Mr.T Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 Win 7 Mini Starter - Notebook 2k15 http://i.imgur.com/qM1DC.png Modyfikacja "Win 7 Mini Starter - Notebook 2k15" oparta jest na Windows 7 Sp1 Starter. System powstał specjalnie dla osób posiadających Notebooki właśnie z licencją na Windows 7 Starter. ale i na nich org system nie jest demonem prędkości. Zintegrowane: Zestaw poprawek oficjalnych 193 szt. , DirectX, Internet Explorer 11 PL, wszystkie pakiety DotNET, łącznie z wersją 4.5.2 . Z dodatków: 7z (nowe ikony), dodatki CPL, dodatki PPM, szybkie skróty, odpowiedni zestaw Tweaków, odblokowane obce style (dodanych jeden) Dodana personalizacja, Aero, możliwość zmiany tapety oraz testowo obsługa 4 giga ram. Usuniete: Ekran powitalny, Dźwieki zdarzeń, Przykładowa Muzyka i Video,Wydaszacze, Przykładowe obrazy, Pomoc, Wsparcie mowy, Wszystkie języki (polski został) Język naturalny, Defender, niektóre sterowniki (w tym stare grafiki),Easy Transfer oraz przeczyszczony ekstremalnie folder WinSxS. Modułu WU nie usuwałem większość z was go używa ale zalecam po zainstalowaniu wyłączyć ją po prostu na stałe. Zrzuty: ******************************************************************************************************************* Java,Adobe, VC ++ i inne można pobrac [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w łatwych instalatorach ******************************************************************************************************************* ISO waży 1.11 GIGA Download: Mały BONUS ta sama wersja pozbawiona IE, gadżetów, gier, defendera, sterowników drukarek oraz skanerów ISO 0,985 GIGA Mały BONUS II ta sama wersja pozbawiona IE, WMP gadżetów, gier, defendera, sterowników drukarek oraz skanerów ISO 0,867 GIGA wersja na płytę CD [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Harry37, Aresss, moszter and 1 other like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted March 1, 2015 Author Report Share Posted March 1, 2015 System dostępny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 Wielki plusik za tapetę, haha Instalator jest w ESD? Bo może by się dało go skrócić na płytę CD 870 MB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted March 1, 2015 Author Report Share Posted March 1, 2015 nstalator jest w ESD? tylko 8 obsluguje esd jak dam instalator 8 to nie wiadomo czy wszedzie pojdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoca94 Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Na netbooka się nadaje? AMD Dual-Core C-50 1.0GHz, 4GB RAM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Pójdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoca94 Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Pójdzie a nadaje się to znaczna różnica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Sam wiesz, jak cienki procek siedzi w nim Ale powinien działać lepiej niż czyścioch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoca94 Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Procesor katastrofa, a ja jestem przyzwyczajony do ZNACZNIE szybszych procesorów. Niestety mój tablet został uszkodzony i na czas naprawy będę musiał męczyć się z wydajnością AMD C-50... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoca94 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Zainstalowałem ten system i uruchomiłem patch na obsługę 4gb ram po czym nastąpiło automatyczne ponowne uruchomienie ale niestety nadal dostępne tylko 2gb z 4gb widocznej pamięci. Wcześniej obecny Windows XP obsługiwał 3,5gb pamięci więc to raczej wina softwara niż hardware. Mogę liczyć na jakąś pomoc? Zależy mi na wykorzystaniu licencji na Windows 7 Starter ale jeżeli mam na tym stracić połowę pamięci ram to chyba zrezygnuję... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted March 3, 2015 Author Report Share Posted March 3, 2015 Zainstalowałem ten system i uruchomiłem patch na obsługę 4gb przy starcie masz wybor czy zwykly czy z obsluga 128 giga musisz wybrac 128 g mozesz nawet ustawic w msconfog to na stale jako domyslne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoca94 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Ahaaa... czyli po wgraniu tego patcha po prostu pojawia się możliwość wyboru wersji 128 giga przy starcie systemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted March 3, 2015 Author Report Share Posted March 3, 2015 tak a jak pierwsze wrazenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoca94 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Przed chwilką sformatowałem i zainstalowałem ponownie bo wczoraj troszkę nakombinowałem, następnie zamierzam doinstalować podstawowe narzędzia m.in. Office 2013, Photoshop CS6 i zdam relację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pio2411 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Czysty system włącz wyąłcz funkcje systemu chciałem wywalić IE i gry Wystąpił błąd.Nie wszystkie funkcje zostały pomyślnie zmienione Po restarcie wszystko bez zmian.Jakieś pomysły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Czysty system włącz wyąłcz funkcje systemu chciałem wywalić IE i gry Wystąpił błąd.Nie wszystkie funkcje zostały pomyślnie zmienione Po restarcie wszystko bez zmian.Jakieś pomysły IE nie wywalisz raczej a gry to powinno sie dac usunac chyba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pio2411 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 IE nie wywalisz raczej a gry to powinno sie dac usunac chyba Zawsze wywalałem IE bez problemu ale teraz nic nie mogę gadżety,usługi drukowania też nie mogę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoca94 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Panel sterowania -> Programy i funkcje -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows -> Odznaczenie gier i kliknięcie ok -> Błąd. Potwierdzone info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted March 3, 2015 Author Report Share Posted March 3, 2015 Czysty system włącz wyąłcz funkcje systemu chciałem wywalić IE i gry Wystąpił błąd.Nie wszystkie funkcje zostały pomyślnie zmienione Po restarcie wszystko bez zmian.Jakieś pomysły Panel sterowania -> Programy i funkcje -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows -> Odznaczenie gier i kliknięcie ok -> Błąd. Potwierdzone info Ręce opadają jak chcecie w pełni funkcjonalny system zainstalujcie org a nie takie malenstwo co z 150 poprawkami wazy 1.11 giga wiadomo ze cos za cos ile IE wazy ile gry 50 mega razem usunac skroty i po problemie w tle niedzialaja litosci odechciewa sie czegos wydawania i robienia devhost97 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pio2411 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 "odechciewa sie czegos wydawania i robienia" Romek spoko zawsze usuwałem i dlatego piszę co i jak. Czy te ikony w menu start da się troszkę powiększyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted March 3, 2015 Author Report Share Posted March 3, 2015 Masz przeciez w menu start dostosuj a tam uzyj duzych ikon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pio2411 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Ok już znalazłem. Jeszcz nie zainstalowałem noda ale system jest szybki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted March 3, 2015 Author Report Share Posted March 3, 2015 Mały BONUS ta sama wersja pozbawiona IE, gadżetów, gier, defendera, sterowników drukarek oraz skanerów ISO 0,985 GIGA [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3vin Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Dziękować za mega kastrata, choć myślałem, że jak IE poleciał to i WMP też zniknie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAFAŁ Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 k3vin hihihi to pewnikiem Romek i wmp wywali aż zejdzie do wersji cd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3vin Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Się trochę rozpędziłem i trochę poinstalowałem programów, sterowników, a chciałem screena po świeżej instalacji zrobić. Dodając PicPick można było też usunąć Painta ^^ to i j/w system na CD się zmieści. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted March 3, 2015 Author Report Share Posted March 3, 2015 Się trochę rozpędziłem i trochę poinstalowałem programów, i jak to chodzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deco164 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Chodzi całkiem dobrze nie ma problemów jak na startera bardzo dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k3vin Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Sytem chodzi b. szybko. Nie korzystam z jakiś zaawansowanych programów, gdzie chyba MS Office najbardziej złożony na netbooku Zdołałem zainstalować cały 'podstawowy' pakiet programów z których korzystam. Brak błędów jak na razie. Co najwyżej to po instalacji MS Office 2007 [znalazłem jakąś starszą, zaktualizowaną na października stąd], w zakończeniu było info, że niektóre aktualizacje nie mogły zostać zainstalowane, ale word i excel chodzą bezproblemowo. Więc system super na stare kompy, czy netbooki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted March 4, 2015 Author Report Share Posted March 4, 2015 Mały BONUS II ta sama wersja pozbawiona IE, WMP gadżetów, gier, defendera, sterowników drukarek oraz skanerów ISO 0,867 GIGA wersja na płytę CD [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts