C9S Posted June 6, 2020 Report Share Posted June 6, 2020 hejka postanowiłem odświeżyć swój stary tel jak na razie zainstalowałem na nim RR-P-v7.0.2-20190916-mido-Official który miał błędy PixelExperience_mido-10.0-20200524-1236-OFFICIAL na który ten tel już jest chyba za słaby kiedyś miałem pixela ale straszą wersje i był ok jakie jeszcze polecacie do przetestowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted June 6, 2020 Report Share Posted June 6, 2020 ja mam aktualnie ten i chodzi ok [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ten też jest ok [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ten też jest ok [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu coś na android 9 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a tu masz odnośnik do wszystkich romów na xda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 6, 2020 Report Share Posted June 6, 2020 Masz pobrać sobie taki : Xiaomi eu MIUI12 20.6.4-9.0-port [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie wiem co tam mieszałeś lub co masz tam namieszane ? , ale najlepiej zrób sobie kopie danych zrób format zainstaluj na czysto. Dzisiaj aktualizowałem działa bardzo ładnie bez jakichkolwiek problemów i tu masz jeszcze dodatek : Enable Full Screen Gestures [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted June 6, 2020 Author Report Share Posted June 6, 2020 15 minut temu, woj_ani217 napisał: Masz pobrać sobie taki : Xiaomi eu MIUI12 20.6.4-9.0-port [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie wiem co tam mieszałeś lub co masz tam namieszane ? , ale najlepiej zrób sobie kopie danych zrób format zainstaluj na czysto. Dzisiaj aktualizowałem działa bardzo ładnie bez jakichkolwiek problemów i tu masz jeszcze dodatek : Enable Full Screen Gestures [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] miui to syf na tym tel no chyba że ten port jest jakoś odchudzony na pixelu experience chodził znacznie lepiej tylko ta wersja na 10 to już troche za dużo na ten tel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted June 6, 2020 Author Report Share Posted June 6, 2020 Godzinę temu, nudzija napisał: ja mam aktualnie ten i chodzi ok [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ten też jest ok [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ten też jest ok [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu coś na android 9 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a tu masz odnośnik do wszystkich romów na xda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ten pierwszy wydaje się być spoko jeszcze by mi się port google camera jakiś przydał i apka do tel i sms od google Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCIN_ZIOMEK Posted June 6, 2020 Report Share Posted June 6, 2020 Kiedyś mając ten telefon używałem Xiaomi.eu PixelExperience i Lineageos Na dłuższą mete polecam Xiaomi.eu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted June 6, 2020 Author Report Share Posted June 6, 2020 zainstalowałem ten pierwszy od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i chodzi tylko minimalnie wolniej od mojego drugiego tel redmi note 8 pro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted June 6, 2020 Report Share Posted June 6, 2020 gcam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] gaaps [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 6, 2020 Report Share Posted June 6, 2020 3 godziny temu, C9S napisał: miui to syf na tym tel no chyba że ten port jest jakoś odchudzony na pixelu experience chodził znacznie lepiej tylko ta wersja na 10 to już troche za dużo na ten tel Co ty kolego za brednie opowiadasz ? Mam wszystkie , ale to wszystkie mody jakiekolwiek szło zainstalować na tym telefonie przetestowane i ten bardzo dobrze działa ( a siedzę w tym temacie parę lat ) no ale są gusta i guściki - jeden woli blondynki ,drugi brunetki. Jak tak podchodzisz do sprawy to pościągaj sobie z 30 - 40 typu różnego oprogramowania i testuj a nóż jakiś ci przypasuje. PS a jak chcesz " czyściocha " to wejdź sobie na stronę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i pościągaj co chcesz wszystkie na ogół bazują na tym. Dziesiątka jest na razie do czterech liter i gorzej muli od 9 czy 8 a już na pewno od tego co podałem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 Jest jakiś ROM który działa lepiej i trzyma na baterii tak samo jak stockowy a nawet lepiej? Sam siedze na stockowym MIUI 11 ale brakuje mi gcama którego nie można zainstalować na stocku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 Co do baterii dopasuj Kernel , ostatnio siedziałem na UndergroundKernel i bateria znośnie się trzymała na MIUI 11 EnglezosKernel co zaobserwowałem to że trzeba to dopasować do swojego sprzętu bo nie ma reguły , na jednym sprzęcie będzie ok na innym już nie ?. Sprawdzałeś po ruskich forach stockowy - gcama ? . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 Na stocku nie przejdzie gcam bo nie ma camera2 API a instalować specjalnie ROM pod gcama to mi się nie chce xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 Nie ważne jaki rom, i tak zapierdzieli telefon jak tylko go na chwilę zostawisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 Godzinę temu, BartAcid napisał: Nie ważne jaki rom, i tak zapierdzieli telefon jak tylko go na chwilę zostawisz. ??? co masz na myśli , przecież z tym andkiem , dziurawym ,szpiegującym , niedopracowanym ( 8 , 9 , 10 a i już " 11 " chociaż 10-ki nie dopracowali ) jest tak samo jak z WIN jak nie wywalisz śmieci , bzdetów , nie po blokujesz to co trzeba , nie zrotujesz , nie ustawisz partycji jak potrzeba to będziesz taki sam burdel miał jak w WIN. Trochę pracy i idzie działać na tym , ja nie mam żadnych problemów i naprawdę sam jestem zdziwiony że na tym ( 9 mui 12 ) Xiaomi Redmi Note 4X ( mido ) tak to działa a mam dwie sztuki tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 Rom, że rumun i oni stereotypowo krandą wszystko jak leci. Taki żarci, bo jeszcze mnie trzyma faza Marleya od wczoraj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted June 7, 2020 Author Report Share Posted June 7, 2020 13 godzin temu, woj_ani217 napisał: Co ty kolego za brednie opowiadasz ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam wszystkie , ale to wszystkie mody jakiekolwiek szło zainstalować na tym telefonie przetestowane i ten bardzo dobrze działa ( a siedzę w tym temacie parę lat ) no ale są gusta i guściki - jeden woli blondynki ,drugi brunetki. Jak tak podchodzisz do sprawy to pościągaj sobie z 30 - 40 typu różnego oprogramowania i testuj a nóż jakiś ci przypasuje. PS a jak chcesz " czyściocha " to wejdź sobie na stronę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i pościągaj co chcesz wszystkie na ogół bazują na tym. Dziesiątka jest na razie do czterech liter i gorzej muli od 9 czy 8 a już na pewno od tego co podałem . chodzi mi o to że miui z czasem zaczyna mulić czy to zwykłe czy mod a na przykład taki pixel na starej wersji chodził cały czas tak samo dobrze tylko te nowe jakieś niedorobione narazie zainstalowałem ten o nudziji i chodzi ok na ten tel to chyba max android 8 się nadaje 2 godziny temu, TomoS napisał: Jest jakiś ROM który działa lepiej i trzyma na baterii tak samo jak stockowy a nawet lepiej? Sam siedze na stockowym MIUI 11 ale brakuje mi gcama którego nie można zainstalować na stocku. gcama idzie normalnie zainstalować na stock tylko musisz mieć camera 2 api enabler i reconvery tylko że po aktualizacji mi ui ci wszystko tel usunie i będzie trzeba jeszcze raz wgrywać recovery i camera2apienabler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 14 minut temu, C9S napisał: chodzi mi o to że miui z czasem zaczyna mulić czy to zwykłe czy mod a na przykład taki pixel na starej wersji chodził cały czas tak samo dobrze tylko te nowe jakieś niedorobione narazie zainstalowałem ten o nudziji i chodzi ok na ten tel to chyba max android 8 się nadaje Jeżeli masz taki sam jak ja mam to się dziwię że ci muli ? . Dostałem tel.. z 7 Chinską wywaliłem zainstalowałem polską i dopóki dawali aktualizację siedziałem na nich bez problemu a w między czasie ćwiczyłem mody. Z mojego " mieszania " w tym telefonie to najlepiej chodzi 9 nie 8 chociaż też się sprawowała ok , 10 za dużo błędów i wycinania . Pixel też " ćwiczyłem " w najróżniejszych odmianach , jedne lepiej , inne gorzej się sprawowały , nie wiem czym to akurat jest spowodowane bo na telegramach też jedni mówią tak inni tak,ale w większości ludzie chwalą. Broń Boże żebym na siłę komuś wciskał jakiś rom każdy lubi to co lubi i instaluje to co mu pasuje. U mnie działa to bez problemu , naprawdę bez najmniejszego problemu i na żony tel... tak samo co nie znaczy że jak dorwę coś lepszego to nie zmienię. Najlepiej u mnie działają porty przerobione z Xiaomi eu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted June 7, 2020 Author Report Share Posted June 7, 2020 portów z xiaomi eu nie testowałem ale orginalny rom global straszna padaka nawet gorsze tel lepiej chodzą na globalu nie wiem od czego to zależy miałem jeszcze redmi note 4x taki jak ty masz i na nim też global lagował a na tym jak go kupiłem to miałem epic rom nawetspoko działał tylko z czasem też zaczoł przycinać i zainstalwoałem pixela ten był ok tylko jak sobie nowszy tel kupiłem to zainstalowałem nowszego pixela i ten już nie był taki dobry teraz jak instalowałem tego na androidzie 10 to już zupełne padło widać że ten rom zeszedł na psy przynajmniej na tym tel ps. 10 na innych tel działa bez zarzutu mam na redmi note 8 pro nawet mi tel się nie spowolnił od nowości. chociaż mam wrażenie że brak możliwości sensownych custom romów trochę ogranicza ten tel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 1 godzinę temu, C9S napisał: gcama idzie normalnie zainstalować na stock tylko musisz mieć camera 2 api enabler i reconvery tylko że po aktualizacji mi ui ci wszystko tel usunie i będzie trzeba jeszcze raz wgrywać recovery i camera2apienabler Mam od zawsze Magiska tak więc recovery również (Orange Fox Recovery) i nic się nie usuwa po aktualizacji systemu. Mam włączone wsparcie OTA w recovery i pobiera po prostu cały ROM ale nic nie usuwa z telefonu. Dzisiaj własnie miałem update w Redmi 8 i normalnie pobrało cały ROM z zachowaniem wszystkich danych. Jedyna różnica to pobieranie całego ROMu zamiast paczki aktualizacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R95K Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 Mam Redmi Note 4X na MTK ( tak jest taka wersja, bebechy Redmi Note 4, ale obudowa itd. z 4X). Wczoraj na próbę zainstalowałem MIUI 9 z Xiaomi.eu, bo na Globalu z MIUI 10 miałem coraz większy drenaż baterii. Na razie jestem w fazie testowania romu z xiaomi.eu, ale jak na razie nie jest źle, 60% zużytej baterii i ponad 3h SoT w ponad 2 letnim tel i to z MTK więc jest okej. Może dlatego, że brak aplikacji od Google typu Chrome czy Duo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted June 7, 2020 Author Report Share Posted June 7, 2020 3 minuty temu, Radzior2010 napisał: Mam Redmi Note 4X na MTK ( tak jest taka wersja, bebechy Redmi Note 4, ale obudowa itd. z 4X). Wczoraj na próbę zainstalowałem MIUI 9 z Xiaomi.eu, bo na Globalu z MIUI 10 miałem coraz większy drenaż baterii. Na razie jestem w fazie testowania romu z xiaomi.eu, ale jak na razie nie jest źle, 60% zużytej baterii i ponad 3h SoT w ponad 2 letnim tel i to z MTK więc jest okej. Może dlatego, że brak aplikacji od Google typu Chrome czy Duo. jak tel w dobrym stanie to wymień baterie w xiaomi lubią się zużywać w mojej są dziury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R95K Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 2 minuty temu, C9S napisał: jak tel w dobrym stanie to wymień baterie w xiaomi lubią się zużywać w mojej są dziury Wiem, że lubią się zużywać, na Globalu z MIUI 10 działałem ponad rok i w sumie nigdy nie miałem więcej niż 3,5h SoT od 100% do 0%, a teraz mam 60% zużytej baterii i 3h 20m SoT. Moja dziewczyna ma Redmi Note 7 ze Snapem i też Globala tylko że zależy z jakich apek korzysta, ale 7h SoT idzie wykręcić, niestety z moim MTK to nie możliwe. Ogółem to chcę kupić Redmi Note 8T lub coś z serii 9. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 Ja od 3 lat siedze na Redmi Note 4X i bateria wciąż daje rade [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R95K Posted June 7, 2020 Report Share Posted June 7, 2020 6 minut temu, TomoS napisał: Ja od 3 lat siedze na Redmi Note 4X i bateria wciąż daje rade [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Snapdragon i wszystko jasne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... C9S Posted June 7, 2020 Author Report Share Posted June 7, 2020 u mnie jest mechanicznie popsuta dziury powychodziły w niej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... C9S Posted December 18, 2021 Author Report Share Posted December 18, 2021 jest coś ciekawego jeszcze na ten tel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Guest Posted December 18, 2021 Report Share Posted December 18, 2021 Lenistwo dopadło - szukać się nie chce ? xiaomi.eu_21.4.22-10_MIDOPort_el13_v2 xiaomi.eu_multi_HMNote4_12.5.7.0_10 OctaviOS-v2.8-mido-20210809-1202-GAPPS-Official MIUI_GLOBAL_STABLE_12.5.5.0-11_RFDMIXM_MIDO MIUI_PREMIUM_MIDO_12.5.7.0_10 ONE_OS_v21.9.3_Mido i wiel--------le innych do wyboru do koloru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... nudzija Posted December 18, 2021 Report Share Posted December 18, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ten mam aktualnie na swoim i chodzi dobrze, chyba jedyny jeszcze aktualizowany rom na andku 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... C9S Posted December 18, 2021 Author Report Share Posted December 18, 2021 58 minut temu, woj_ani217 napisał: Lenistwo dopadło - szukać się nie chce ? xiaomi.eu_21.4.22-10_MIDOPort_el13_v2 xiaomi.eu_multi_HMNote4_12.5.7.0_10 OctaviOS-v2.8-mido-20210809-1202-GAPPS-Official MIUI_GLOBAL_STABLE_12.5.5.0-11_RFDMIXM_MIDO MIUI_PREMIUM_MIDO_12.5.7.0_10 ONE_OS_v21.9.3_Mido i wiel--------le innych do wyboru do koloru. po prostu pytam się osób które jeszcze tego tel używają na codzień co na nim dobrze chodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Guest Posted December 19, 2021 Report Share Posted December 19, 2021 11 godzin temu, C9S napisał: po prostu pytam się osób które jeszcze tego tel używają na codzień co na nim dobrze chodzi Używam i to z zadowoleniem mam 2 szt. jeden w spadku po żonie ( kupiłem jej lepszy z racji wykonywanej pracy ) nie pamiętam ile mają 4 - 5 lat ? i wszystko jak najbardziej w porządku nic się nie dzieje z nimi , baterie trzymają ok itd.. . Mam teraz jeden do pracy z amerykanami a drugi do dzwonienia po kraju i dopóki nie padną nie mam zamiaru zmieniać ( nie jestem snobem ) bo działają ok. Jeden z tych co Ci podałem zainstalowałem sprawdziłem i działa bardzo dobrze reszty nie sprawdzałem jeszcze bo nie mam czasu ale jak znajdę trochę wolnego to też je sprawdzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 Next Page 1 of 2 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Loading... × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 1
C9S Posted June 7, 2020 Author Report Share Posted June 7, 2020 u mnie jest mechanicznie popsuta dziury powychodziły w niej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted December 18, 2021 Author Report Share Posted December 18, 2021 jest coś ciekawego jeszcze na ten tel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 18, 2021 Report Share Posted December 18, 2021 Lenistwo dopadło - szukać się nie chce ? xiaomi.eu_21.4.22-10_MIDOPort_el13_v2 xiaomi.eu_multi_HMNote4_12.5.7.0_10 OctaviOS-v2.8-mido-20210809-1202-GAPPS-Official MIUI_GLOBAL_STABLE_12.5.5.0-11_RFDMIXM_MIDO MIUI_PREMIUM_MIDO_12.5.7.0_10 ONE_OS_v21.9.3_Mido i wiel--------le innych do wyboru do koloru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted December 18, 2021 Report Share Posted December 18, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ten mam aktualnie na swoim i chodzi dobrze, chyba jedyny jeszcze aktualizowany rom na andku 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted December 18, 2021 Author Report Share Posted December 18, 2021 58 minut temu, woj_ani217 napisał: Lenistwo dopadło - szukać się nie chce ? xiaomi.eu_21.4.22-10_MIDOPort_el13_v2 xiaomi.eu_multi_HMNote4_12.5.7.0_10 OctaviOS-v2.8-mido-20210809-1202-GAPPS-Official MIUI_GLOBAL_STABLE_12.5.5.0-11_RFDMIXM_MIDO MIUI_PREMIUM_MIDO_12.5.7.0_10 ONE_OS_v21.9.3_Mido i wiel--------le innych do wyboru do koloru. po prostu pytam się osób które jeszcze tego tel używają na codzień co na nim dobrze chodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 19, 2021 Report Share Posted December 19, 2021 11 godzin temu, C9S napisał: po prostu pytam się osób które jeszcze tego tel używają na codzień co na nim dobrze chodzi Używam i to z zadowoleniem mam 2 szt. jeden w spadku po żonie ( kupiłem jej lepszy z racji wykonywanej pracy ) nie pamiętam ile mają 4 - 5 lat ? i wszystko jak najbardziej w porządku nic się nie dzieje z nimi , baterie trzymają ok itd.. . Mam teraz jeden do pracy z amerykanami a drugi do dzwonienia po kraju i dopóki nie padną nie mam zamiaru zmieniać ( nie jestem snobem ) bo działają ok. Jeden z tych co Ci podałem zainstalowałem sprawdziłem i działa bardzo dobrze reszty nie sprawdzałem jeszcze bo nie mam czasu ale jak znajdę trochę wolnego to też je sprawdzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Recently Browsing 0 members