Mr.T Posted April 2, 2013 Report Posted April 2, 2013 Witam ! W związku z tym, że praktycznie nikt już nie potrzebuje tzw kastratów, bo to błędy i nic nie dające cięcie systemu, które nie przynosi żadnego efektu postanowiłem podzielić się z wami mała sztuczką dzięki której jest możliwe kastrowanie Windows 7 Sp1 MSDN w vLite. Tym badziej że ja powoli żegnam sie z Sevenem. Jedyne co nam potrzeba to GimageX dostepny tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i miesce w postaci : drugiej partcji, dysku wirtualnego lub drugiego fizycznego, który pózniej będzie można sformatować żeby usunąć pozostałości. Tak więc zaczynamy: Rozpakowywujemy ISO np. na dysk c: do folderu DVD i uruchamiamy GimageX [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] podajemy ścieżkę do pliku install.wim a jako miejsce docelowe wybieramy wybrane : druga partyycja , dysk wirtualny czy dysk fizyczny i wciskamy Apply. Po zakonczeniu operacji nic nie robimy tylko przechodzimy do zakładki Capture [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jako zrodło dajemy nasza partycje, dysk wirtualny czy fizyczny jak na obrazku a obraz zapisujemy jako install2.wim wciskamy Create i czekamy na zakonczenie procesu. Pozniej tylko usuwamy stary install.wim a w nowym zmieniamy nazwe i mam gotowy nowy obraz z ktorym mozemy robic co chcemy za pomoca vLite i nie bedzemy mieli blędów. Przyjemnej kastracji. PS. Nom ciekaw jestem ile nowych modów powstanie . Quote
Recommended Posts