Jump to content

Win JG10 x64 2004 - archiwum

Recommended Posts

Dzieki za prace. Instalacja bez problemu. Mam lite na Dell e4300., Smiga. Ale ,,, nie moge ustawic czystego tła logowania. gpedit.msc nie działa. Nie zmienia sie kursoor myszy. nie moge zmiec avatara w menu.  To tyle ca mnie uderzylo jak na poczatek.  Dzieki. Myslem ze naste[na wersja bedzie super. 

Jak na razie bez zarzutu .Dziękuję za włożoną pracę.Jeśli PRO-Lite będzie podobny ,będzie super.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

2 godziny temu, mikita103 napisał:

Dzieki za prace. Instalacja bez problemu. Mam lite na Dell e4300., Smiga. Ale ,,, nie moge ustawic czystego tła logowania. gpedit.msc nie działa. Nie zmienia sie kursoor myszy. nie moge zmiec avatara w menu.  To tyle ca mnie uderzylo jak na poczatek.  Dzieki. Myslem ze naste[na wersja bedzie super. 

Od kiedy oryginalnie w Home jest gpedit.msc?...

Avatara możesz zmienić, najpierw musi być widoczny na ekranie logowania. TUNING -> EKRAN LOGOWANIA...

Kursorów nie zmienisz, bo są wycięte

Tło logowania możesz zmienić! Od tego jest WinAeroTweaker w menu Narzędzia

Litości, wszystkie Twoje "Ale..." możesz sobie od ręki ustawić, z wyjątkiem gpedit.msc, które w systemie nie ma.

41 minut temu, enterprise2000 napisał:

Zainstalowany na VmWare, przeprowadzone tylko czyszczenie i optymalizacja usług.

Żadne programy dodatkowe nie instalowane.

Jest taki u mnie problem, że bardzo długo startuje około 32 sekundy, gdzie inne windowsy robią to w 14 sekund.

W podgląd zdarzeń błędami sypie "The Windows Process Activation Service (WAS) "  - nie wiem co to za licho.

Czyszczenie WinSxS dochodzi do 20% 

Czyszczenie WinSxS kończy się na 20%, jak skrypt zauważy, że ten folder ma tylko 59MB... TAK MA BYĆ!

WAS - ma być wyłączone po optymalizacji. To zbędna zupełnie usługa, a wyłączona - daje o tym znać podgląd zdarzeń. Zapewne o dziesiątkach innych wyłączonych du*ereli też daje znać. I TAK MA BYĆ! To zamierzony efekt.

Wyłączony plik hiberfil.sys - to wolniejszy rozruch. Powinien być wyłączony przy wszystkich dyskach półprzewodnikowych. Odpowiada on za funkcję hybridboot - czyli szybki start po zamknięciu systemu. Wyłączenie hybridboot'a to wolniejszy rozruch.

Zrób testy rozruchu przy restarcie, bez uprzedniego zamknięcia...

Tak, czy siak, włączę Wam ten hybridboot ponownie w finalu. Nie ważne, że Wam dyski SSD zeżre szybciej...

vitay007 likes this

29 minut temu, enterprise2000 napisał:

Sam start (nie restart) też trwa ponad pół minuty.

Podajcie jakiś sprytny program do analizowania boot systemu, to może coś da się wychwycić.

A porównujesz do innych modów opartych na 2004, czy 1909?

U mnie od pierwszego startu oryginalnego iso z 2004 nie spodobał się czas rozruchu

10 minut temu, enterprise2000 napisał:

Tutaj inny mod wersja 2004.

Startuje bez 20 sekundowej przerwy:

Sprawdź proszę jak się zachowuje system u Ciebie na ustawieniach domyślnych usług z włączonym hiberfilem. Co to za program diagnostyczny?

9 godzin temu, srom-otnik napisał:

Od kiedy oryginalnie w Home jest gpedit.msc?...

Avatara możesz zmienić, najpierw musi być widoczny na ekranie logowania. TUNING -> EKRAN LOGOWANIA...

Kursorów nie zmienisz, bo są wycięte

Tło logowania możesz zmienić! Od tego jest WinAeroTweaker w menu Narzędzia

Litości, wszystkie Twoje "Ale..." możesz sobie od ręki ustawić, z wyjątkiem gpedit.msc, które w systemie nie ma.

A to przepraszam,juz wiem dzieki!!!!

Czyszczenie WinSxS kończy się na 20%, jak skrypt zauważy, że ten folder ma tylko 59MB... TAK MA BYĆ!
WAS - ma być wyłączone po optymalizacji. To zbędna zupełnie usługa, a wyłączona - daje o tym znać podgląd zdarzeń. Zapewne o dziesiątkach innych wyłączonych du*ereli też daje znać. I TAK MA BYĆ! To zamierzony efekt.
Wyłączony plik hiberfil.sys - to wolniejszy rozruch. Powinien być wyłączony przy wszystkich dyskach półprzewodnikowych. Odpowiada on za funkcję hybridboot - czyli szybki start po zamknięciu systemu. Wyłączenie hybridboot'a to wolniejszy rozruch.
Zrób testy rozruchu przy restarcie, bez uprzedniego zamknięcia...
Tak, czy siak, włączę Wam ten hybridboot ponownie w finalu. Nie ważne, że Wam dyski SSD zeżre szybciej...
Niech sobie włączają ręcznie jak system startuje długo. Zapomnieli jak XP się ładował. Ja mam ssd i chciałbym aby pożył jak najdłużej.

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka

A nie mówiłem, że surowiec jest upośledzony?...

Jak mozesz to zrób test na wersji ze wszystkimi aktualizacjami, bo moj mod ma je wszystkie.

Ogólnie to bardzo dobra wiadomość dla mnie - nic nie schrzaniłem jak na razie w tych wersjach testowych.

Ufff.

Kolejny powód dla mnie, żebym nadal hejtował ten gó...ny system, który staje się z każdą kolejną wersją GORSZY :gt500s:

Zrobię Wam tego gniota najlepiej jak będę umiał i wrócę do 1909. 

Zauwarzyłem  ot co zaintalowałem system na nowo. zaraz instalowałem ip filter oraz pythona . Błędu 2503 nie bylo.Po wlączeniu czszczenia po instalacji sterów błąd sie pojawił. Nie wiem czy po wlączeniu Dism++ -czy czysczenia bo włączyłem jedno po drugim.

Godzinę temu, xDegustator napisał:

Siemanko, ja to z takim nietypowym pytaniem xd Jako, że pierwszy raz chcę skorzystać z Twojej modyfikacji w10 mam pytanie, czy zawiera ona ciemny motyw eksploratora ? :D 

Ty na serio? Przecież w10 ma opcje ciemnego motywu od dawna. Z którego wieku przybywasz?

Witam 

Zaistalowałem home lite 

zaistalowałem sterowniki, offica 2016 , bit defender, malwerbytes, win rar, ad guard , simple wall, drukarka z drukiem wi fi epson ,

zainstalowałem  20  nowych skórek , kazda ładuje sie  bez problemu  , steam 

Wszystko bez problemow 

procesów mam po optymizacji 87 po zainstalowaniu wszystkich programów .

sprawdze jesze Dooma  eternal czy chodzi i dam znać

miałem mały problem z uprawnieniami ale nadałem uprawnienia i po sprawie .

5 minut temu, kaminskigdynia napisał:

Witam 

Zaistalowałem home lite 

zaistalowałem sterowniki, offica 2016 , bit defender, malwerbytes, win rar, ad guard , simple wall, drukarka z drukiem wi fi epson ,

zainstalowałem  20  nowych skórek , kazda ładuje sie  bez problemu  , steam 

Wszystko bez problemow 

procesów mam po optymizacji 87 po zainstalowaniu wszystkich programów .

sprawdze jesze Dooma  eternal czy chodzi i dam znać

miałem mały problem z uprawnieniami ale nadałem uprawnienia i po sprawie .

Dzięki za info!

PZDR!

31 minut temu, Warson napisał:

Czy jest to wersja Insider?

Nie, to jest oficjalna majowa wersja.

System zamknięty, gotowy do kompresji ESD i tworzenia ISO Final

Nie robię przy nim nic więcej na tą chwilę.

Może M$ wyda jakieś poprawki na to zamulenie ostatniego ich gniota - wtedy ja również odświeżę to wydanie.

Plany wydawnicze:

- zrobiona od nowa wersja 1909

- odświeżenie/aktualizacja JG8.1 Pro

- nic więcej na horyzoncie na jakiś czas :P

21 godzin temu, srom-otnik napisał:

A porównujesz do innych modów opartych na 2004, czy 1909?

U mnie od pierwszego startu oryginalnego iso z 2004 nie spodobał się czas rozruchu

mnie się bardzo podoba, kopa ma i sie odpala w 10 sekund na ssd, lecz mam problem, dostaje komunikat na starcie ze aplikacja cmd przestala dzialac, lub czasami setup w pirackich grach sie czasami wysypuje, a tak to git

15 godzin temu, srom-otnik napisał:

Może M$ wyda jakieś poprawki na to zamulenie ostatniego ich gniota - wtedy ja również odświeżę to wydanie.

Plany wydawnicze:

Jestem fanem twojego JG8.1, to świetna wiadomość! 

15 godzin temu, srom-otnik napisał:

Plany wydawnicze:

Świetna wiadomość, czekam na JG8.1 Pro, mam zainstalowaną wersję Lite (rewelacja).

jarexpol likes this

Witam @srom-otnik chciałem się dowiedzieć czy to jest finalne wydanie 2004 póki co i czy można wyłączyć Windows Update jak wszystko w Optymalizatorze Usług da się na NIE? Wspominałeś wyżej w komentarzach że będziesz odświeżał 2004 jak wyjdzie jakaś aktualizacja łatek  :-P Pozdrawiam :-)

28 minut temu, DivRoK napisał:

Witam @srom-otnik chciałem się dowiedzieć czy to jest finalne wydanie 2004 póki co i czy można wyłączyć Windows Update jak wszystko w Optymalizatorze Usług da się na NIE? Wspominałeś wyżej w komentarzach że będziesz odświeżał 2004 jak wyjdzie jakaś aktualizacja łatek  :-P Pozdrawiam :-)

Tak, na razie to wersja finalna. Nic lepszego z tym scheißem nie wymyślę, bo nawet mnie odrzuca od tego, żeby nadal przy nim dłubać.

Nie musi być wszystko na NIE! Na pytanie "Czy przywrócić ustawienia domyślne usług? - odpowiadasz NIE, cała reszta to już kwestia Twoich potrzeb...