Jump to content
WinClub
Mr.T

"Win DreamOS-PE" czyli Windows Live

Recommended Posts

Witam,

 

Wypaliłam program refusem na pendrive, którego włożyłam do zepsutego komputera. Niby wszystko się włączało, ładował się system, ale niestety załadował mi się kolorowy, rozmazany ekran - mogę ruszać myszką, ale nie ma ikon, ani niczego. Co dalej robić? Pracuje na windows 7 home premium. Bardzo proszę o pomoc (jestem strasznym laikiem)

Share this post


Link to post
Share on other sites

WItam!

 

Próbuje uruchomić tego windows'a w trybie UEFI ale nie chce ruszyć. Czy ten Windows wspiera UEFI?

Próbowałem wypalić płytę oraz uruchomić z pen drive'a (zainstlowałem rufusem). Za każym razem nie chce się zbootować z trybu UEFI a w trybie BIOS działa. 

 

Ew. potrzebuje odczytać partycję na dysku. W trybie BIOS widzę tylko partycję jak RAW.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aby uruchomić instalkę z USB w trybie UEFI należy wykonać schemat partycjonowania GPT dla UEFI na nośniku USB, RUFUS daje sobie z tym radę.

Natomiast jeśli masz RAW to nie ma znaczenia, masz system plików uszkodzony. ZAR lub Ontrack pomoże.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Płyta mi wogole nie startuje wypaliłem na laptopie asus k52de i w biosie jest przestawione botowanie z płyty i nic nie rusza 

 

prosze mi pomóc nie widzi dysku mam nowy kupiony dziś, jak ma być ustawiony bios wersja 205 pod asus k52de

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,

 

Wypaliłam program refusem na pendrive, którego włożyłam do zepsutego komputera. Niby wszystko się włączało, ładował się system, ale niestety załadował mi się kolorowy, rozmazany ekran - mogę ruszać myszką, ale nie ma ikon, ani niczego. Co dalej robić? Pracuje na windows 7 home premium. Bardzo proszę o pomoc (jestem strasznym laikiem)

 

 

Niekiedy trzeba odczekać nawet minutę ale wszystko powinno się wczytać

 

Identyczny problem, co prawda czekam dopiero kilkanascie minut, jakie ew moga byc powody? Zaznaczam, ze livecd wrzucilem na karte SD i jest przez adapter wprowadzona do czytnika kart ktory jest na stale podlaczony do komputera. Rozumiem, ze wlasnie to powoduje tak wolny rozruch?

 

Powciskalem troche i wyskoczylo puste okienko AutoIt v3, rozumiem, ze instalacja i konfiguracja trwa nadal?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Zaznaczam, ze livecd wrzucilem na karte SD i jest przez adapter wprowadzona do czytnika kart ktory jest na stale podlaczony do komputera
podejrzewam za duzo przejsciowek

 

i spada predkosc odczytu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dodatkowy hosting w razie "W" :ph34r:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

System przydał się ostatnio przy większym problemie.

Dzięki za ciężką pracę.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam czy startujac system z cd mozna doinstalowywac swoje programy? albo czy jest tam cos do odzyskiwania partycji? Chodzi o to, ze mam roblem poniewaz chcac zainstalowac linux mint obok win7 przez przypadek skasowalem WSZYSTKIE partycje. Instalator utworzyl jedna na ktora juz zaczal kopiowac pliki jednak bardzo szybko przerwalem instalacje. Poki co nic nie instaluje ani nie pobieram na HDD poniewaz nie wiem czy to nie zaszkodzi danym. Moj problem polega na tym ze chcialbym odzyskac te partycje nienaruszone, sa tam bardzo wazne pliki zony. W tej chwili pisze z linux mint 18 uruchomionego z pendrive. Wybaczcie brak polskich znakow ale jak sie domyslacie mam ustawiona angielska klawiature na ten moment.

 

Bardzo prosze o szybkie odpowiedzi . Za pomoc wysylam piwo albo na piwo ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super sprawa . :)  Działa  nawet  na starym pendrive   4GB  Kingston .

Jedyne  co   nie działa - u mnie  -  brak poł z siecią ....  Chyba  brak sterowników  - płyta  Asrock  H97  Pro 4  .

Da się to jakoś zrobić ??? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałeś rację  - sterowniki Lan  - ale nie zupełnie ich brak w obrazie ISO  , lecz u mnie w kompie  - WU  mi ostatnio  podrzucił aktualizację sterowników   i to było powodem .

Odinstalowałem  sterownik  i ponownie wrzuciłem z płyty CD  od płyty głównej - WSIO  idzie , aż miło popatrzeć .

Strzałeczka :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information