XapixX95 Posted November 19, 2014 Report Posted November 19, 2014 Witam, mam otóż taki problem z tym windowsem.. Ale moze zaczne od poczatku. Mam dosyc starego laptopa na ktorym windows vista i 7 zaczynaja znacznie lagowac i przycinac. A jako ze od dlugiego czasu nie mialem formatowanego dysku pomyslalem ze moze to przyspieszyc dzialanie komputera. Wszystko jest ok, ale podczas instalacji w bios nie moge wybrac zadnego nosnika danych podlaczonego przez usb, wiec jestem zmuszony do instalacji z plyty. Wlaczam plyte wybieram system i dalej zaczynaja sie problemy. Wyskakuje mi ekran na ktorym mam tylko 2 opcje :wylacz komputer i zresetuj komputer. Wiec rodzi sie pytanie. Jak mam zainstalowac ten system ?
Nieobecny Posted November 19, 2014 Report Posted November 19, 2014 Źle pobrany system, źle wypalona płyta, brak sterowników SATA.
XapixX95 Posted November 19, 2014 Author Report Posted November 19, 2014 System w 100% dobrze pobrany, nagrywalem cdburnerxp opcja nagrywania plikow iso, O co chodzi z tymi sterownikami sata ? Jak mam je zainstalowac ? Zauwazylem, na innym komputerze jest tak samo, ale jak sprobowalem na Virtualbox zainstalowac system nie nagrywajac na plyte tylko przez deamontools to wszystko dzialalo poprawnie.
XapixX95 Posted November 20, 2014 Author Report Posted November 20, 2014 Tak to właśnie wygląda [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Nieobecny Posted November 20, 2014 Report Posted November 20, 2014 A po co do VB DaemonTools? Pobierz tak dla próby obraz ode mnie obojętnie jaki - w każdym są zintegrowane wszystkie sterowniki SATA. W zależności od wyniku będziemy radzić dalej.
XapixX95 Posted November 20, 2014 Author Report Posted November 20, 2014 Tylko ja bym potrzebował wersji AIO czyli takie coś jak Nikka, chyba że połączyłabyś je jakoś w jeden obraz ISO
Recommended Posts