Jump to content
WinClub
Dlpe

ReviOS - ciekawa modyfikacja 10

Recommended Posts

Hej, ostatnio natknalem sie na ciekawa modyfikacje 10 (i nie tylko bo maja tez 8.1 i 7). ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników])

Maja wersje 2004,1809 i 1709 systemow  w  modyfikacjach S oraz U, ktore roznia sie supportem sklepu itd.

Testowalem na virtualboxie i wyglada solidnie.System (testowalem tylko 1709) po instalacji zajmuje 8gb. Jedyne co mnie zastanawia to te informacje odnosnie "bezpieczenstwa", moze ktos bardziej obyty w tych sprawach potestuje i da bardziej znac.

 

 

edit:

daje pare screenow z 1709 na vmce

Screenshot_29.png.419b820d719cbeb95cdec502935d3da7.png

Screenshot_30.png.461a8d2e2f8e295fbc791e064a642592.png

Edited by Dlpe
dodanie screenow
Hendrix, JanKo6 and WinXFan like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, profilm34 napisał:

37 procesów ..... lux

a zrobiłeś inne systemy ,,,,ile procesów ?

 

Zainstalowalem testowo normalnie (na fizycznej maszynie), po instalacji sterownikow i zastosowaniu paru skryptow pod optymalizacje mam 48 procesow na starcie, zerowe zuzycie oczywiscie i pobor do 700mb ramu. wersja 1709 U 3.5. Co do 8.1 to na virtualce po skryptach zszedlem do 22procesow i 300mb zuzycia ramu, nie wiem jak na fizycznej. Win7 i win10 2004 nie testowalem. 

 

Bez odpalonych programow pod logitecha i nzxt mam 39procesow na fizycznej i  500mb zuzycia ramu na starcie.

Na ich discordzie ludzie zeszli nawet do 26 procesow wlasnie na 1709 3.5, plus maja sporo tweakow dodatkowych. Nie wiem tez czy to placebo czy nie ale czuje jakby nie bylo takiego delayu w uzywaniu, zwlaszcza w gierkach.

 

Jak narazie tez bez problemow directx, vc++ wszystkie zainstalowane, framework dziala, tablet graficzny dziala, jest miod.

matejd likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

O co chodzi z tymi skryptami aby zmniejszyc procesy i zużycie ? Skąd je bierzesz i czy można je stosować na każdym modzie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, mt17 napisał:

O co chodzi z tymi skryptami aby zmniejszyc procesy i zużycie ? Skąd je bierzesz i czy można je stosować na każdym modzie?

Glowny ktorego uzywam to ten: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

open source wiec masz wszystko pokazane

 

Oprocz tego trzeba wspomniec ze jest masa fajnych na forum od uzytkownikow wincluba i tez warto potestowac. Teoretycznie mozna na kazdym, ale czesto autorzy modow odradzaja, bo koliduje to z ich skryptami.

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minut temu, enterprise2000 napisał:

Nie działa cyfrowa aktywacja legalnym kluczem

Tym  aktywuj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minut temu, G77 napisał:

szkoda ze tam nie pisze ktore to w7 8.1 a 10 ,tylko jakies revios itd 

szlak wie kery to kery :g:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, marcelgg napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

as zablysnal to ze w10 to wiem , ale koles z pierwszego posta pisze ze jeszcze w7 i w 8.1 przerabjaja , ale gdzie one sa ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minut temu, WinXFan napisał:

chyba ReviOS=10 Unify=8.1 a Amend=7

zwal jak zwal :P

ps.szkoda ze nie ma wersji PL i Live jak w linux , to bym sobie nawet i potestowal 

12 minut temu, zbigniew59 napisał:

A ktoś próbował sprawdzic to co napisałem?

ja 10 nie uzywam wogole , 7 ewentulanie 8.1 

ale jak piszesz ze takie cyrki z PL  to daje sobie spokoj z tym :whistle3:

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Na najnowszym 2004 nie można zainstalować j.polskiego.  ReviOS - 2004 U1.0

Ale najpierw doinstalować polski pakiet językowy w instalatorze windowsa.

xWn9N43.png

 

4 godziny temu, zbigniew59 napisał:

ReviOS - 2004 U1.0 - po spolszczeniu nie działa u mnie notatnik systemowy i word pad. Mówie o U1.0

 

vUeAY7e.png

 

U mnie działa

 

MarcinGX likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minut temu, marcelgg napisał:

Ale najpierw doinstalować polski pakiet językowy w instalatorze windowsa.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

U mnie działa

 

Używasz S1.0 a nie U1.0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information