Jump to content

"Win DreamOS-PE" czyli Windows Live

Recommended Posts

Posted

kurde ale lipton

pobrałem wgrałem na pendrive i odpaliłem z biosa

po chwili ukazał się pulpit z ikonkami ale nie było myszki i brak sterowania klawiaturą.

Z góry dziękuje autorowi systemu bo odwalił kawał dobrej roboty.

Pobrałem Partition Magic dokładnie to PHDM14p-WinPE_8.1-x64_10.1.21.136-000.iso głównie zależało mi na kopii systemu i śmiga myszka z klawiaturą.

Guest Arkovianin
Posted

Można, pobierz ten system i zintegruj wybrany program jaki tylko chcesz :)

Guest Devhost97
Posted

System pomógł mi uratować dane z uszkodzonego dysku w stacjonarce :) Idealny w sytuacji gdzie trzeba podratować system bez konieczności jego formatowania :)

Posted

Witam,

Wypaliłam program refusem na pendrive, którego włożyłam do zepsutego komputera. Niby wszystko się włączało, ładował się system, ale niestety załadował mi się kolorowy, rozmazany ekran - mogę ruszać myszką, ale nie ma ikon, ani niczego. Co dalej robić? Pracuje na windows 7 home premium. Bardzo proszę o pomoc (jestem strasznym laikiem)

Posted

WItam!

Próbuje uruchomić tego windows'a w trybie UEFI ale nie chce ruszyć. Czy ten Windows wspiera UEFI?

Próbowałem wypalić płytę oraz uruchomić z pen drive'a (zainstlowałem rufusem). Za każym razem nie chce się zbootować z trybu UEFI a w trybie BIOS działa. 

Ew. potrzebuje odczytać partycję na dysku. W trybie BIOS widzę tylko partycję jak RAW.