Mr.T Posted September 8, 2013 Report Posted September 8, 2013 Powitać oto działająca metoda żeby aktywować system Windows 8.1 ponieważ aktywacja nie działa jak się zadzwoni na infolinie Polską pokaże jak można za darmo za pomocą Skype (najlepiej) aktywować Po pierwsze musimy założyć konto Skype tak żeby w czasie rejestracji miejsce zamieszkania dać Wielka Brytania miasto np. Londyn język dać Angielski. Sciągamy (jak ktoś ma to nie musi) Skype i logujemy się na wcześniej utworzone konto. Potem uruchamiamy wiersz poleceń z uprawnieniami Administratora i wpisujemy którąś z poniżych komend. slmgr.vbs -ipk 73RYF-NDRMX-PGGKM-67FBK-DYFDH slmgr.vbs -ipk GQJXN-6PMCY-PWMR2-JY2JC-TMQG7 slmgr.vbs -ipk F6KC2-FNB33-4JQ8J-9WRDC-3YFDH slmgr.vbs -ipk HB3K3-NM6YM-FFM22-BMHXF-9WXT7 slmgr.vbs -ipk DNK6C-32W83-43TG4-2V7K6-9KT67 slmgr.vbs -ipk G2NJM-7GQ2M-PGF76-4CRFG-3V3G7 slmgr.vbs -ipk CGWVF-N3VMK-CVG7W-MBB9Y-MY2KV czekamy jak pojawi się komunikat o zainstalowaniu klucza produktu i dajemy OK. w tym samym wierszu poleceń wpisujemy: slui 4 wybieramy kraj Wielka Brytania (United Kingdom) i zapomocą skype dzwonimy na darmowy numer który zaczyna się od (0) (800) ... musimy przygotować się na to że lektor na infolinii bd po angielsku naciskamy przyciski zgodnie z tym co mówi lektor. Potem lektor poprosi nas o kod weryfikacyjny wpisujemy grupami 1-9 potem naciskamy przycisk podajże Enter your confirmation ID i wpisujemy to co nam lektro poda też grupami od A-H i po wszystkim rozłaczmy się i naciskamy przycisk Activate i już mamy zaktywowany system
mrFreeze Posted September 8, 2013 Report Posted September 8, 2013 Po zainstalowaniu systemuUruchamiamy CMD (wiersz poleceń) jako administrator i wpisujemy jeden z naszych kluczy tak jak w pliku txt poprzedzając serial slmgr.vbs -ipkZapamiętaj jaki serial użyłeś będzie potrzebny (ogólnie jego ostatnie 5 znaków).Następnie wywołujemy z wiersza poleceń slui 4 (enter). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Otworzy się nowe okno wybieramy Wielka Brytania dalej spisujemy identyfikator instalacji.Wchodzimy na stronę i w tym wątku podajemy klucz i identyfikator instalacji[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Musimy się zarejestrować i czekamy na odp.Czasami trzeba klucze kilka razy wprowadzać ale póki co metoda sprawdzona. Klucze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Dziadek13 Posted September 13, 2013 Report Posted September 13, 2013 Czasami trzeba klucze kilka razy wprowadzać ale póki co metoda sprawdzona. Mam taki problem uruchamiam CMD na prawach administratora i wpisuje "slmgr.vbs -ipk xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx" oczywiście klucz otrzymany z tamtej strony potem wyskakuje okienko z informacją że klucz został poprawnie wpisany a po sprawdzeniu aktywacji system jest nie aktywowany co robie źle ??. Troche zielony jestem lub nie ograniam tematu.
Guest Dejot123 Posted September 13, 2013 Report Posted September 13, 2013 Dziadek13 po prostu teraz pozostaje ci z wiersza poleceń slui 4 (enter). Otrzymasz okno z ID systemu spisz go i podaj na stronie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Podaje klucze Windows 8.1 Pro & WMC Offline Activation RETAIL Keys [Retail Edition Only] Klucze 13.09.2013 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Vamude Posted September 13, 2013 Report Posted September 13, 2013 Dzięki Mr.T:) bezproblemowa aktywacja
mrFreeze Posted September 13, 2013 Report Posted September 13, 2013 Poprzedni link nie działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
czarek1212 Posted September 14, 2013 Report Posted September 14, 2013 do kiedy macie tą aktywacje? aktywacja bezterminowa?
my_g0t Posted September 15, 2013 Report Posted September 15, 2013 No u mnie wczoraj po wklepaniu seriala z 14.09 robo-pani ze skype stwierdziła, że padłem ofiarą piractwa . Powiedzcie mi, czy konto użytkownika jest teraz tylko online, czy też po prostu neta trzeba odłączyć podczas instalacji, aby mieć konto lokalne ?
Guest junki Posted September 16, 2013 Report Posted September 16, 2013 No u mnie wczoraj po wklepaniu seriala z 14.09 robo-pani ze skype stwierdziła, że padłem ofiarą piractwa . Powiedzcie mi, czy konto użytkownika jest teraz tylko online, czy też po prostu neta trzeba odłączyć podczas instalacji, aby mieć konto lokalne ? Skoro padłes ofiarą piractwa znaczy, że klucz który użyłes został już aktywowany przez zbyt wiele osób, i w związku tym jest zablokowany. Spróbuj inne. Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, także proszę modów o ulokowanie tego w odpowiednim forum. Paczka kluczy Office 2013 Pro Plus, Office 2013 Visio Pro Plus, Office 2013 Project Pro Plus, działających w aktywacji telefonicznej (skype) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Paczka kluczyków do Windows 8 & 8.1 & WMC do aktywacji telefonicznej (skype): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Narzędzie do sprawdzania wersji klucza tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
zibi62 Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Aktywacja przez skaypa działa dzięki za pomoc jednak mam pytanie przy pomocy programu tuneup utilities wyświetliłem sobie informację o systemie i jest tam podany klucz aktywacyjny który mi się zainstalował po aktywacji telefonicznej.Iteraz moje pytanie czy po formacie i ponownym zainstalowaniu systemu windows 8.1 przy pomocy tego klucza aktywuje się windows automatycznie czy też zabawa w dzwonienie od nowa
marcel45143 Posted September 17, 2013 Report Posted September 17, 2013 Będziesz musiał aktywować znowu przez telefon lub Skype ale możesz backup aktywacji zrobić to wtedy już nie będziesz musiał aktywować przez telefon lub Skype
Guest slawek19926 Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 Witam wszystkich. Mam pewien problem którego nie potrafię rozwiązać a mianowicie w żaden sposób nie mogę aktywować Win8.1+Media Center. Próbowałem już różnych kluczy wszystkie fajnie się zmieniają ale jak podczas aktywacji telefonicznej podaje identyfikator instalacji to za każdym razem słyszę że mogłem paść ofiarą piractwa. Oczywiście dzwonię ze Skype na numer Wielkiej Brytanii. Jeśli to coś pomoże to sam instalowałem spolszczenie oraz Media Center. Proszę o w miarę szybką pomoc.
Guest zbig Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 Niestety wszystkie podane klucze już są zablokowane
mar173 Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 System chodzi jak zabójca - zabójca wcześniejszych wersji windows, bo jest po prostu szybszy w moim subiektywnym odczuciu na sprzęcie 1,6ghz i 1gb ram. Szkoda, że nie można aktywować. Dobrze by było chociaż przedłużyć wersję TRIAL i usunąć monit ubiegający się o aktywację systemu.
zibi62 Posted September 23, 2013 Report Posted September 23, 2013 Witam znalazłem coś takiego może się komuś przyda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
szuwarek102 Posted September 29, 2013 Report Posted September 29, 2013 witam wszystkich rozchodzi się o to że system mam już aktywowany i jak bym zrobił kopie acronisem i przywróce ją czy system będzie aktywowany czy trzeba będzie ponownie dzwonić .Advanced Tokens Manager nie działa szuka jakieś kompatybilnośći i tak w kółko .
em1L Posted September 29, 2013 Report Posted September 29, 2013 @up Nie lepiej zrobić backup aktywacji i na nowym systemie ją przywrócić ? Np. tym sposobem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
szuwarek102 Posted September 29, 2013 Report Posted September 29, 2013 ale skąd pobrać ten programik ok program mam a gdzie on zapisuje bacup aktywacji.
szuwarek102 Posted September 30, 2013 Report Posted September 30, 2013 Działający klucz slmgr.vbs -ipk WXGVN-23YWP-PWQRG-J6TPG-GMRXB
szuwarek102 Posted September 30, 2013 Report Posted September 30, 2013 Działający klucz slmgr.vbs -ipk WXGVN-23YWP-PWQRG-J6TPG-GMRXB [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tym programikiem udało mi się zrobić bacup aktywacji.
sabrex11 Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 no dobra...ale gdzie ci się ten backup zapisał?
szuwarek102 Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 zapisał się w tym samym folderze co jest programik po bacup utworzył się folder windows activation bacup.
dowgiallo Posted October 2, 2013 Report Posted October 2, 2013 Na tym slmgr.vbs -ipk T83TX-N7YVW-7DRB8-PGK3X-66JXV dzisiaj aktywowałem system win 8.1 pro RTM. Po wpisaniu slui 4 przedzwoniłem na warszawski nr ms przez komórkę 48 225941999. Komp. cały czas podłączony do internetu podczas podawania i wpisywania otrzymanych liczb w odpowiednie bloki. Spokojnie i bez problemów. Najwazniejsze, że system aktywowany bezterminowo /trwale/.
dowgiallo Posted October 3, 2013 Report Posted October 3, 2013 Jest taki program Windows 8.1 Product Key Finder Ultimate v13.09.6 i on na bieżąco uaktualnia klucze. Po wprowadzeniu klucz za pomoca slmgr.vbs/ipk (wpisac klucz produktu) a potem po próbie slmgr -ato tj aktywacji, jeśli odpowiedź bedzie ,że usługa ustaliła, że klucz jest zablokowany to trzeba z aktywacja telefoniczną dać sobie spokój , jednak kiedy odpowiedź bdędzie, że tego klucz nie można uzyc do aktywacji to próbować wpisać slui 4 i telefonicznie pod nr w Warszawie 48 225941999 automatycznie aktywować win 8.1 pro.
Michal90 Posted October 3, 2013 Report Posted October 3, 2013 Hej, czy nie ma problemu przy aktywacja W8.1 Pro poprzez klucz z WMC z Windows8(który dostałem od Microsoftu jak jeszcze ten sposób działał na W8) ? Czyli że jak dodam funkcję WMC na Windows 8.1 i wkleje klucz ktory dostalem od Microsoftu to czy dzięki temu będę miał aktywny system?
mrFreeze Posted October 6, 2013 Report Posted October 6, 2013 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
dowgiallo Posted October 6, 2013 Report Posted October 6, 2013 Na pierwszym kluczu aktywowałem system na drugim komputerze. Telefonicznie na nr 48 225941999. Najpierw slmgr.vbs -ipk YQP9H-VFNFD-JC68W-C6CQ2-Q3VPY slmgr.vbs/ato slmgr -slui 4 wybieram Polska dzwonię i na klawiaturze po kolei 1 1 # a następnie z bloku podaje liczby ID wystukują na klawiaturze telefonu, po zakończeniu zostają generowane liczby, które podaje lektor i zestawem wpisuje się po kolei w poszczególne bloki. Po zakończeniu wpisywania naciskasz na przycisk Aktywuj i koniec. System jest aktywowany. Kilka chwil i po ptakach.
dowgiallo Posted October 6, 2013 Report Posted October 6, 2013 Program wyszukujący aktualne klucze do instalacji win 8.1 - Windows 8.1 Daily Updated CD Keys 2013 v1.0
bnq Posted October 6, 2013 Report Posted October 6, 2013 Program wyszukujący aktualne klucze do instalacji win 8.1 - Windows 8.1 Daily Updated CD Keys 2013 v1.0 szkoda, że nie pokazują się nowe klucze do wersji core
erbeka Posted October 7, 2013 Report Posted October 7, 2013 Witam, czy któryś z użytkowników owego forum orientuję się gdzie można znaleźć klucz do windows 8.1 rtm pro, które są jeszcze aktywne ? Gdyż sprawdziłem już 183 kluczy i każdy z nich jest zablokowany.Jeżeli ktoś z was wie gdzie można uzyskać aktualny klucz to bardzo prosiłbym o podanie informacji na ten temat.Klucz oczywiście potrzebny mi jest do aktywacji windows'a:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Z góry dziękuje za każdą odpowiedź.
Recommended Posts