Skocz do zawartości


Zdjęcie

"Win DreamOS-PE" czyli Windows Live


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   seal21

seal21

    Nowicjusz

  • 1 postów
Reputacja: 0

Napisano 13 luty 2016 - 10:33

Aby uruchomić instalkę z USB w trybie UEFI należy wykonać schemat partycjonowania GPT dla UEFI na nośniku USB, RUFUS daje sobie z tym radę.

Natomiast jeśli masz RAW to nie ma znaczenia, masz system plików uszkodzony. ZAR lub Ontrack pomoże.


  • 0

#62 OFFLINE   kairo1981

kairo1981

    Nowicjusz

  • 6 postów
Reputacja: -2

Napisano 20 luty 2016 - 03:19

Płyta mi wogole nie startuje wypaliłem na laptopie asus k52de i w biosie jest przestawione botowanie z płyty i nic nie rusza 

 

prosze mi pomóc nie widzi dysku mam nowy kupiony dziś, jak ma być ustawiony bios wersja 205 pod asus k52de


  • 0

#63 OFFLINE   gość01

gość01

    Gość

  • Pip
  • 0 postów
Reputacja: 2

Napisano 21 luty 2016 - 07:31

 USUNĄŁEM


  • 0

#64 OFFLINE   Cz4rny1337

Cz4rny1337

    Nowicjusz

  • 1 postów
Reputacja: 0

Napisano 11 marzec 2016 - 08:12

Witam,

 

Wypaliłam program refusem na pendrive, którego włożyłam do zepsutego komputera. Niby wszystko się włączało, ładował się system, ale niestety załadował mi się kolorowy, rozmazany ekran - mogę ruszać myszką, ale nie ma ikon, ani niczego. Co dalej robić? Pracuje na windows 7 home premium. Bardzo proszę o pomoc (jestem strasznym laikiem)

 

 

Niekiedy trzeba odczekać nawet minutę ale wszystko powinno się wczytać

 

Identyczny problem, co prawda czekam dopiero kilkanascie minut, jakie ew moga byc powody? Zaznaczam, ze livecd wrzucilem na karte SD i jest przez adapter wprowadzona do czytnika kart ktory jest na stale podlaczony do komputera. Rozumiem, ze wlasnie to powoduje tak wolny rozruch?

 

Powciskalem troche i wyskoczylo puste okienko AutoIt v3, rozumiem, ze instalacja i konfiguracja trwa nadal?


  • 0

#65 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4617 postów
  • Czas online: 628d 21h 5m 9s
Reputacja: 6015

Napisano 11 marzec 2016 - 09:05


Zaznaczam, ze livecd wrzucilem na karte SD i jest przez adapter wprowadzona do czytnika kart ktory jest na stale podlaczony do komputera
podejrzewam za duzo przejsciowek

 

i spada predkosc odczytu


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-5960X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB|| HDD: 2 x Toshiba 2TB/64MB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#66 OFFLINE   szeryfdk

szeryfdk

    Nowicjusz

  • 1 postów
Reputacja: 0

Napisano 16 marzec 2016 - 12:28

Jak na tym systemie uruchomić usługę TPM. Mam jedną partycję zaszyfrowaną BitLockerem , i nie mogę z niej nic odzyskać.


  • 0

#67 OFFLINE   k3vin

k3vin

    Aktualizator

  • 1125 postów
  • Czas online: 165d 6h 30m 28s
Reputacja: 377

Napisano 16 czerwiec 2016 - 06:40

Dodatkowy hosting w razie "W" :ph34r:

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

System przydał się ostatnio przy większym problemie.

Dzięki za ciężką pracę.


  • 0

Transfer wraz z uaktualnieniem programów w bazie na nowy hosting [jakiś link nie działa, pisz w temacie, bądź PW do mnie].

 

Szukasz jakiegoś oprogramowania? Pisz PW do mnie, może zdołam Ci pomóc.


#68 OFFLINE   partycjantfs

partycjantfs

    Nowicjusz

  • 1 postów
Reputacja: 0

Napisano 11 listopad 2016 - 10:16

Witam czy startujac system z cd mozna doinstalowywac swoje programy? albo czy jest tam cos do odzyskiwania partycji? Chodzi o to, ze mam roblem poniewaz chcac zainstalowac linux mint obok win7 przez przypadek skasowalem WSZYSTKIE partycje. Instalator utworzyl jedna na ktora juz zaczal kopiowac pliki jednak bardzo szybko przerwalem instalacje. Poki co nic nie instaluje ani nie pobieram na HDD poniewaz nie wiem czy to nie zaszkodzi danym. Moj problem polega na tym ze chcialbym odzyskac te partycje nienaruszone, sa tam bardzo wazne pliki zony. W tej chwili pisze z linux mint 18 uruchomionego z pendrive. Wybaczcie brak polskich znakow ale jak sie domyslacie mam ustawiona angielska klawiature na ten moment.

 

Bardzo prosze o szybkie odpowiedzi . Za pomoc wysylam piwo albo na piwo ;)


  • 0

#69 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4617 postów
  • Czas online: 628d 21h 5m 9s
Reputacja: 6015

Napisano 11 listopad 2016 - 10:32

do tego mozesz wrzucic jakie tylko chcesz programy ale portable tylko i wylacznie

 

jest sporo w sieci programow portable do odzyskiwania danych

 

po zrobieniu pena dorzuc te programy i tyle


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-5960X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB|| HDD: 2 x Toshiba 2TB/64MB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#70 OFFLINE   rysiuhelix

rysiuhelix

    Zaawansowany użytkownik

  • 43 postów
  • Czas online: 6d 6h 40m 19s
Reputacja: 4

Napisano 02 grudzień 2016 - 09:26

Super sprawa . :)  Działa  nawet  na starym pendrive   4GB  Kingston .

Jedyne  co   nie działa - u mnie  -  brak poł z siecią ....  Chyba  brak sterowników  - płyta  Asrock  H97  Pro 4  .

Da się to jakoś zrobić ??? 


  • 0

2r6jodj.jpg


#71 OFFLINE   wiktorynek

wiktorynek

    Zaawansowany użytkownik

  • 6879 postów
  • Czas online: 169d 23h 55s
Reputacja: 1941

Napisano 02 grudzień 2016 - 09:31

Tak, to brak sterowników - użyj wersji nowszej opartej na Win 8.1 lub na Win 10:

Please Login or Register to see this Hidden Content

Please Login or Register to see this Hidden Content


  • 1

#72 OFFLINE   rysiuhelix

rysiuhelix

    Zaawansowany użytkownik

  • 43 postów
  • Czas online: 6d 6h 40m 19s
Reputacja: 4

Napisano 09 grudzień 2016 - 12:11

Miałeś rację  - sterowniki Lan  - ale nie zupełnie ich brak w obrazie ISO  , lecz u mnie w kompie  - WU  mi ostatnio  podrzucił aktualizację sterowników   i to było powodem .

Odinstalowałem  sterownik  i ponownie wrzuciłem z płyty CD  od płyty głównej - WSIO  idzie , aż miło popatrzeć .

Strzałeczka :D


  • 0

2r6jodj.jpg


#73 OFFLINE   annonying_anoni

annonying_anoni

    Mistrz Yoda

  • 1505 postów
  • Lokalizacja:C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts
  • Czas online: 22d 13h 18m 56s
Reputacja: 216

Napisano 22 marzec 2017 - 03:18

Ten Win Pe jest 32 bit czy 64 ?

Potrzebuję tej informacji do aktualizacji bios (spod win10 wywala error)


Edit: 32 bit


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych