Jump to content

Problem z Hirens Boot CD i odpaleniem Menu

Recommended Posts

Posted

Witam... 

Zgubiłem płytę z wersją HBCD którą wykorzystywałem do przywracania obrazów systemu na wielu komputerach poprzez Ghosta... Problem w tym iż nie wiem która to była wersja HBCD. Zacząłem wiec ściągać po kolei pare wersji... 9.5, 9.9, 10.6, 12, 15.2... Prawdopodobnie była to wersja 10.6 z tym że mam problem ponieważ po uruchomieniu Mini XP, Nastepnie Network Support (działa poprawnie), staje na HBCD Menu które nie chce odpalić - nic sie nie dzieje... Samo odpalenie Ghosta z dosowego menu hbcd Ghost with Network Support zatrzymuje sie na "Bootcd were not found" :/ i kicha...

Prosze o pomoc...

Wersje plików ISO ściągałem z głównej strony HBCD... Obrazy były wypalane CDBurnerXP i nie były modyfikowane...

Może sa jakies inne bootcd które oferowałyby wejscie w ghost z funkcją multicast na komputerach klienckich?

Posted

@yozz84 a nie lepiej nagrać oddzielną płytę z Norton Ghost ?? Ta wersja która była na HBCD jest stara.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

a tutaj masz tą wersję o którą ci chodziło HBCD 10.6

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Posted

Tylko napotkałem inny problem... wykonujac obraz dysku / partycji pokazują mi sie komunikaty z błędami sektorów na dysku... w trakcie robienia kopii program zatrzymuje sie :( czy jest na to jakas "rada" ? z tego kompa musze koniecznie przeniesc obraz dysku na 13 innych komputerów... ehh.

Posted

A czy da sie w jakiś sposób wykonać obraz dysku pomijając bad sektory? bo dysk wymienię ale konfiguracja jaką mam na tej jednostce jest bardzo ważna i kosztowna, stąd też potrzeba sklonowania go na pozostałe jednostki...

Guest gpupdate
Posted

Tylko napotkałem inny problem... wykonujac obraz dysku / partycji pokazują mi sie komunikaty z błędami sektorów na dysku... w trakcie robienia kopii program zatrzymuje sie :( czy jest na to jakas "rada" ? z tego kompa musze koniecznie przeniesc obraz dysku na 13 innych komputerów... ehh.

Wielokrotnie w firmie używaliśmy Norton Ghost z HB w wersji 10.6 i prawie za każdym razem udawało się zrobić obraz nawet z bardzo uwalonych dysków z wieloma bad sektorami. Po pierwsze trzeba wziąść poprawkę na to, że cały ten proces trwa bardzo długo (czasami nawet zdaje się nam, że się przywiesił). Po drugie w momencie napotkania na błąd Norton powinien Ci zaproponować możliwość ignorowania tego i dalszych błędów oraz kontynuacji tworzenia obrazu.

Posted

W końcu się udało, zapodałem naprawianie błędów poprzez narzedzie windowsa i po tym poszło... musze jeszcze sprawdzić czy opcja multicasta bedzie działac bo mialem problem z uruchomieniem ghosta w trybie network support (inicjalizuje klienta i staje w miejscu), a z pod windy mini xp nie widzi w ogóle menu hbcd :/  

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information