Jump to content

jaki rom na redmi note 4

C9S

Recommended Posts

hejka postanowiłem odświeżyć swój stary tel 

jak na razie zainstalowałem na nim 

RR-P-v7.0.2-20190916-mido-Official

który miał błędy 

PixelExperience_mido-10.0-20200524-1236-OFFICIAL

na który ten tel już jest chyba za słaby kiedyś miałem pixela ale straszą wersje i był ok jakie jeszcze polecacie do przetestowania 

ja mam aktualnie ten i chodzi ok

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ten też jest ok

ten też jest ok

tu coś na android 9

a tu masz odnośnik do wszystkich romów na xda

Masz  pobrać sobie taki :   Xiaomi eu MIUI12 20.6.4-9.0-port      [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie wiem co  tam mieszałeś  lub co masz tam namieszane ? , ale najlepiej zrób  sobie kopie danych  zrób format   zainstaluj  na czysto.

Dzisiaj aktualizowałem działa bardzo ładnie  bez jakichkolwiek   problemów  i tu masz  jeszcze dodatek  :

Enable Full Screen Gestures    [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

15 minut temu, woj_ani217 napisał:

Masz  pobrać sobie taki :   Xiaomi eu MIUI12 20.6.4-9.0-port      [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie wiem co  tam mieszałeś  lub co masz tam namieszane ? , ale najlepiej zrób  sobie kopie danych  zrób format   zainstaluj  na czysto.

Dzisiaj aktualizowałem działa bardzo ładnie  bez jakichkolwiek   problemów  i tu masz  jeszcze dodatek  :

Enable Full Screen Gestures    [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

miui to syf na tym tel no chyba że ten port jest jakoś odchudzony na pixelu experience chodził znacznie lepiej tylko ta wersja na 10 to już troche za dużo na ten tel

Godzinę temu, nudzija napisał:

ja mam aktualnie ten i chodzi ok

ten też jest ok

ten też jest ok

tu coś na android 9

a tu masz odnośnik do wszystkich romów na xda

ten pierwszy wydaje się być spoko jeszcze by mi się port google camera jakiś przydał i apka do tel i sms od google

3 godziny temu, C9S napisał:

miui to syf na tym tel no chyba że ten port jest jakoś odchudzony na pixelu experience chodził znacznie lepiej tylko ta wersja na 10 to już troche za dużo na ten tel

Co ty kolego za brednie opowiadasz ?  

IMG-20200606-WA0010.jpg

Mam wszystkie  , ale to wszystkie  mody  jakiekolwiek szło  zainstalować na tym telefonie  przetestowane   i  ten  bardzo dobrze działa  ( a siedzę w tym temacie parę lat )   no ale są gusta i guściki  - jeden woli blondynki ,drugi  brunetki.

Jak tak podchodzisz do sprawy to  pościągaj  sobie z  30 - 40  typu  różnego oprogramowania i testuj a nóż   jakiś ci przypasuje.

PS

a jak chcesz  " czyściocha  "  to wejdź sobie na stronę   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   i pościągaj co chcesz  wszystkie na ogół bazują na tym.

Dziesiątka  jest na razie do czterech liter  i gorzej  muli   od  9  czy 8  a już na pewno od tego co podałem .

Co do baterii  dopasuj  Kernel   , ostatnio  siedziałem na  UndergroundKernel  i bateria znośnie  się trzymała  na   MIUI  11  EnglezosKernel   co zaobserwowałem  to że  trzeba to dopasować do swojego sprzętu bo nie ma reguły , na jednym sprzęcie będzie ok na innym już nie ?.

Sprawdzałeś po  ruskich forach  stockowy  -  gcama  ? .

Godzinę temu, BartAcid napisał:

Nie ważne jaki rom, i tak zapierdzieli telefon jak tylko go na chwilę zostawisz.

???  co masz na myśli  , przecież z tym  andkiem  ,  dziurawym ,szpiegującym  , niedopracowanym  ( 8 , 9 , 10  a i już  " 11 "   chociaż  10-ki  nie dopracowali )   jest tak samo jak z  WIN  jak nie wywalisz   śmieci , bzdetów , nie po blokujesz to co trzeba , nie zrotujesz , nie ustawisz partycji jak potrzeba  to będziesz  taki sam burdel  miał  jak w WIN.

Trochę pracy i idzie  działać na tym , ja nie mam  żadnych problemów   i naprawdę  sam jestem  zdziwiony  że  na tym   (  9 mui 12  )  Xiaomi Redmi Note 4X  ( mido )   tak to działa a mam  dwie sztuki tego.

13 godzin temu, woj_ani217 napisał:

Co ty kolego za brednie opowiadasz ?  

Mam wszystkie  , ale to wszystkie  mody  jakiekolwiek szło  zainstalować na tym telefonie  przetestowane   i  ten  bardzo dobrze działa  ( a siedzę w tym temacie parę lat )   no ale są gusta i guściki  - jeden woli blondynki ,drugi  brunetki.

Jak tak podchodzisz do sprawy to  pościągaj  sobie z  30 - 40  typu  różnego oprogramowania i testuj a nóż   jakiś ci przypasuje.

PS

a jak chcesz  " czyściocha  "  to wejdź sobie na stronę   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   i pościągaj co chcesz  wszystkie na ogół bazują na tym.

Dziesiątka  jest na razie do czterech liter  i gorzej  muli   od  9  czy 8  a już na pewno od tego co podałem .

chodzi mi o to że miui z czasem zaczyna mulić czy to zwykłe czy mod a na przykład taki pixel na starej wersji chodził cały czas tak samo dobrze tylko te nowe jakieś niedorobione narazie zainstalowałem ten o nudziji i chodzi ok na ten tel to chyba max android 8 się nadaje

2 godziny temu, TomoS napisał:

Jest jakiś ROM który działa lepiej i trzyma na baterii tak samo jak stockowy a nawet lepiej? Sam siedze na stockowym MIUI 11 ale brakuje mi gcama którego nie można zainstalować na stocku.

gcama idzie normalnie zainstalować na stock tylko musisz mieć camera 2 api enabler i reconvery tylko że po aktualizacji mi ui ci wszystko tel usunie i będzie trzeba jeszcze raz wgrywać recovery i camera2apienabler

14 minut temu, C9S napisał:

chodzi mi o to że miui z czasem zaczyna mulić czy to zwykłe czy mod a na przykład taki pixel na starej wersji chodził cały czas tak samo dobrze tylko te nowe jakieś niedorobione narazie zainstalowałem ten o nudziji i chodzi ok na ten tel to chyba max android 8 się nadaje

Jeżeli masz  taki sam jak ja mam  to się dziwię że  ci muli ? .

Dostałem tel..  z  7  Chinską  wywaliłem zainstalowałem  polską  i dopóki  dawali aktualizację siedziałem na nich  bez problemu  a w między  czasie  ćwiczyłem mody.

Z mojego  " mieszania  " w tym telefonie  to najlepiej chodzi 9   nie 8  chociaż  też się sprawowała ok , 10  za dużo błędów  i  wycinania .

Pixel  też  " ćwiczyłem "  w najróżniejszych  odmianach , jedne lepiej , inne gorzej się sprawowały , nie wiem czym to  akurat jest spowodowane bo na telegramach  też  jedni mówią tak inni  tak,ale w większości ludzie chwalą.

Broń  Boże  żebym na siłę komuś wciskał  jakiś  rom  każdy  lubi to co lubi i  instaluje to co mu pasuje.

U mnie działa to  bez problemu , naprawdę bez najmniejszego  problemu i na żony tel...   tak samo  co nie znaczy że jak  dorwę coś lepszego to nie zmienię.

Najlepiej  u mnie działają porty   przerobione z  Xiaomi eu.

portów z xiaomi eu nie testowałem ale orginalny rom global straszna padaka nawet gorsze tel lepiej chodzą na globalu nie wiem od czego to zależy miałem jeszcze redmi note 4x taki jak ty masz i na nim też global lagował 

a na tym jak go kupiłem to miałem epic rom nawetspoko działał tylko z czasem też zaczoł przycinać i zainstalwoałem pixela ten był ok tylko jak sobie nowszy tel kupiłem to zainstalowałem nowszego pixela i ten już nie był taki dobry teraz jak instalowałem tego na androidzie 10 to już zupełne padło widać że ten rom zeszedł na psy przynajmniej na tym tel 

ps. 10 na innych tel działa bez zarzutu mam na redmi note 8 pro nawet mi tel się nie spowolnił od nowości. 

chociaż mam wrażenie że brak możliwości sensownych custom romów trochę ogranicza ten tel  

1 godzinę temu, C9S napisał:

gcama idzie normalnie zainstalować na stock tylko musisz mieć camera 2 api enabler i reconvery tylko że po aktualizacji mi ui ci wszystko tel usunie i będzie trzeba jeszcze raz wgrywać recovery i camera2apienabler

Mam od zawsze Magiska tak więc recovery również (Orange Fox Recovery) i nic się nie usuwa po aktualizacji systemu. Mam włączone wsparcie OTA w recovery i pobiera po prostu cały ROM ale nic nie usuwa z telefonu. Dzisiaj własnie miałem update w Redmi 8 i normalnie pobrało cały ROM z zachowaniem wszystkich danych. Jedyna różnica to pobieranie całego ROMu zamiast paczki aktualizacji. 

Mam Redmi Note 4X na MTK ( tak jest taka wersja, bebechy Redmi Note 4, ale obudowa itd. z 4X). Wczoraj na próbę zainstalowałem MIUI 9 z Xiaomi.eu, bo na Globalu z MIUI 10 miałem coraz większy drenaż baterii. Na razie jestem w fazie testowania romu z xiaomi.eu, ale jak na razie nie jest źle, 60% zużytej baterii i ponad 3h SoT w ponad 2 letnim tel i to z MTK więc jest okej. Może dlatego, że brak aplikacji od Google typu Chrome czy Duo.

3 minuty temu, Radzior2010 napisał:

Mam Redmi Note 4X na MTK ( tak jest taka wersja, bebechy Redmi Note 4, ale obudowa itd. z 4X). Wczoraj na próbę zainstalowałem MIUI 9 z Xiaomi.eu, bo na Globalu z MIUI 10 miałem coraz większy drenaż baterii. Na razie jestem w fazie testowania romu z xiaomi.eu, ale jak na razie nie jest źle, 60% zużytej baterii i ponad 3h SoT w ponad 2 letnim tel i to z MTK więc jest okej. Może dlatego, że brak aplikacji od Google typu Chrome czy Duo.

jak tel w dobrym stanie to wymień baterie w xiaomi lubią się zużywać w mojej są dziury 

2 minuty temu, C9S napisał:

jak tel w dobrym stanie to wymień baterie w xiaomi lubią się zużywać w mojej są dziury 

Wiem, że lubią się zużywać, na Globalu z MIUI 10 działałem ponad rok i w sumie nigdy nie miałem więcej niż 3,5h SoT od 100% do 0%, a teraz mam 60% zużytej baterii i 3h 20m SoT. Moja dziewczyna ma Redmi Note 7 ze Snapem i też Globala tylko że zależy z jakich apek korzysta, ale 7h SoT idzie wykręcić, niestety z moim MTK to nie możliwe. Ogółem to chcę kupić Redmi Note 8T lub coś z serii 9.

Lenistwo dopadło  - szukać się nie chce ?

xiaomi.eu_21.4.22-10_MIDOPort_el13_v2
xiaomi.eu_multi_HMNote4_12.5.7.0_10
OctaviOS-v2.8-mido-20210809-1202-GAPPS-Official
MIUI_GLOBAL_STABLE_12.5.5.0-11_RFDMIXM_MIDO 
MIUI_PREMIUM_MIDO_12.5.7.0_10 
ONE_OS_v21.9.3_Mido

i wiel--------le   innych do wyboru do koloru.

58 minut temu, woj_ani217 napisał:

Lenistwo dopadło  - szukać się nie chce ?

xiaomi.eu_21.4.22-10_MIDOPort_el13_v2
xiaomi.eu_multi_HMNote4_12.5.7.0_10
OctaviOS-v2.8-mido-20210809-1202-GAPPS-Official
MIUI_GLOBAL_STABLE_12.5.5.0-11_RFDMIXM_MIDO 
MIUI_PREMIUM_MIDO_12.5.7.0_10 
ONE_OS_v21.9.3_Mido

i wiel--------le   innych do wyboru do koloru.

po prostu pytam się osób które jeszcze tego tel używają na codzień co na nim dobrze chodzi 

11 godzin temu, C9S napisał:

po prostu pytam się osób które jeszcze tego tel używają na codzień co na nim dobrze chodzi 

Używam  i to z zadowoleniem  mam 2 szt. jeden w spadku po żonie  ( kupiłem jej lepszy  z racji wykonywanej pracy )   nie pamiętam ile mają 4 - 5 lat ?   i wszystko  jak najbardziej w porządku  nic się  nie

dzieje z nimi , baterie trzymają ok  itd.. .

Mam teraz jeden do pracy z amerykanami a drugi do dzwonienia  po kraju i dopóki  nie padną  nie mam zamiaru zmieniać  (  nie jestem snobem   )  bo działają ok.

Jeden z tych co Ci podałem zainstalowałem  sprawdziłem i działa  bardzo dobrze  reszty nie sprawdzałem  jeszcze bo nie mam czasu  ale jak  znajdę trochę wolnego to też je sprawdzę.