Jump to content

Aktywacja Windows 8.1 Phone

Recommended Posts

Posted

co to za klucz : OEM:MONSLP ? bo tak wskazala mi strona po wpisaniu klucza ?

Tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

aha, czyli dany klucz będzie pasował i aktywował obrazy 8.1 retail (dostępne w necie) lub oem/box z polek sklepowych ? nie vl ?

Jest to klucz OEM, który nie jest przypisany do BIOSU (brak opcji lokalnej aktywacji). Działa jak klucz Retail, czyli nie powinno być problemu z aktywacją 8.1 z półek sklepowych pod warunkiem, że jest użyty do tej samej wersji systemu.  Jedyne opcje aktywacji to online lub telefon.

Posted

hej

przed chwilą zrobiłem wszystko wg 1 postu na infolini brytyskiej przez skypa,

powpisywałem wszystkie numerki, wszystko poszło OK, ale...

windows chyba jest nie aktywny bo dalej w systemie mam link "Aktywuj system Windows"

ale dziwi mnie, że nie było żadnego komunikatu o błedzie tylko "Dziękujemy - to już wszystko"

mam zainstalowany win 8.1 pro

wcześniej próbowałem A9600e robić aktywację ale się nie udało

proszę o informację czy mam już aktywny ten windows czy nie

a jeśli nie? to czy mam robić format i czy ta metoda przez skypa jeszcze działa?

Posted

@cropel

Masz spisane Confirmation ID (te numerki które otrzymałeś od automatu) ?  Jakiego klucza użyłeś? (podaj 5 ostatnich znaków). Jeżeli użyłeś haktywatora A9600e powinieneś uruchomić komendę: sfc /scannow  w pierwszej kolejności, a później kombinować. Metoda przez skype / telefon nadal działa, jeżeli posiadasz niezablokowany klucz.

Posted

mam spisane numery z automatu, mój klucz to *-9Y92F

zrobię jeszcze coś z tym czy format?

co robi komenda sfc /scannow?

P.S. i proszę jeszcze o podanie czym można sprawdziś od jakiej wersji windowsa (pr, core, itp) jest dany klucz

Posted

mam spisane numery z automatu, mój klucz to *-9Y92F

zrobię jeszcze coś z tym czy format?

co robi komenda sfc /scannow?

P.S. i proszę jeszcze o podanie czym można sprawdziś od jakiej wersji windowsa (pr, core, itp) jest dany klucz

Komenda sfc /scannow sprawdza integralność plików systemowych i w razie problemów próbuje je naprawić. Klucz możesz sprawdzić online tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]    albo narzędziem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ps.

Twój klucz jest nieważny, bo był to stary, ogólnodostępny klucz do wersji Preview

Posted

a co z tym moim kluczem i numerkami spisanymi od Anglików?

sprawdzam terac sfc...

Ten? Jeżeli tak to nie aktywujesz tym kluczem i nie mogłeś dostać confirmation id. To klucz do wygasłej wersji Preview

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Posted

klucz wpisał mi się gdy próbowałem aktywować Windows 8.1 RTM Activator Kit czyli tym A9600e

Tak bo ten haktywator zmieniał wersję retail na wersję preview i ludzie mysleli, że są aktywowani. Teraz wersje preview dobiegły końca (chyba 15 stycznia jak się nie mylę) i sen o aktywacji prysnął

Posted

po skanowaniu mam coś takiego:  co dalej z tym robić?

6z6mw7.jpg

No to zrestartuj kompa teraz, a po restarcie zastosuj komendę slmgr /rilc  i dopiero później spróbuj aktywować. TYLKO NIE ŻADNYM HAKTYWATOREM!

Posted

OK, poszło pomyślnie, i teraz co? dzwonić przez skypa?

czy coś z tymi numerkami działać?

Te numerki do niczego ci się nie przydadzą. Jeżeli chcesz aktywowac przez telefon musisz mieć działający klucz, a jak nie masz to jakis aktywator kms albo manualnie poprzez kms. Wybór jest twój.

Ps.

Nie ma gwarancji, że cokolwiek zadziała po tym syfku, który użyłeś ale próbuj. Czekam na odzew.

Posted

wolałbym przez skypa bo byłoby trwale, jest tu dostępny działający klucz?

może na PW? :rolleyes:

Ok. Sprawdź PW i daj znać jak poszło.

Posted

Jeeeeeeeeest! udało się, na tym pierwszym kluczu, dzięki crimson

co prawda angielskiego uczyłem się ostatnio 20lat temu ale jakoś poszło, najgorzej na początku jak mi kazał jakąć dużą liczbę wpisać coś z hundred, musiałem się rozłączyć a za drugim razem było łatwiej bo 35 :D

aaaaaa,  i skypa zainsatlowanego miałem ze sklepu windows 8 na polskim koncie microsoftu

tzn. że chyba nie musi być konto skypa brytyjskie...

dzwoniłem na +448000188354

teraz muszę poszukać jak się ten beckup aktywacji robi i czy on wogóle działa?

po formacie można z niego aktywację odzyskać?

2zg7rc1.jpg

Posted

Jeeeeeeeeest! udało się, na tym pierwszym kluczu, dzięki crimson

co prawda angielskiego uczyłem się ostatnio 20lat temu ale jakoś poszło, najgorzej na początku jak mi kazał jakąć dużą liczbę wpisać coś z hundred, musiałem się rozłączyć a za drugim razem było łatwiej bo 35 :D

aaaaaa,  i skypa zainsatlowanego miałem ze sklepu windows 8 na polskim koncie microsoftu

tzn. że chyba nie musi być konto skypa brytyjskie...

dzwoniłem na +448000188354

teraz muszę poszukać jak się ten beckup aktywacji robi i czy on wogóle działa?

po formacie można z niego aktywację odzyskać?

No to super. Edytowałem PW  przeczytaj, tam wszystko masz odnośnie backup-u. Nie musi być konto brytyjskie (+44) to jest kierunkowy na Wielką Brytanie i wystarczy.

Posted

dziwna sprawa

przy beckupie  Tokens Manager nie znalazł mi klucza, przeczytałem gdzieś że czasami się tak zdarze i trzeba ręcznie wpisać

uruchomiłem ProduKey a tu nr licencji *-C9WKB ten uniwersalny, a do internet explorera nie ma wogóle klucza....

i w tym Tokens Manager nie mogę recznie nic wpisać... :unsure:

komenda slmgr /xpr pokazuje, że komputer został trwale aktywowany

komenda slmgr /xpr pokazuje częściowy klucz: CKBDQ, srtan licencji: licencjonowano

nic z tego nie rozumiem...

Posted

dziwna sprawa

przy beckupie  Tokens Manager nie znalazł mi klucza, przeczytałem gdzieś że czasami się tak zdarze i trzeba ręcznie wpisać

uruchomiłem ProduKey a tu nr licencji *-C9WKB ten uniwersalny, a do internet explorera nie ma wogóle klucza....

i w tym Tokens Manager nie mogę recznie nic wpisać... :unsure:

komenda slmgr /xpr pokazuje, że komputer został trwale aktywowany

Jestem pewien, że  wszystko masz ok z kluczem i aktywacją, tylko ten ProduKey szwankuje. Martwi mnie tylko, że ATM nie chce przyjac klucza, może spróbuj po restarcie kompa, a jak nie to trzymaj te numerki i w razie wpady lub formatu użyj je do ponownej aktywacji w przyszłości.

Posted

OK, jutro spróbuję, na dzisiaj dość zabawy... :)

Tylko nic nie kombinuj z aktywacją, bo teraz jesteś permanentnie aktywowany. ;)

Posted

nic nie będę kombinował bo jest OK :)

ale o  co chodzi z tym "permanentnie aktywowany"?

aha, jak wrócę z pracy to sprawdzę ten klucz wp keyem albo aidą...

Posted

@cropel

Najprawdopodobniej Aida pokaże ci coś takiego zamiast klucza XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX , a ten cały wp key pokaże klucz instalacyjny (uniwersalny) albo nic. U mnie tak było przynajmniej, a powodem jest chyba sposób aktywacji, offline (telefon/skype) lub też wersja klucza którym aktywowałeś, w tym wypadku MAK. Jeżeli komendy sprawdzania licencji mówią, że zostałeś trwale aktywowany to tak jest i nic nie kombinuj.

Posted

nie kombinować nic nie zamierzam, tylko ten beckup aktywacji chciałem zrobić, w domu jeszcze raz spróbuję ATMem, ale jak się nie da to trudno...

aha, jeszcze jedno, czy do win 8.1 można używać ccleanera? albo jakiś podobny program do czyszczenia rejestru?

w poszukiwaniach aktywatorów ściągnął mi się jakiś optimizer (chyba właśnie z produkey), odinstalowałem go ale mogły jakieś śmieci pozostać...

Posted

nie kombinować nic nie zamierzam, tylko ten beckup aktywacji chciałem zrobić, w domu jeszcze raz spróbuję ATMem, ale jak się nie da to trudno...

aha, jeszcze jedno, czy do win 8.1 można używać ccleanera? albo jakiś podobny program do czyszczenia rejestru?

w poszukiwaniach aktywatorów ściągnął mi się jakiś optimizer (chyba właśnie z produkey), odinstalowałem go ale mogły jakieś śmieci pozostać...

Oczywiście, że możesz używać CCleanera. Pousuwaj wszystkie pozostałości po tym pseudo-aktywatorze i powiedz sobie: NIGDY WIĘCEJ HAKTYWATORÓW! :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information