Guest znaffca Posted July 28, 2015 Report Posted July 28, 2015 dzolo44 nie masz sterow do xp na stronie z twoim modelem, nawet nie instaluj bo prawdopodobnie nie znajdziesz
dzolo44 Posted July 28, 2015 Report Posted July 28, 2015 Win.10 i 8.1 śmigają przyzwoicie ale nie ma to jak xp,problem jest podobny jak tu:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Guest znaffca Posted July 28, 2015 Report Posted July 28, 2015 w biosie cos pisze o sata ? (mozna zmieniac ? zintegrowales stery i podczas bootowania wcisnales f6, aby je wybrac ? testowales inna metode instalacji ?)
dzolo44 Posted July 28, 2015 Report Posted July 28, 2015 Chyba odpuszczę,prubowałem wszystkiego w bios niema nic o sata ahci czy ide mode, jest tylko że wychodził z licencją win.7 HP więc może w biosie coś zablokowali.Na forum hp nikt sobie nie poradził.Tylko czemu Vista 7 8.1 10 i ubuntu instalują się bez problemu.
Guest znaffca Posted July 28, 2015 Report Posted July 28, 2015 ale cos innego jest ? z nazwa sata ? (u mnie w laptopie tez nie ma nic o ahci,ide) a xp/7 wchodzi
hitman12 Posted July 28, 2015 Report Posted July 28, 2015 Bo na biosie mam hasło firmowe, zdejmie tylko serwis za opłatą (Co za głupota zakładać hasło na bios prze pewną znaną firmę...) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Nie działa W większości modeli laptopów można bardzo łatwo zresetować hasło i ustawienia biosu odkręcając port serwisowy i robiąc mikro spięcie na zworkach zaraz obok slotu na kości pamięci.Metoda jest bezpieczna,to samo stosuje się w PC w celu zresetowania biosu,sam ją zastosowałem z powodzeniem kiedy kolega przyniósł mi do instalacji systemu laptopa MSI z ustawionym hasłem na bios a musiałem przestawić kilka opcji,w laptopach różnych marek miejsce jest umieszczone inaczej ale w 99% maszyn można w ten sposób zresetować bios.
VACek Posted September 22, 2016 Report Posted September 22, 2016 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Przestarzały Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Recommended Posts