsola zwraca komunikat:

Windows® Professional edition: Komputer został trwale aktywowany.

czy ktoś z forumowiczow jest w stanie mi wyjasnic co to jest ten okres oceny i czy po tym okresie winda nie przestanie nagle dzialac oraz czy jeśli komenda slmgr.vbs /xpr twierdzi, ze system jest aktywowany to jest on aktywowany w rzeczywistości czy np. wirtualnie ?

Dodatkowo po kliknieciu prawym klawiszem myszy na komputer i wybraniu właściwości, w nowo otwartym oknie w pozycji Aktywacja systemu Windows jest napisane ze system windows został aktywowany.. trochę to jakos pomieszane i nie bardzo wiem w jakie informacje, które zwraca komputer wierzyc.. ;)) z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information