Jump to content

Recommended Posts

Guest znaffca
Posted

dzolo44 nie masz sterow do xp na stronie z twoim modelem, nawet nie instaluj bo prawdopodobnie nie znajdziesz

Guest znaffca
Posted

w biosie cos pisze o sata ? (mozna zmieniac ? zintegrowales stery i podczas bootowania wcisnales f6, aby je wybrac ? testowales inna metode instalacji ?)

Posted

Chyba odpuszczę,prubowałem wszystkiego w bios niema nic o sata ahci czy ide mode, jest tylko że wychodził z licencją win.7 HP więc może w biosie coś zablokowali.Na forum hp nikt sobie nie poradził.Tylko czemu Vista 7 8.1 10 i ubuntu instalują się bez problemu.

Guest znaffca
Posted

ale cos innego jest ? z nazwa sata ? (u mnie w laptopie tez nie ma nic o ahci,ide) a xp/7 wchodzi

Posted

Bo na biosie mam hasło firmowe, zdejmie tylko serwis za opłatą (Co za głupota zakładać hasło na bios prze pewną znaną firmę...)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Nie działa

W większości modeli laptopów można bardzo łatwo zresetować hasło i ustawienia biosu odkręcając port serwisowy i robiąc mikro spięcie na zworkach zaraz obok slotu na kości pamięci.Metoda jest bezpieczna,to samo stosuje się w PC w celu zresetowania biosu,sam ją zastosowałem z powodzeniem kiedy kolega przyniósł mi do instalacji systemu laptopa MSI z ustawionym hasłem na bios a musiałem przestawić kilka opcji,w laptopach różnych marek miejsce jest umieszczone inaczej ale w 99% maszyn można w ten sposób zresetować bios.

Posted

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Przestarzały

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information