kamiloxf Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 Cześć Pojawił mi się zamysł zrobienia Hackintosha i chciałbym się dowiedzieć od kogoś bardziej doświadczonego w temacie np @razor1995 Specyfikacja PCta CPU Ryzen 5 3600 GPU RTX 2070 MOBO ASRock B450 Fatal1ty Gaming K4 (Agesa 1.0.0.4) 16 GB Ram 3200MHz 2x8GB CL15 brak WIFI a ewentualne BT dokupić to nie problem Czy na takim sprzęcie będzie działać czy szkoda zachodu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 Brak sterów(kextów) do nvidii nie będzie, chyba że radeona wrzucisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 Ryzeny jakoś odpalają, pełno tam kernel patchy, musiałbyś poszukać: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu masz gotowe EFI pod swój chipset, kombinuj. Generalnie tak: - High Sierra i starsze - odpalisz nVidię, bo są sterowniki (nie wiem jak z RTXami), - Mojave i nowsze (Catalina) - brak driverów do nVidii, tylko Radeon/integra Intela. W przypadku Ryzenów polecają działać na nowym bootladerze OpenCore - ja uzywam starszego Clovera, OC jest dość pogmatwany, bez przeczytania całej dokumentacji ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) samodzielnie nie postawisz (bez używania gotowca/wzorowania się). Gotowca nie dam, bo polegam tutaj tylko na Google, ja mam na swoim E7240 postawiony full natywnie, polecam) 2 godziny temu, kamiloxf napisał: BT dokupić to nie problem Polecam tą: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (sam korzystam) Działa bez problemów pod macOS, razem z AirDrop i Handoff (jeśli dołożysz kompatybilną WI-Fi). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted May 17, 2020 Author Report Share Posted May 17, 2020 czyli chyba szybciej będzie to postawić na starym pc i7 4790 i R9 280X @razor1995 a jaką WI-Fi byś polecał pod Mac OS aby była kompatybilna W każdym razie dzięki za info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted May 17, 2020 Report Share Posted May 17, 2020 Azurewave AW CB-160H.Half-mini pciE, do tego adapter na zwykle PCI. Obsługuje wszystkie ficzery typu AirDrop, Handoff.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 17, 2020 Report Share Posted May 17, 2020 High Sierra obsługuje GTXy do serii 10x0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts