MadDragory Posted May 27, 2020 Report Posted May 27, 2020 Cześć. Jeszcze nie miałem takiego problemu. A więc jak wyłączyć ograniczenia internetu "po" wi-fi ? Nie włączyłem żadnego ograniczenia jak by co . Lenovo G50-30 Quote
Nieobecny Posted May 27, 2020 Report Posted May 27, 2020 Ten błąd jest znany od Win 8 wzwyż, upierdliwy i trudny do zdiagnozowania. Najczęściej wszystko samo wraca do normy po chwili. Ewentualnie możesz spróbować ze sterownikami. Masz najnowsze? Quote
MadDragory Posted May 27, 2020 Author Report Posted May 27, 2020 (edited) Zaraz sprawdzę. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Edit. Widzę że są nowe na stronie Lenovo. Zaraz zainstaluje nowe . Edited May 27, 2020 by MadDragory Quote
Nieobecny Posted May 27, 2020 Report Posted May 27, 2020 12 minut temu, MadDragory napisał: Widzę że są nowe na stronie Lenovo. Spróbuj, a następnie ewentualnie faktycznie najnowsze czyli od producenta karty sieciowej. Quote
MadDragory Posted May 27, 2020 Author Report Posted May 27, 2020 Najnowsze sterowniki ze strony lenovo nie pomogły. Pobrałem ze strony producenta najnowsze sterowniki . Edit. Najnowsze sterowniki ze strony producenta nie pomogły . No i kicha . Pobrał 6.71GB i dalej nie chce pobierać a pobrał dopiero 1.5 GB Win10 ( 1x raz pobrał ale za drugim zatrzymał się). Quote
MadDragory Posted May 27, 2020 Author Report Posted May 27, 2020 Internet mam w UPC. Problem ma tylko i wyłącznie w/w laptop ( Jak pobierałem na drugim PC " po kablu "GTA V 89 GB nie było problemu ). Quote
Nieobecny Posted May 27, 2020 Report Posted May 27, 2020 Czy ten problem pojawił się nagle? Nic nie przestawiałeś w systemie pod kątem połączeń taryfowych? Quote
MadDragory Posted May 27, 2020 Author Report Posted May 27, 2020 Szczerze z ręką na sercu. Nic nie grzebałem. Jedynie co robię po instalacji systemu to sterowniki i czyszczę narzędziami systemowymi bo laptop głównie służy do internetu. Edit. Idę spać jak by co to jutro jeszcze powalczę z laptopem Quote
Nieobecny Posted May 27, 2020 Report Posted May 27, 2020 Tak jak napisałem na początku, trudny temat do ugryzienia, chyba, że ktoś zna patent. Spróbuj jeszcze odinstalować w menedżerze urządzeń kartę sieciową wraz ze sterownikami, restart i zainstalować najnowsze tylko z pliku inf sam goły sterownik. Quote
MadDragory Posted May 27, 2020 Author Report Posted May 27, 2020 @wiktorynek Jutro sprawdzę a jak nie pomoże to zerowanie ( nic nie mam ważnego na dysku ) itd i edytuje komentarz "z wynikiem " Edit. Odinstalowałem z poziomu "tryb awaryjny" sterowniki. Restart i instalowanie najnowszych sterowników. No i kicha nie pomogło. Obecnie dysk wyzerowałem, nowa partycja no i instaluje win8.1. Powtórzę jeszcze raz to samo co wyżej z sterownikami. Quote
Kazik56 Posted May 28, 2020 Report Posted May 28, 2020 Też ten problem mnie trapił . Podłączyłem do USB mobilny internet od Orange i nagle mi się pojawiła możliwość korzystania z WiFi a też wgrałem pare dni temu winde 8.1 / widocznie sobie coś wgral , że zadziałała możliwość włączenia funkcji WiFi/ Quote
MadDragory Posted May 28, 2020 Author Report Posted May 28, 2020 Nic nie pomogło. Zrobiłem jak pisał @wiktorynek ale i tak dalej to samo. Nawet po wyzerowaniu dysku itd i zainstalowanie jako pierwszy sterownik w laptopie nie pomogło. Ze strony Lenovo sterowniki kicha. Ze strony producenta karty wifi sterownik kicha. Quote
MadDragory Posted June 2, 2020 Author Report Posted June 2, 2020 Spróbuje wgrać Windows 7 Pro (bo tylko do pro mam klucz ) a na aktualizacjach to i tak mi nie zależy . Quote
MadDragory Posted June 6, 2020 Author Report Posted June 6, 2020 Próba instalacji Windows 7 Pro nie powiodła się . Wyskakuje Blue Screen o błędzie 0x000000A5. Dysk był zerowany za każdym razem kiedy próbowałem z innym obrazem Win7 ( w tym "wypalanie" pendraka GPT i MBR ), w biosie ustawiłem co tylko mogłem ( nie było tylko USB 2.0 w opcjach więc nic nie zmieniłem), zaktualizowałem bios do najnowszego ( oczywiście po zastosowaniu zaleceń producenta przywróciłem ustawienia domyślne ) i ustawiłem ponownie bios aby dało radę zainstalować Win7 Pro ale i tak błąd powtarzał się i nie ważne do którego USB dam pendraka z 7 to i tak jest ten sam blue screen. Zainstalowałem Windows 10 Home . Zostało mi sprawdzenie czy po wyzerowaniu i wgraniu 10 rozwiąże problem z ograniczeniami . Quote
Nieobecny Posted June 6, 2020 Report Posted June 6, 2020 Przecież na Lenovo G50-30 można bez problemu zainstalować Win 7. Nawet sterowniki na stronie producenta są. Quote
MadDragory Posted June 6, 2020 Author Report Posted June 6, 2020 Teraz, wiktorynek napisał: Przecież na Lenovo G50-30 można bez problemu zainstalować Win 7. Nawet sterowniki na stronie producenta są. No wiem że są. Pobrałem sterowniki do win7 ze strony producenta ( najnowsze ). Zrobiłem jak pisał : Temat zamknięty ale do niego wróciłem . Tylko dla w/w komentarza . Zastanawiam się gdzie zrobiłem błąd, co jeszcze ustawić w biosie aby Win 7 Pro dało radę zainstalować . Quote
Nieobecny Posted June 6, 2020 Report Posted June 6, 2020 Jeśli ustawiłeś tak jak @Radzior napisał, to nie ma żadnych przeszkód, aby zainstalować Win 7. Oczywiście instalacja z USB 2.0 Zmień pendrive na inny, ewentualnie wyzeruj pendrive lub zainstaluj z zewnętrznego napędu DVD. Widziałem już takie sytuacje. Quote
MadDragory Posted July 6, 2020 Author Report Posted July 6, 2020 No jakoś laptop jest uparty i nie chce Win7 bo wyskakuje blue screen 0x000000A5 i podczas tego pierwszego ładowania (nie instalacji). Z nudów spróbowałem jeszcze raz i po kilku blue screen w/w i jeszcze czymś udało mi się Win7 Pro zainstalować. Wiem jedno że problem z Wi-Fi to nie wina Windows'a 7Pro , 8.1 Bing i 10 Home (chyba)? Nie próbowałem jeszcze Linux'a instalować bo nie chce mi się bawić z "komendami". Quote
MadDragory Posted July 6, 2020 Author Report Posted July 6, 2020 @marcelgg Zainstalowałem Win7 ale to nic nie zmienilo. Problem z wi fi nie zniknął . PS4 normalnie pobierze kilka GB po wi fi i jest dobrze ale w/w laptop to jakaś zagadka . Quote
MadDragory Posted July 6, 2020 Author Report Posted July 6, 2020 Spokojnie wykrywa każdą sieć Wi-fi, nawet sąsiadów (z tym nie mam problemu) . Wygląda tak jak by miał ustalone X GB internetu przez wi-fi i nie zależnie od wersji Windows"a . Obojętnie czy to Windows 7 czy 8.1 lub 10 internet jest do czasu wykorzystania GB. Nie ustawiałem żadnego limitu bo niby po co? Wi-fi nie ma ograniczeń mogę korzystać z internetu do woli PS4 pobiera gierki bez problemu po wi fi a wiadomo że trochę ważą . " ustaw opcję Wireless na Wyłączone lub Włączone. "To co mam wyłączyć internet bezprzewodowy? Quote
MadDragory Posted July 18, 2020 Author Report Posted July 18, 2020 Nie wiem gdzie jest problem z tym laptopem. Brak internetu, wybieram rozwiąż problem itd coś tam po mieli i w odpowiedzi dostałem że jakaś bramka została naprawiona a Wi-fi zrestartowane . No i tu zastanawiam się czy w ustawieniach karty wi-fi jest opcja przez którą internet jest tak jak by ograniczony? Przypominam że inne urządzenia nie mają takiego problemu : PS4, PC do Netflix, Honor 9 lite . Quote
Nieobecny Posted July 18, 2020 Report Posted July 18, 2020 10 minut temu, MadDragory napisał: czy w ustawieniach karty wi-fi jest opcja przez którą internet jest tak jak by ograniczony? Nie. Quote
MadDragory Posted August 30, 2020 Author Report Posted August 30, 2020 A więc. - Zmiana systemu z Win8.1 do 10 1909 nie pomogło ( na 2004 było trochę lepiej ale problem z wifi i tak był ). - Sterowniki ze strony Lenovo i te najnowsze od producenta karty wifi nie pomogło ( nawet te najstarsze ). Zainstalowałem Linux'a Mint 20 Cinnamon x64 . Od 3 dni nie ma problemu z internetem po wifi . Tylko jedno mnie zastanawia. Czy to wina była po stronie Windows'a czy sterowników czy karty wi-fi? Quote
pjoter80 Posted August 30, 2020 Report Posted August 30, 2020 1 godzinę temu, MadDragory napisał: A więc. - Zmiana systemu z Win8.1 do 10 1909 nie pomogło ( na 2004 było trochę lepiej ale problem z wifi i tak był ). - Sterowniki ze strony Lenovo i te najnowsze od producenta karty wifi nie pomogło ( nawet te najstarsze ). Zainstalowałem Linux'a Mint 20 Cinnamon x64 . Od 3 dni nie ma problemu z internetem po wifi . Tylko jedno mnie zastanawia. Czy to wina była po stronie Windows'a czy sterowników czy karty wi-fi? a co z punktem dostępu może tam problem jest pisałeś że na kablu było ok? nadaj na stałe adres kompa przez wifi na routerze wbij w cmd jakis ping z -t do zdalnego hosta wbij w cmd tracert Quote
MadDragory Posted August 30, 2020 Author Report Posted August 30, 2020 @laryflinta Obecnie tego nie sprawdzę bo na laptopie jest Mint 20 Cinnamon i problemu nie ma z wi-fi. Quote
pjoter80 Posted August 30, 2020 Report Posted August 30, 2020 1 minutę temu, MadDragory napisał: @laryflinta Obecnie tego nie sprawdzę bo na laptopie jest Mint 20 Cinnamon i problemu nie ma z wi-fi. z ciekawości co masz za punkt jakiś router czy box ? Quote
MadDragory Posted August 30, 2020 Author Report Posted August 30, 2020 3 minuty temu, laryflinta napisał: z ciekawości co masz za punkt jakiś router czy box ? Mam takie coś Modem Giga Connect Box Quote
Recommended Posts