fidob 0 Posted May 18, 2020 Report Share Posted May 18, 2020 Witam Zainstalowałem Windows7 64 bit profesionall i mam problem z aktywacją, na różnych kluczach których do tej pory nie było problemu teraz podczas aktywacji pojawia mi się błąd 0x80072f8f błąd zabezpieczeń, czy może być przyczyną że windows7 nie jest już wspierany ? Quote Link to post Share on other sites
wiktorynek 4,112 Posted May 18, 2020 Report Share Posted May 18, 2020 Nie Quote Link to post Share on other sites
fidob 0 Posted May 18, 2020 Author Report Share Posted May 18, 2020 Ok. To dlaczego nie indzie aktywować ? Na próbę właśnie zainstalowałem Windowsa 10 i bez problemu się aktywował na jednym z kluczy na których nie szedł Windows 7 Quote Link to post Share on other sites
M4T 3,471 Posted May 18, 2020 Report Share Posted May 18, 2020 11 minut temu, fidob napisał: Ok. To dlaczego nie indzie aktywować ? Na próbę właśnie zainstalowałem Windowsa 10 i bez problemu się aktywował na jednym z kluczy na których nie szedł Windows 7 A zainstalowałes sterowniki chipsetu na win 7 przed aktywacją z klucza? Quote Link to post Share on other sites
fidob 0 Posted May 18, 2020 Author Report Share Posted May 18, 2020 Wszystkie sterowniki był zainstalowane, w menedżerze urządzeń wszystko było ok. Quote Link to post Share on other sites
M4T 3,471 Posted May 18, 2020 Report Share Posted May 18, 2020 8 minut temu, fidob napisał: Wszystkie sterowniki był zainstalowane, w menedżerze urządzeń wszystko było ok. Podczas instalacji, pomijasz podanie klucza, po zainstalowaniu systemu instalujesz ręcznie stery od chipsetu ze strony producenta i wtedy wpisujesz klucz. Quote Link to post Share on other sites
fidob 0 Posted May 18, 2020 Author Report Share Posted May 18, 2020 Tak dokladnie, stery pobrane ze strony producenta, dodam że jakiś czas temu znajomemu stawiałem system na innym sprzęcie i też był taki sam problem ale nie było czasu się zastanawiać wówczas co i jak ale dziś to już mnie zastanowilo. Quote Link to post Share on other sites
M4T 3,471 Posted May 18, 2020 Report Share Posted May 18, 2020 9 minut temu, fidob napisał: Tak dokladnie, stery pobrane ze strony producenta, dodam że jakiś czas temu znajomemu stawiałem system na innym sprzęcie i też był taki sam problem ale nie było czasu się zastanawiać wówczas co i jak ale dziś to już mnie zastanowilo. Klucz wygasł i zostaje aktywacja telefoniczna. Quote Link to post Share on other sites
fidob 0 Posted May 19, 2020 Author Report Share Posted May 19, 2020 Też tak próbowałem z dwoma kluczami ibtez dostaje info że nie można nr id zeryfikwac Quote Link to post Share on other sites
P1O 752 Posted May 19, 2020 Report Share Posted May 19, 2020 System czyścioch, czy z bypassem ESU? Quote Link to post Share on other sites
fidob 0 Posted May 19, 2020 Author Report Share Posted May 19, 2020 czyścioch bez żadnych dodatków nawet nie wiem co to ten bypass esu Quote Link to post Share on other sites
fidob 0 Posted May 19, 2020 Author Report Share Posted May 19, 2020 Pobrałem z forum wersję NiKKA i zainstalowałem wersje professional 64bit później chipset, grafę i wifi, podałem ten sam klucz co wczoraj i bez problemu teraz przeszło aktywację. Może wcześniejsza instalka była zbyt stara ? Quote Link to post Share on other sites
Widzior 586 Posted May 19, 2020 Report Share Posted May 19, 2020 4 godziny temu, fidob napisał: Może wcześniejsza instalka była zbyt stara ? Raczej serwery M$ wczoraj miały jakiś problem, co u nich jest normą. Ważne, że już działa. Quote Link to post Share on other sites
fidob 0 Posted May 19, 2020 Author Report Share Posted May 19, 2020 Może i tak ale tak jak pisałem wcześniej na ten sam klucz spróbowałem aktywować Windowsa10 i poszło bez problemu no i wcześniej też na kompie znajomego nie dało rady ale nie ma co gdybać ważne że teraz prondzi. Mam nadzieję że ten system od NiKKA będzie ok chodził. Quote Link to post Share on other sites
Never1234 21 Posted November 1, 2020 Report Share Posted November 1, 2020 A ja mam dokładnie taki sam problem jak ty :/ z Win XP, Vista i 7 nie idzie aktywować instalka czysta z płyt a Win 8.1 10 bez problemu ciekawe czy to taki specjalny zabieg aby zmusić do Win 10 xd Quote Link to post Share on other sites
wiktorynek 4,112 Posted November 1, 2020 Report Share Posted November 1, 2020 Wszystkie aktywacje działają. Problemy bywają chwilowe. Jak nie idzie aktywacja online, to uruchomić telefoniczną, jak nie idzie telefoniczna, to zadzwonić do Microsoftu, podać ID identyfikacji i miły Pan(i) aktywują. Quote Link to post Share on other sites
Never1234 21 Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 18 godzin temu, wiktorynek napisał: Wszystkie aktywacje działają. Problemy bywają chwilowe. Jak nie idzie aktywacja online, to uruchomić telefoniczną, jak nie idzie telefoniczna, to zadzwonić do Microsoftu, podać ID identyfikacji i miły Pan(i) aktywują. Tak? Ostatnio jak próbowałem na VW obraz z aktualizacjami to normalnie poszła aktywacja na moim Box'owym kluczu a jak z płyty stara wersja SP1 2011r Win7 to już sypie błędami data i tak dalej poprawne to w sumie ciekawe czy coś mają namieszane na serwerach aktywacyjnych czy coś... Telefoniczna też przechodzi bez względu na wersje a online takie cyrki w tamtym roku normalnie wszystko śmigało a teraz to ciul wie o co kaman xD Quote Link to post Share on other sites
wiktorynek 4,112 Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 Aktywacja online ma swoje ograniczenia ilości i częstotliwości - poczytaj. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts