seal21 Posted February 13, 2016 Report Posted February 13, 2016 Aby uruchomić instalkę z USB w trybie UEFI należy wykonać schemat partycjonowania GPT dla UEFI na nośniku USB, RUFUS daje sobie z tym radę. Natomiast jeśli masz RAW to nie ma znaczenia, masz system plików uszkodzony. ZAR lub Ontrack pomoże. Quote
kairo1981 Posted February 20, 2016 Report Posted February 20, 2016 Płyta mi wogole nie startuje wypaliłem na laptopie asus k52de i w biosie jest przestawione botowanie z płyty i nic nie rusza prosze mi pomóc nie widzi dysku mam nowy kupiony dziś, jak ma być ustawiony bios wersja 205 pod asus k52de Quote
Cz4rny1337 Posted March 11, 2016 Report Posted March 11, 2016 Witam, Wypaliłam program refusem na pendrive, którego włożyłam do zepsutego komputera. Niby wszystko się włączało, ładował się system, ale niestety załadował mi się kolorowy, rozmazany ekran - mogę ruszać myszką, ale nie ma ikon, ani niczego. Co dalej robić? Pracuje na windows 7 home premium. Bardzo proszę o pomoc (jestem strasznym laikiem) Niekiedy trzeba odczekać nawet minutę ale wszystko powinno się wczytać Identyczny problem, co prawda czekam dopiero kilkanascie minut, jakie ew moga byc powody? Zaznaczam, ze livecd wrzucilem na karte SD i jest przez adapter wprowadzona do czytnika kart ktory jest na stale podlaczony do komputera. Rozumiem, ze wlasnie to powoduje tak wolny rozruch? Powciskalem troche i wyskoczylo puste okienko AutoIt v3, rozumiem, ze instalacja i konfiguracja trwa nadal? Quote
Mr.T Posted March 11, 2016 Author Report Posted March 11, 2016 Zaznaczam, ze livecd wrzucilem na karte SD i jest przez adapter wprowadzona do czytnika kart ktory jest na stale podlaczony do komputera podejrzewam za duzo przejsciowek i spada predkosc odczytu Quote
szeryfdk Posted March 16, 2016 Report Posted March 16, 2016 Jak na tym systemie uruchomić usługę TPM. Mam jedną partycję zaszyfrowaną BitLockerem , i nie mogę z niej nic odzyskać. Quote
k3vin Posted June 16, 2016 Report Posted June 16, 2016 Dodatkowy hosting w razie "W" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] System przydał się ostatnio przy większym problemie. Dzięki za ciężką pracę. Quote
partycjantfs Posted November 11, 2016 Report Posted November 11, 2016 Witam czy startujac system z cd mozna doinstalowywac swoje programy? albo czy jest tam cos do odzyskiwania partycji? Chodzi o to, ze mam roblem poniewaz chcac zainstalowac linux mint obok win7 przez przypadek skasowalem WSZYSTKIE partycje. Instalator utworzyl jedna na ktora juz zaczal kopiowac pliki jednak bardzo szybko przerwalem instalacje. Poki co nic nie instaluje ani nie pobieram na HDD poniewaz nie wiem czy to nie zaszkodzi danym. Moj problem polega na tym ze chcialbym odzyskac te partycje nienaruszone, sa tam bardzo wazne pliki zony. W tej chwili pisze z linux mint 18 uruchomionego z pendrive. Wybaczcie brak polskich znakow ale jak sie domyslacie mam ustawiona angielska klawiature na ten moment. Bardzo prosze o szybkie odpowiedzi . Za pomoc wysylam piwo albo na piwo Quote
Mr.T Posted November 11, 2016 Author Report Posted November 11, 2016 do tego mozesz wrzucic jakie tylko chcesz programy ale portable tylko i wylacznie jest sporo w sieci programow portable do odzyskiwania danych po zrobieniu pena dorzuc te programy i tyle Quote
rysiuhelix Posted December 2, 2016 Report Posted December 2, 2016 Super sprawa . Działa nawet na starym pendrive 4GB Kingston . Jedyne co nie działa - u mnie - brak poł z siecią .... Chyba brak sterowników - płyta Asrock H97 Pro 4 . Da się to jakoś zrobić ??? Quote
Nieobecny Posted December 2, 2016 Report Posted December 2, 2016 Tak, to brak sterowników - użyj wersji nowszej opartej na Win 8.1 lub na Win 10: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
rysiuhelix Posted December 9, 2016 Report Posted December 9, 2016 Miałeś rację - sterowniki Lan - ale nie zupełnie ich brak w obrazie ISO , lecz u mnie w kompie - WU mi ostatnio podrzucił aktualizację sterowników i to było powodem . Odinstalowałem sterownik i ponownie wrzuciłem z płyty CD od płyty głównej - WSIO idzie , aż miło popatrzeć . Strzałeczka Quote
annonying_anoni Posted March 22, 2017 Report Posted March 22, 2017 Ten Win Pe jest 32 bit czy 64 ? Potrzebuję tej informacji do aktualizacji bios (spod win10 wywala error) Edit: 32 bit Quote
Recommended Posts